На море в Гърция - 7

• 145 809
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • В най - голямото село
Цитат
kattrin, този комплекс и мен ще ме държи будна тази нощ със сигурност
+ 1

Много красиво изглежда.

# 301
  • Пловдив
Параход, много се забавлявах с разказите в блога, които се припокриват значително с нашите приключения. Особено се забавлявахме с преминаването на реката (която през Март си беше доста пълноводна) и как по трасето Ксанти-Златоград-Кърджали щяхме да аварираме без гориво около 12 през нощта (когато не намерихме къде да спим и си тръгнахме за България), защото бяхме фабричен метан (това гориво не се предлага в гръцко), а на единствената работеща бензиностанция преди България не искаха да ни сложат 5-6 литра бензин (бензиновият резервоар е общо 10 и искахме да допълним, каквото хване). Гъркът си мислеше, че се шегуваме с тия 5 литра, обиди се и до там  Grinning 

# 302
  • София
Някаква информация за остров Евиа, плажна ивица, обстановка. Ще съм благодарна на каквато и да е информация за мястото и забележителностите.

Била съм на остров Евиа за първи път преди 18 год. Влюбих се в него. Тогава ходих само на палатка. Като цяло мога да кажа, че този остров не е много популярен стред туристите. Но гърците много го харесват, защото има планина, дървета, див е все още и е близо до Атина. Отделно и цените са доста ниски за храна и спане в сравнение с Халкидики например. Там една гръцка салата струваше 1,5Е, а донесоха един леген със салата. Във Волос вече струваше 4Е, а в Солун 5Е. Но това не е курорт все пак де....
Горещо преповъчвам Хиляду, намира се на източния бряг, по средата някъде се пада. Преди имаше само две хотелчета, но сега имало много (за съжаление). Плажовете там са три, като за да стигнеш до третия се минава през един скалист хълм, трудничко е. На третия има пещера и като погледнеш морето през нея... думи нямам. Само дето много голи има там, да не се шашнеш.
Другия хубав плаж, на който аз съм била, е Лимнионас, на север от Хиляду. Също много хубав. Там е все още диво и затова доста гърци ходят там на палатка за събота и неделя.

Била съм и в Певки. Там спах на първи юни срещу 25Е на нощ в студио, като бяхме на главната улица. Залезът там беше страхотен.

# 303
Благодаря за информацията Viper. Имаш ли някаква идея за мястото, където се намира този хотел:
http://www.grandbleu-hotel.com/en/evia-island/best-beaches
Бих искала да се откъсна сама за 5-6 дни от цялата суматоха в София и си харесах една почивка с автобус до там, но тъй като няма голяма информация в нета за мястото и условията на остров Евия се притеснявам да не отида някъде където ще се изнервям допълнително.

# 304
  • София
Не съм била в този район, то аз не съм ходила там и организирано. Спала съм където замръкна, но това беше мноооого отдавна, през буйната ми младост  Simple Smile
Според мен на Евия може да те изнерви единствено тишината.
Този хотел изглежда голям и хубав. Но и населен. Аз бих отишла.

# 305
# 306
Лианита,щом ще си сама на остров Евиа ти препоръчвам товаwww.thermaesylla.gr/

# 307
  • София
Лианита, отзивите за Grand bleu hotel са добри в Tripadviser и в Booking е са лоши. Там има и карта на мястото http://www.booking.com/hotel/gr/grand-bleu.en.html. Плажът изглежда хубав по снимките. Какво повече ти трябва.
А как се стига до о-в Евия, с ферибот ли?

# 308
  • София

elenaz би ли разказала малко повече за пътуването до Лефкада, кога резевирахте нощувките, как са ккръчмичките там. Планираме да ходим с детето в началото на септември и ми се иска да е на Лефкада или Закинтос с колата, за това сега проучвам. Ще съм много благодарна за по подробна информация.

# 309
Като заговорихте за о.Евия, бях набелязала там х-л Талата   http://www.booking.com/hotel/gr/thalatta-seaside.bg.html?aid=323 … WgS7125716004;ws=,
но мъжа ми категорично отказа да бие път до там /наистина са си доста км/ и затова ще бъдем по-наблизо - Ситония.

Имам въпрос: по Западното крайбрежие на Ситония, от къде можем да наемем малка яхта за 1 ден.
Засега намерих от Неа Мармара, но се надявам и вие да ме насочите  Hug

# 310
  • Сидни
@Контесата
Нощувките ги резервирахме баш в последният момент. Ние искахме самостоятелна къща само за нас. Не сме ходили по таверни, имахме напълно обурудвана голяма кухня плюс две външни барбекюта и си готвехме риби, меса и зеленчуци сами.
Пътят от София до Лефкада е около 9 часа с кола. Плащат се 3-4 пътни такси , ако не се лъжа , някъде около 20 евро за двете посоки излезе. Няма ферибот до острова, минава се по "плаващ" мост.  Peace
Питай , ако те интересува нещо друго....

# 311
  • София

elenaz снимките са страхотни, изглежда приказно. Исках да питам и за плажа как е? Дали е каменист или пясъчен?

# 312
  • Сидни
Ами то има много плажове на острова  Laughing
Но са си каменистички предимно.
И забравих да кажа, че островът не е за хора , на които им става лошо от завои - 100% само завои и то 360 градусови  #Crazy

# 313
  • София
Ами то има много плажове на острова  Laughing
Но са си каменистички предимно.
И забравих да кажа, че островът не е за хора , на които им става лошо от завои - 100% само завои и то 360 градусови  #Crazy

Хиляди благодарности за изчерпателната информация.

# 314
,,,,,,,,,
ТЕНДЕНЦИЯ
Богатите гърци, които имат прекалено големи сметки, за да бъдат покрити от гаранцията на депозитите до 100 000 евро, изнасят парите си към банките в Северна Европа, съобщиха агенциите. Голяма част от тези пари отиват към банки в Лондон, Франкфурт и Женева. Туристите също се отдръпват от Гърция заради постоянните улични протести и стачки в страната, пише в."Уолстрийт джърнъл". Според данни на Асоциацията на гръцките туристически предприятия ранните резервации за летния сезон са намалели с 15% в сравнение с м.г.

Общи условия

Активация на акаунт