МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

• 79 107
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
Имам проблем с хлебопекарната ми - Мулинекс 5023 Sad. Вчера, както миех контейнерчето, едното щифтче, на което се прикрепва бъркалката, изпадна. Та да ви питам дали сте имали подобен проблем и какво може да се направи, дали може пак да се закрепи или ще се купува нов контейнер/пекарна? Машинката още е в гаранция, но доколкото чета в гаранц.карта, точно за този проблем май не важи.
обикновено бъркалката се прикрепва на ос. щифт е друго нещо.
ако оста ти е изпаднала и не е капсулована може и да се отремонтира. ако е капсулована - се купува нов контейнер. за справка - сервиза.
ако е щифт - би могло да се намери подобен. макар че аз незнам да има някъде щифт по контейнера. има шайбички , които ако изпаднат или се счупят се заменят с нови. аз вече съм го правил.

# 481
Ами добре, значи е изпаднала  оста и сега там има една дупка. благодаря ти за споделеното, пак е някакво успокоение, че може да се оправи и няма да се купува нова пекарна. Simple Smile

# 482
Ами добре, значи е изпаднала  оста и сега там има една дупка. благодаря ти за споделеното, пак е някакво успокоение, че може да се оправи и няма да се купува нова пекарна. Simple Smile
какво ти успокоение .... повечето са капсуловани и не подлежат на ремонт. така че премини на вариант 2 - закупуване на нов контейнер, на нова машина или миксер   Joy

пп. аз не съм виждал не капсулован контейнер. но все си мисля че може и да има.

# 483
  • Sofia
Не вземайте брашно с марка Фиоре. Не е хубаво. Хлябът става много зле. Твърд, на големи мехури, като превтасал. Бях го взела от мегамаркет Рода. Получи ми се единствено тестото за пица, ама пицата се яде веднага. Купих 4 пакета. Беше по 0.75 лв. Сега ще го използвам останалото само за тесто, компромис, но не и за хляб.

# 484
Не вземайте брашно с марка Фиоре. Не е хубаво. Хлябът става много зле. Твърд, на големи мехури, като превтасал. Бях го взела от мегамаркет Рода. Получи ми се единствено тестото за пица, ама пицата се яде веднага. Купих 4 пакета. Беше по 0.75 лв. Сега ще го използвам останалото само за тесто, но не и за хляб.
следващият път не купувай толкова пакети  Laughing
аз съм бил и доволен, и недоволен от това брашно. за по-бързата му употреба слагай по малко и за хляб , но когато използваш по-качествени според теб брашна

# 485
  • София
Аз съм абсолютно начинаеща! Обикновенно меся на ръка, но не щеш ли получих подарък Mulinex OW1101. Старателно прочетох инструкцията и за кой ли път си мисля кой ли ги пише тези инструкции? Точно премерих продуктите (брашното на електронна везна), спазих препоръката за основен хляб да е  програмата и зачаках...Не го отварях от страх да не наруша температурния режим. Оставаше около час от програмата, гледам тестото се залепило на прозорчето. Казвам си, ще го оставя, пък каквото ще да става. Пропеснах да кажа, че и бъркалката не я извадих. никъде в последователността не го прочетох! Както и да е светнаха нулите, времето изтече, а аз се чудя как да изключа. Дръпнах контакта! Добре че лесно изпадна хляба, бъркалката се извади сама. Сега чакам да изтине, отгоре като че ли е недопечено....Дайте съвети. Като си помисля, аз досега три пагачи да съм измесила.       

# 486
Аз съм абсолютно начинаеща! Обикновенно меся на ръка, но не щеш ли получих подарък Mulinex OW1101. Старателно прочетох инструкцията и за кой ли път си мисля кой ли ги пише тези инструкции? Точно премерих продуктите (брашното на електронна везна), спазих препоръката за основен хляб да е  програмата и зачаках...Не го отварях от страх да не наруша температурния режим. Оставаше около час от програмата, гледам тестото се залепило на прозорчето. Казвам си, ще го оставя, пък каквото ще да става. Пропеснах да кажа, че и бъркалката не я извадих. никъде в последователността не го прочетох! Както и да е светнаха нулите, времето изтече, а аз се чудя как да изключа. Дръпнах контакта! внимавай следващият път да не дръпнеш цялата ел.инсталация  Laughing  Добре че лесно изпадна хляба, бъркалката се извади сама. Сега чакам да изтине, отгоре като че ли е недопечено....Дайте съвети. Като си помисля, аз досега три пагачи да съм измесила.       
първи съвет - следи си тестото. трябва да бъде незалепващо по бъркалките (и под тях)и меко.
втори - следи пъррвият съвет и ако всичко е ОК минаваш на втора стъпка - втасване. втасва ...докато втаса. времето не те интересува.
трети съвет - когато са изпълнени първи и втори тогава преминаваме към трети - печенето.
сама се досещаш ,че машината не може да прецени кога е изпълнен всеки процес. тя работи по предварително зададена програма. така че докато и свикнеш , докато нагласиш точните пропорции ще трябва да и помогнеш.  за бъркалките не го пише - просто някои е стигнал до извода ,че като ги извадиш предварително после няма да има какво да вадиш - няма да имаш проблем с ваденето  Laughing

# 487
  • София
   Щом ти е опрял в капака, доста преди печенето, значи маята ти е дошла в повече. Следващия път я намали малко.

# 488
  • София
Бонго, благодаря! Изстина и е изпечен, но ми сладни. То с тия три суп.л. захар, какво очаквам. Като за първи път е добре.

# 489
Бонго, благодаря! Изстина и е изпечен, но ми сладни. То с тия три суп.л. захар, какво очаквам. Като за първи път е добре.
може да напишеш по каква рецепта си го правила

# 490
Имам проблем с хлебопекарната ми - Мулинекс 5023 Sad. Вчера, както миех контейнерчето, едното щифтче, на което се прикрепва бъркалката, изпадна. Та да ви питам дали сте имали подобен проблем и какво може да се направи, дали може пак да се закрепи или ще се купува нов контейнер/пекарна? Машинката още е в гаранция, но доколкото чета в гаранц.карта, точно за този проблем май не важи.
Късно прочетох това,но решението е само едно-поръчка на нов контейнер в съответния фирмен сервиз.Струва около 40лв.
Аз съм абсолютно начинаеща! Обикновенно меся на ръка, но не щеш ли получих подарък Mulinex OW1101. Старателно прочетох инструкцията и за кой ли път си мисля кой ли ги пише тези инструкции? Точно премерих продуктите (брашното на електронна везна), спазих препоръката за основен хляб да е  програмата и зачаках...Не го отварях от страх да не наруша температурния режим. Оставаше около час от програмата, гледам тестото се залепило на прозорчето. Казвам си, ще го оставя, пък каквото ще да става. Пропеснах да кажа, че и бъркалката не я извадих. никъде в последователността не го прочетох! Както и да е светнаха нулите, времето изтече, а аз се чудя как да изключа. Дръпнах контакта! Добре че лесно изпадна хляба, бъркалката се извади сама. Сега чакам да изтине, отгоре като че ли е недопечено....Дайте съвети. Като си помисля, аз досега три пагачи да съм измесила.       
Машината се изключва като натиснеш по-продължително бутона сатрт/стоп докато изпиюка.
Успех!

# 491
  • София
Днес мога да се похваля! Снощи не се сдържах и пуснах втори опит - беше свръх успешен. Просто намалих захарта и маята. Мулинекса ми е с една бъркалка и дозата стана: 320 мл вода, 4 суп.л. олио, 1 суп.л. сол, 1 чаена л. захар, 1 и 1/3 ч.л. суха мая, 525 гр. брашно. Програма 1. Сега направих сандвичи от снощния хляб и пуснах нова доза. Ако имам време съм обещала за утре козунак, така че почвам да избирам рецепта! 

# 492
Може ли да ми кажете рецепта за сладко от рози в машината за хляб?

# 493
Може ли да ми кажете рецепта за сладко от рози в машината за хляб?

не ви препоръчвам да правите сладко в машината по известни причини(задръстване/блокиране на оста)

но все пак ако настоявате  непременно да пробвате в машината, може най обикновена и изпитана рецепта да я пригодите като за машината

не забравяйте че непосредствено след направата на сладкото, оста на контейнера трябва да се разглоби, да се почисти много  добре и пак да се сглоби правилно

Hug

# 494
Здравейте! HugОт около месец-два не бях правила хляб,защото "врътките"на осите бяха се счупили или по точно измъкнали,че се наложи да ги заваряваме.Но вече са готови и днес си направих любимия хляб с кисело мляко на Ердинч.......ммммммммм..........с краве масълце ,сирене и домати.....ммммммммммм.Вкусотия
Успех на всички хлебари Hug Hug Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт