На море в Гърция - 7

• 145 819
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
В крайна сметка, след дълги организационни проблеми (от страна на участващите) на 15 юни заминаваме за това Пелион и по-специално за тук. За съжаление първоначалните ни спътници отпаднаха и големия ми син няма да има компания, но пък мястото просто ни омая. Вече нямам търпение да стъпя на този плаж  Grinning

# 286
Някаква информация за остров Евиа, плажна ивица, обстановка. Ще съм благодарна на каквато и да е информация за мястото и забележителностите.

# 287
Момичета, някой случаааайно да е попадал на хотел Blue Dolphin на Ситония????

Също АЛЕКСАНДРОС ПАЛАС на Атон ??? Изглежда много хубаво и е само 297лв на човек за полупансион за 7 нощувки до 10-ти юли!!  Shocked Сега гледам, че офертата междувременно е изтекла, но все пак да го имам предвид...

Нада, приказно изглежда, такъв плаж с такава вода и пясък ми е мечта! Дано не изглежда така само на картинката, както много такива плажове. Приятно изкарване!

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 10:50 от ♥Пандичка♥

# 288
  • Сидни
Здравейте и ние се завърнахме от Гърция! Бяхме на о. Лефкада и ужасно много ни хареса. Беше точно това, което търсехме.Нашата къщичка беше в едно много малко селце, в което всяка къща правеше страхотен мед, а нашата се казваше "Мели" , което на гръцки означава мед Simple Smile Нямахме гледка към морето, но пък имахме към планината Simple Smile Плажовете бяхе ужасно сини и безлюдни- точно каквито ги харесваме - кучетата тичаха на воля , без някой да ни прави забележки. На острова има и страхотно водопадче!
Притеснявахме се за времето , но за щастие не ни валя , а по обяд си ставаше и към 30 градуса. Доста поизгоряхме , но водата беше студена Sad
Нямам търпение пак да отида там  Praynig

това е дворчето на нашата къща

водопада

# 289
  • София
Страхотни снимки! LaughingВсе по-нетърпелива ставам за моренцето!

# 290
 ♥Пандичка♥, мои много добри приятели са на Blue Dolphin в момента. Ще ги разпитам и до края на седмицата ще ти пиша, ако не ти е късно.

elenaz, страхотни снимки!!!

# 291
Нада,имам абсолютно същата снимка на телефона си(правена  от мен,само че с двама човека в повече     Simple Smile).Мястото наистина е прекрасно,ние обиколяхме из планината,не сме били там на почивка.В съседство има още един плаж,аз се къпах там,но е по-каменист.Пожелавам ти приятна почивка и те моля като се върнеш да споделиш къде се намират точно къщите,колко са отдалечени от плажа,че и на мен ми се ходи там!!!

# 292
dariko, надявам се да не съм засегнала авторски права Grinning
Благодаря за пожеланията и със сигурност ще разкажа и покажа като се върна!!!!

# 293
Elenaz, снимките наистина са уникални и тотално се влюбих в това място. Дори започнах да търся варианти за почивка в booking.com и още един сайт, който ти ми прати. Но нещо не мога да се оправя с търсенето на места с полупансион/AI, тъй като ще сме с малко дете и това за нас би било по-добрият вариант. Ако можете да съдействате с инфо как в тези сайтове се селектират места с изхранване, моля помагайте!  Praynig

Нада, ейййй супер! Ще съм ти много благодарна за инфо колкото се може по-скор, че и това е някаква оферта, която май скоро ще изтече!!!  Hug

# 294
Преди 2 месеца пътувахме по обратния път - Солун - Халкидики -после по цялото крайбрежие до Александруполис и оттам Свиленград, пробвахме да разгледаме всички плажове. Та за пътя добавям (тъкмо ще сверим инфото) - колкото по-към турската граница отивахме, толкова повече пътни полицаи имаше. За толкова пътуване в Гърция май общо толкова пътна полиция не съм виждала, много странно ми беше  Rolling Eyes Пътни такси никъде нямаше.

