Рим - шеста тема

• 100 319
  • 728
  •   1
Отговори
# 630

http://www.waytostay.com/rome-apartments/oppio-organza-4060/

Районът на този апартамент минава ли за относително сигурен? Питам, понеже ще има възрастен родител с нас и може би ще остава части от деня сам в жилището да си почине. В кой тип магазини може да се напазарува като от супермаркет? Благодаря за чудесната тема.

Здравей,

Районът е много хубав. Ние бяхме отседнали в този район (но не на точно същото място) и нямахме никакви проблеми - и по тъмно сме се прибирали и всичко по улиците изглеждаше ок. А апартаментът, който си харесала, е на по-малко от 10 минути пеша от Колизеума  Wink, а всичко около Колизеума, се счита за много подходящо и се търси от мнозинството. Още повече, че апартаментът е между две метростанции (на по 5 минути пеша от всяка от тях) и хубавото, че през едната, Vittorio Emanuele, минава линия А - , а през другата, Cavour, минава линия B, т.е. ако искате да ползвате метро е много удобно това, че в близост имате и двете линии. А за супермаркет - погледнах на картата, че точно до метростанция Cavour има супер Super Elite. Не съм го ползвала, но в сайта му (www.superelite.it) изглежда, че предлагат всичко - плодове, зеленчуци, напитки, хлебни изделия и т.н.  Wink

# 631
Polyksena, благодаря за отговора и предишните постове с полезна информация. Grinning

# 632
  • Варна
Здравейте, момичета...записвам се официално. Чета ви от месеци, но вече и ние планираме да ходим в Рим по-сериозно и сега избираме дата през април...искаме да избегнем цялата навалица покрай велик ден...доколкото разбирам тази година е на 8ми април...кога след това ще е спокойно и тихо според вас   bouquet

# 633
Жоржета,доколкото съм изчела и 6-те теми спокойно и тихо в Рим няма да намериш,защото дори и зимно време климата благоприятства тълпите туристи,какво остава за прекрасните месеци пролет и есен.Момичетата споделяха,че и в отпускарския и горещ август е пълен града.

# 634
  • Варна
Ние точно това искаме да избегнем...жегите и хората, доколкото е възможно разбира се  Rolling Eyes

# 635
  • Milano
Здравейте, момичета...записвам се официално. Чета ви от месеци, но вече и ние планираме да ходим в Рим по-сериозно и сега избираме дата през април...искаме да избегнем цялата навалица покрай велик ден...доколкото разбирам тази година е на 8ми април...кога след това ще е спокойно и тихо според вас   bouquet

Tц, на 31ви март е.
Ако искаше спокоен месец, сега трябваше да отидеш Grinning

# 636
  • София
Здравейте!
Записвам се да ви следя, понеже и ние планираме екскурзия до Рим през септември най-вероятно. Ще сме и с бебе и ще имам много въпроси сигурно, но първо ще се върна да ви изчета, за да не се повтарям. Сигурна съм, че ще ми бъдете много полезни   bouquet

# 637
  • Пловдив
Здравейте отново, момичета! Аз се включвам само да се похваля, че вече /надявам се, де, щото още не съм платила/ си имаме резервирани билети. Слава богу, стана днес някакво раздвижване в билетите, та успяха да намерят комбинирани на доста добра цена, и със страхотно разположение във времето. Сега търсим хотел. Вчера бях харесала едно уникално невероятно местенце, в травестере, в бивш манастир, четири звезди, отзиви от буукинг над 9, с две тераси, на половин цена от обичайната /не, че пак беше евтино, но в този рай си заслужаваше/, за съжаление от снощи до днес сутринта ,когато бях готова да резервирам, стаите бяха свършили. Сега ще си търсим нещо друго, явно по-бюджетно , защото тази красота ням ада намеря
http://www.booking.com/hotel/it/donna-camilla-savelli.en-gb.html … 0277f9486c;dcid=1
беше вчера на цена 800евро за пет нощувки  #Cussing out. Както и да е, като избера нещо друго ,ще се допитам до вас. И пак благодаря, че ви има и че давате кураж на толкова много момичета да пътешестват   bouquet

# 638
Люба, ще споделиш ли за комбинаториките?  Hug

Нещо такова търся и аз в момента -- отиване с Уиз, връщане с БългарияЕър или АлИталия, че летят и в други дни от седмицата, но пък ценовата разлика е...  Stop

# 639
  • Пловдив
Здравей, Меичка, ами комбинираха ми днес /щото вчера нямаше никакви свободни/, отиване с България еър, връщане с АлИталия /1-6 май/. Цената е около 220 евро на човек /това ,което видях аз с уиз в момента, е горе-долу 780 лева за двама човека без багажа, двупосочен/.  Точно обаче колко струва само частта от ал италия, не знам, целия с ал италия беше около 250 евро/човек, говоря в двупосочни билети. Утре ще ходя да си го вземам и ще видя тогава точно как е хавата.  Дано успееш да си ги комбинираш във времето и по-евтини.

# 640
luba_rizova, това че в Букинг пише, че няма вече свободни стаи, не значи, че наистина е така. Поразрови из другите сайтове, които предлагат този хотел или виж в сайта на самия хотел, може да ти излезе дори по-евтино от колкото си видяла цената в Букинг  Wink!

# 641
luba_rizova, това че в Букинг пише, че няма вече свободни стаи, не значи, че наистина е така. Поразрови из другите сайтове, които предлагат този хотел или виж в сайта на самия хотел, може да ти излезе дори по-евтино от колкото си видяла цената в Букинг  Wink!

Хотела, който аз съм харесала излиза по-евтино, ако си го резервирам направо от сайта.

# 642
  • Пловдив
ооор, супер, благодаря ви! ще се пробвам и по друг начин тогава  Hug Hug Hug

# 643
Здравейте, и аз вече съм в търсене на хотел и вече се побърквам. Не мога да се спра на нищо, търся нещо на добра цена около 400 евро за двойна стая,за 5 нощувки 24-29 април. Смятате ли, че е възможно и имате ли някакви предложения? Ще съм ви много благодарна   bouquet

# 644
O, това, което си харесала, luba_rizova, е невероятно местенце! Не съм и предполагала, че в центъра на Рим има такова предложение.
Аз на няколко хотела, за които букинга не ми даваше свободни стаи за моите дати, писах мейли и всичките ми направиха оферти. Даже и пазарлък направих, примерно да ми включат закуска, ако не е. Но все пак за нас има време и още оглеждам. Струва ми се, че с наближаването на датите изскачат по-изгодни оферти.
Другото, което се сещам, е да помолиш да ви запишат в "waiting list" и ако се освободи желаната от вас стая, да ви кажат. Дотогава си резервирай нещо друго с безплатна анулация и последната седмица, ако ви се освободи стая на това приказно място, ще я махнеш. Всичко се случва с резервациите! Пожелавам ви го!

Общи условия

Активация на акаунт