Аз самата нося наскоро роденото си бебе си в слинг - и на двамата много ни харесва, ще се радвам тук да обменяме опит и впечатления с други носещи мами.
За тези, които тепърва се запознават с носенето в слинг, макар че има доста инаформация из интернет - ползите от него и за бебето и за родителите са много... - спокойствие и комфорт за бебето, удоволствие от близостта с бебето и за мама. Възможност за мама да върши обичайни за нея дейности и в същото време да е заедно с бебето си - лесно придвижване, пазаруване, пътувания дори и работа. Чудесен начин за опознаване на детето и възможност за откликване на нуждите му. Носните бебета са спокойни, наддават и се развиват бързо. Коликте са много по-редки при тях, а самото носене помага за успокяването на бебе с колики. Някои видове слинг дават възможност за удобно дискретно кърмене дори и в движение... Бих добавила и мое лично наблюдение за ползите от слинга - стимулиране на лактацията

И това далеч не е всичко... Надявам се да допълваме още списъка

Аз самата нося сина си докато върша домакинска работа вкъщи, на разходки, на парти или на гости, за успокояване, за приспиване, когато пазарувам... убедена съм че изпускам още ситуации..