На море в Гърция - 7

• 145 820
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
Самсара,
Сарти е в югоизточната част на Ситония (втория полуостров).
Аспровалта и Неа Врасна на картата са едно и също, т.е. са две долепени селца. Възможностите за настаняване са горе-долу едни и същи и в двете. Плажът според мен си става, не е това, което описва Албена Станкова, или поне тя е видяла една много малка част от километричната плажна ивиза на Аспровалта (преди Ставрос имаше една камениста отсечка, където сме събирали рапани, не мога да кажа дали за нея говори).

Неа Каликратия е градче, което е преди Халкидики, по-скоро с градски хотели, плажът не е нищо особено. И Аспровалта-Врасна, и Сарти ми се струват по-добър избор в това отношение.

Страхотна си, благодаря ти   bouquet
Т.е. да разбирам, че което и от курортните селца да изберен в района е почти без значение, защото си приличат - плаж, настаняване?
А магазини, медецински център? В Кавала ли се ходи?

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 10:32 от Самсара

# 271
Ето това е най -доброто място Офринио пясък и чисто море това е една мъничка част която показват от началото на селцето Wink

вижте
http://vimeo.com/23650556
пс и е най близо 280км от софия

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 19:23 от pinko

# 272
  • Варна
kreo, от Луковитския Лидл я взехме, че ни беше на път.
Честно казано, струва ми се, че един чадър би бил по-разумна покупка Rolling Eyes

Не  се тюхкайте,прекрасна е за спане на бебок на плажа,като свикнете ще я опвате за минутки.Повече работа върши от чадър.А има и тип ''вигвам'' които просто се забиват на плажа,още по удобни.

# 273
  • София
Дами, настъпи лека промяна в плановете... Замислихме се за Закинтос. Ще се върна да чета, но все пак-как стои въпроса с плаж през юни? Студена ли е още водата-за последната седмица на юни говоря. Дали не е по-добре да отложим за септември?
И още-как стои въпросът за пътуване с кола? Знам, че е около 10ч. път, но труден ли е и често ли са фериботите?

# 274
  • София
Ами оказа се, че такъв няма и пътят е само и единствено по магистралата Егнатия. Аз упорито исках покрай морето да пътуваме, но честно - изгубихме 1 час да се надлъгваме с GPS-а, който упорито искаше да ни изкара на магистралата, а аз упорито търсех морския път. Е след като изгубихме близо час се отказах - най-вече защото не беше честно спрямо мъжа ми Simple Smile но наистина май такъв крайморски път няма.

Пандичке, има! Просто не сте го открили.  Laughing (Извинявам се ако някой вече ти е отговорил, но стигнах до твоето мнение и реших да отговоря, че може и да не успея да прочета всичко.) Вчера минахме по него. Път като слънце. Широк, прав и с изключение на тук-там разни ограничения, позволената скорост е 110 км/ч. Това е стария път Кавала- Солун. Сега пиша от балкона в една вила в Неа Ираклица.  Laughing  Иначе и нашият GPS през цялото време ни караше да ходим на магистралата, но не го слушахме, защото местността ни е позната.  Wink

# 275
  • Пловдив

----

Ей, да ви кажа, че пътувахме по малко по-друга дестинация тези празници - до турския егейски остров Бозджаада, през Дарданелите. Но на връщане за "по-напряко" минахме по Егнатия Одос и спахме във Фанари. Та мога да дам някои кратки наблюдения и от тоя регион на Гърция, ако някой пита Simple Smile
По-напред в темата се говореше дали Егнатия е платена.
Пътувахме от турската граница (влиза се малко преди Александруполи) до Амфиполи, където свихме към Серес/България - с кратко слизане при Фанари и Порто Лагос. Общо над 200 км. Не, не е платена никъде! Ако има изобщо някъде тол, той може да е само на излизането от Солун...

Преди 2 месеца пътувахме по обратния път - Солун - Халкидики -после по цялото крайбрежие до Александруполис и оттам Свиленград, пробвахме да разгледаме всички плажове. Та за пътя добавям (тъкмо ще сверим инфото) - колкото по-към турската граница отивахме, толкова повече пътни полицаи имаше. За толкова пътуване в Гърция май общо толкова пътна полиция не съм виждала, много странно ми беше  Rolling Eyes Пътни такси никъде нямаше.

Параход, а какво е положението в Турция в онзи край - имаше ли плажове, хотели, въобще разгледахте ли или минахте транзит? Имаше оферта за еднофамилни къщи, обаче не открих почти нищо за района.