Бе нямаше... Нищо нямаше, нито по Егнатия, нито по стария път - нито полицаи, нито коли. Буквално бяхме сами на шосето. Аз както казах се притеснявах за тол, че нямахме пукнато евро - и слязохме в първото село, Ферес, да търсим банкомат. Ей, направихме шоуто на дядовците на мегдана Simple Smile То не е на морето дори, не знам дали бяха виждали негръцки автомобил, то и на гръцко-турската граница бая ни се почудиха - освен нас имаше само едни гърци, пазаруващи кризисно във фришопа от турска страна.
Александруполи го минахме транзит в покрайнините (бяхме слезли до стария път), по-голямо градче, нищо особено. Иначе оттам тръгва фериботът за Самотраки, за който пита.
След кратко колебание дали да е Макри или Фанари мястото за спане, избрах Фанари... може би щото има по-големи комари Simple Smile Намира се между морето и езерото Вистонида - заобиколено е от три страни от вода, ето така:

Слава богу откъм морето духаше силен вятър и през нощта заваля дъжд. Иначе в момента, в който слезеш откъм страната на езерото, четири комара те повдигат за краищата и те отнасят. Регионът е със смесено население, както българските Родопи - има доста села с джамия, но без църква. Като цяло е доста умряло въпреки чудесната пътна инфраструктура, очевидно се отварят за туризъм едва напоследък, откак са ги налазили българите. То и районът е бил 3 години български навремето, Комотини е носело звучното име Гюмюрджина Simple Smile

Иначе е живописно, с множество сладководни и солени гьолове, заблатени зони, лодки и пилци... Плажовете са добри, както се каза.
Фанари има два - един в града, и един след него, който е обозначен с табели Паралия Фанари. Той е огрооооомен километричен, но май градското заливче ми се видя по-китно Simple Smile Пясъкът е един и същ, водата беше малко по-студена, отколкото в Турция, но драстично по-топла, отколкото на Халкидики на 6/05 тази година. Бе като цяло 2012 беше студена и в Гърция и по-късно започва сезонът от обикновено...
Към Порто Лагос плажът е същият - пак дълъг, пясъчен и бавно става дълбоко. Видяхме една доматия на самото шосе между селата Simple Smile Иначе не сме обикаляли из центъра.

Какво друго за Фанари - четири кръчми, три-четири бара, доста гърци, една закусвалня, нула магазини. Имаше два минимаркета с полуфалирал вид, които може би лятото работят, единственият работещ беше доста нататък към Паралия Фанари, но не ни се качваше отново на колата. (Търсех да си купя репелент.)
Имаше доста българи - повечето не от София, а от близката част на страната - Кърджали, Ст. Загора.... Jul, наистина ме изненадва това, което пишеш за къщите за гости. Ами, много бяха. Само на главната улица на залива освен Теодора имаше още поне 3. Ние се качихме от другата страна покрай морето, там където няма пясъчна ивица, а по-стръмен бряг и стръмна улица - там имаше още 3-4 къщи за гости, влязохме в една случайна, и така. Нея я бяха надушили още 2 семейства българи Simple Smile
Преди това пробвахме една къща на езерото, на входа на градчето, която също беше разпънала голям транспарант. Но там гъркът се нацупи, че сме само за една нощ, и не ни щя. Лош пазарен подход  Sunglasses
Координати за съжаление не взех отникъде по няколко причини - не мога да ходя на море без интернет Grinning Тоест не ни устройва този вариант за едноседмичен престой, съответно коорд. бяха само телефон, а говоренето на английски не беше много разпространено. По-вероятно е да говорят малко български. Абе, истината е, че не се сетих да взема в суматохата:)

Обаче, подготвяйки се за тоя пост, се сетих (след дъжд качулка), че един приятел блогър беше ходил по района преди година-две. Слагам линк към неговите постове за региона, покрай другото има и доста полезна информация - 1, 2, 3, 4. Не са в хронологичен ред, но нейсе.
Снимки от гръцката част на пътуването нямам, защото беше мрачно и ме мързеше, но от Турция много - ще сваля, обработя и покажа, като успея да не заспя с детето в 10 ч, първите 2 нощи не ми се удаде Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 12:20 от Параход

# 295
Момичета, някой случаааайно да е попадал на хотел Blue Dolphin на Ситония????

Аз съм почивала в Блу Долфин, като цяло ми хареса, чисто, зелено, поддържано, големи просторни стаи. Храната беше вкусна и разнообразна, само плодовете ме дразнеше, че ги режеха на по шест парченца в подносите.
Детският кът и аниматорите също ми допаднаха.
НО ако човек търси хубав плаж, не е това мястото- много камъни, дъното на морето изцяло само камъни и морски таралежи. Тясна плажна ивица, едър чакъл и пясък. Чадърите и шезлонгите на плажа се ползваха срещу такса.
Иначе хотелът е близо- на около 50-тина метра от плажа. Селцето- Метаморфози е отдалечено, на около 1,5 км може би. Става и за разходка пеша по шосето, което върви покрай морето.

# 296
Дами, настъпи лека промяна в плановете... Замислихме се за Закинтос. Ще се върна да чета, но все пак-как стои въпроса с плаж през юни? Студена ли е още водата-за последната седмица на юни говоря. Дали не е по-добре да отложим за септември?
И още-как стои въпросът за пътуване с кола? Знам, че е около 10ч. път, но труден ли е и често ли са фериботите?
От тук можете да видите разписанието на фериботите http://www.zakynthos.net.gr/English/ferry_en.php. Фериботите тръгват от Килини и се пътува около час и половина.
Иначе пътят не е труден, но за нас беше изпълнен с приключения  Laughing Имай предвид, че пътувахме от Русе с дъщеря ни, която беше на 5 и половина. Не сме спирали да почиваме освен за тоалетна  Mr. Green  Ръководихме се от време на време от пътната карта на Домино.
Според мен водата в края на юни ще е топла, няма нищо общо с тази на Халкидики, даже и по цвят  Wink
Някаква информация за остров Евиа, плажна ивица, обстановка. Ще съм благодарна на каквато и да е информация за мястото и забележителностите.
Ето какво не ми дава спокойствие от два дни  Simple Smile http://clubmed.bg/greece-gregolimano/

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 15:34 от kattrin

# 297
  • София
Ето какво не ми дава спокойствие от два дни  Simple Smile http://clubmed.bg/greece-gregolimano/

Аз също много го харесах,нооооооооо цените са убийствени #Crazy За 2 възрастни и детенце колкото вашето според мен ми дадоха цена за юли за 10 нощувки 6800 евро,а септември 3400 евро ....

# 298
Славина С, много благодаря за мнението! Май ще се откажа от мястото, защото хубавият плажът е много важен за нас. Хайде по-едрият пясък ще го преживея, ако бяхме без малката сигурно и камъчетата в морето с подходящите чехли бихме преживели, но не и с детето, и определено не и многото морски таралежи!  Confused А иначе плодовете нарочно ги режат, за да не се изнасят. И мен страшно ме дразни, особено пък накълцаните обелени банани. Така беше и в 5-звездният Антемус Сий. Поне нарязани с обелката дя ги оставяха...  Rolling Eyes

Каттрин, може ли малко повече за Закинтос? По него ми текат лигите вече месеци, но дистанцията ме притеснява заради малката. Би ли споделила как и за колко време стигнахте? Водата и плажовете май са лазурни като на Лефкада?!   Heart Eyes

# 299
  • София
♥Пандичка♥,
Ние ще почиваме в Alexandros Palace на Атон от 23.06. Моята резервация обаче е през немски тур оператор. Имах обаче и оферта от www.posoka.com, която не беше лоша - 470е за 7 нощувки на полупансион на 2 възр+1 дете на 7г.

elenaz, снимките от Лефкада са приказни Simple Smile

kattrin, този комплекс и мен ще ме държи будна тази нощ със сигурност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт