Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

  • 142 974
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 18 807
Много имам да ви гоня  Embarassed
Бихте ли ми препоръчали изпитана рецепта, като за аматьор, по възможност без шоколад

# 151
  • Мнения: 498
raja_nikol, заповядай)) като винаги можеш да имповизираш. Това муе чуденсото на мъфинките)))
 http://inagg.blogspot.com/2011/10/muffins.html

и да покажеш)) Peace

# 152
  • Мнения: 18 807
raja_nikol, заповядай)) като винаги можеш да имповизираш. Това муе чуденсото на мъфинките)))
 http://inagg.blogspot.com/2011/10/muffins.html

и да покажеш)) Peace


Ааа, първите няколко пъти може да не са за пред хора   Laughing Много икономични твоите, направо ме спечели с това 1 яйце  Mr. Green

# 153
  • Мнения: 498
raja_nikol, е не правя крем-карамел, все пак))) но както казах, винаги можеш да експериментираш)

# 154
  • Мнения: 4 712
Много имам да ви гоня  Embarassed
Бихте ли ми препоръчали изпитана рецепта, като за аматьор, по възможност без шоколад

Понеже и аз съм на твоето ниво, имам едва 5-6  мъфиноправения бих те посъветвала от опит следните неща
-първо си избери рецепта без никакви пълнежи - сладко, плодове и т.н.
-направи половин доза - с една чаша брашно и едно яйце, повечето рецепти могат да се делят количествата на две, излизат 10-тина мъфина
-пълни винаги до 2/3 от формичката, много важно за начинаещи, защото мен едно пълнене догоре на силиконовите форми ме отказа за около година от тези занимания, а още повече и сладко слагах вътре та мазнята беше страшна
-пресявай брашното задължително

Виж в моите постове назад съм дала рецепта за мъфини с моркови и ябълки,  а вчера правих половин доза от тези спаначени мъфини, просто няма какво да им се сбърка и на двете рецепти, които ти препоръчах
http://tanitaang.blogspot.com/2012/02/blog-post_15.html

# 155
  • Мнения: 18 807
evhen  Peace
Всеки съвет ми е ценен  Heart Eyes

# 156
  • навсякъде
  • Мнения: 350
Преди малко направих две дози ябълкови мъфини на Mari_eta. Уникални са, страхотен аромат се носи из кухнята. Само добавих от мен шоколад, че много го обичаме  Grinning . Милото специално благодари на Mari_eta за рецептата.   bouquet

# 157
  • Русе
  • Мнения: 2 213
Да покажа и аз  моя първи опит за мъфини по рецепта дадена от Pety в темата.Солените са с моцарела.Към сместа,която не събрах в първата тава,добавих малко захар и заформих със сладко от вишни и шоколадова глазура.

# 158
  • Мнения: 124
raja_nikol, сподели къде намери хартиени формички в нашия град. Аз утре мисля да пообиколя малко, защото си купих от Кауфланд, но взех последните.
За рецепта ще ти постна тук една, с предварителното извинение на дамата чиято е. Записала съм я без да отбележа на кого е!  bouquet

<<< Страхотни мъфини, много нежни и крехки
1 ч.ч. захар
2 яйца
С миксера.
След това
3/4 ч.ч. прясно мляко
3/4 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
Печем на 180 градуса....около 20 мин."
Към тази смес аз прибавих на едната доза парченца шоколад и орехи, а на другата локум и орехи!
Беше ми първи опит, а се изядоха за отрицателно време.

# 159
  • Мнения: 18 807
Бен, никъде не намерих  Confused
Направих ги направо във формата и станаха чудесни на вид, на вкус не ми допадна много рецептата, следващият път ще пробвам нещо с масло, искам ги по- ронливи, моите станаха малко като кекс....
Важното е, че формичките въобще не залепват, няма нужда от хартиени, и без това не ги обичам тях  Mr. Green
Сложих по 1 парченце шоколад вътре, много добре се беше разтопил. Схвана идеята, просто ще опитам друга рецепта, докато намеря моята  Peace

# 160
  • Мнения: 3
*sve*,много апетитно изглеждат мъфинките:)

аз искам да Ви питам за ганаша-дали се усеща повече вкуса на шоколада,или на сметаната...аз се ОПИТАХ да направя ганаш,но на 200 мл сметана сложих 2 бели шоколада LZ(общо 70 г) и  на вкус и консистенция си беше чиста сметана...

# 161
  • под тепетата
  • Мнения: 11 112
За мен вкуса си е на ганаш, само че пропорциите ми са различни. На 400мл сметана слагам 300гр бял шоколад. След изстиване го прибирам за 1 нощ в хладилника, вадя го да се отпусне и го разбивам на пухкав крем. Съотношението на шоколада и сметаната варира взависимост от вида на шоколада-бял, млечен, натурален.

# 162
  • Където ми покаже сърцето
  • Мнения: 589
 Hug

# 163
  • София
  • Мнения: 373
Моля за съвет.
Досега правих мъфини в силиконова форма.
Купих си метална и хартийки.
Направих мъфини, обаче хартийките така бяха залепнали за тях, че нямаше отлепяне.
Извинявайте за въпроса, но хартийките мажат ли се или съм купила някакви ментета,  или другаде греша...

# 164
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Не се мажат хартийките. Ако в сместа няма много мазнина е нормално да се отлепят по-трудно, но има и хартиени капсулки, които са с ниско качество- може би си попаднала на такива. И още нещо като съвет - не ги отлепяй докато са много горещи, изчакай да поизстинат, тогава хартията се отделя по-лесно! Peace

Общи условия

Активация на акаунт