# 276
  • София
Параходче, разкажи малко за района около Фанари. Чувала съм, че там има хубави плажове, но за настаняване няма кой знае какви възможности. Вие къде спахте? 

# 277
  • Пловдив
Не питаш мен, ама отговарям  Grinning

Около Фанари местата за настаняване са много малко - хотел Фанари, вила Теодора ... и май това са. До Порто Лагос екохотела. Аз и назад бях писала - в този район са наблегнали на еко, вело, птици и всякакъв друг вид туризъм, освен морски  Grinning Ние като ходихме не спахме (защото в 2-та налични хотела нямаше места).

Иначе плажът е великолепен - ситен, бял пясък, без камъни, полегато влизане. Дулъг е между 2-те населени места (Фанари и Ароги) и има достатъчно място за всички.

Огледахме и Ароги - там пък за съжаление нямаше и 1 хотел/стая под наем.

# 278
  • welcome to the Jungle
Благодаря за подробните отговори  Hug   bouquet

А ще препоръчате ли конкретни плажове в района на Пефкохори ?

# 279
  • София
Благодаря за отговора, Jul. Tо направо грехота при такъв плаж да няма къде да се настаниш.
Lioness, малко по-нагоре ти препоръчах плажа Chrousso, на юг от Пефкохори се намира.

# 280
♥Пандичка♥  

С GPS-a с българска карта се надлъгваш и пътувайки през Кулата  Simple Smile , просто картите не са осъвременени  и направената  преди 2 години част от магистралата я няма, и според GPS- а пътуваш в полето или по баирите, затова ние там разчитаме повече на хартиена карта и указателни табелки. Пътуваме утре с ъпдейтната уж карта, но съм сигурна че пак пътя по който се движим ще е встрани от този картата

А добре. Хайде да разказваш после! Да вярно, че проблемът е в картите. Ние бяхме с цели 2 GPS (да сравняваме на места). Този, с който пътувахме' основно', така да се каже, беше с европейска уж ъпдейтната карта. На другият също превключихме на европейска карта, но и с двата имаше проблеми.  Rolling Eyes

Танче76, еми това е положението. Аз бях сигурна, че няма как на картата да има такъв път, а да не съществува, но след като по едно време буквално се забихме в задънена улица на един от курортите, се отказах. Вече бяхме изгубили доста време в лудане.  Confused А и в последствие се оказа, че магистралата на места има излаз на морето и пак беше приятно и живописно.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 10:50 от ♥Пандичка♥

# 281
  • София

IL., Геракини е по-добър изходен пункт, защото се намира точно по средата между двата ръка. Скала Фурка е доста надолу по Касандра и до хубавите плажове на Ситония ще ви е над 100 км (в едната посока). Според мен, обаче, трябва да си прецениш кой от двата хотела повече те влече.

----

Благодаря, Параход  Peace И аз сякаш клоня към Геракини. Просто и за двете места не откривам много отзиви.

# 282
Jul,
ходили сте извън сезона и са били затворени къщите. Сега вече са наизвадили табелите "доматия" Simple Smile Всяка втора къща във Фанари е хотел.
Спахме двама души в голям апартамент четворка - две стаи, голяма кухня, огромна баня с вана (просто питахме напосоки и попаднахме на къща, където имаше само такива Simple Smile) за 35...

Хотел Фанари и Теодора, които ти си цитирала, обаче са май единствените места в селото, които се предлагат за резервации в интернет - както и единствените, които имат wi-fi във Фанари (на мен ми трябваше суперспешно нет там и нищо не хванах, та гоних българската граница да вържа телефонния...)

По-късно ще пиша повече за местата, откъдето минахме, както и някакви подробности за региона, които знам отпреди.

# 283
  • Пловдив
Изненада ме с тези табели навсякъде newsm78 Защото ние не можахме да намерим място не сега извън сезона, а в края миналия август - нито с гледане, нито с питане. И ми беше супер странно защо нищо не се дава под наем (стаи или къщи), а пък в таверните вадеха меню на български - не е като да няма туристи, значи.
Дали пък тази зима/пролет не са си преразгледали политиката след миналото лято? А в нета и сега са само хотел Фанари и вила Теодора. Ти дали не взе координати?

Чакам за егейското крайбрежие на Турция да кажеш нещо  Grinning

# 284
  • В светлината на слънцето
Параход, и аз на опашката за инфо за оня край.  Peace Може и по-подробно, ако планираш гледане в други ден.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт