Парфюмни размисли и страсти - 156

• 51 658
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Къде може да се види, номерацията им на кой парфюм е имитация?
Тук.

Хa, имат имитация на Eden...

Ултра неприятна реклама  Sick

# 76
  • София
Привет и от мен! Олеле, вече сте на 5-та страница докато се включа! Атти, страхотна тема!  Hug

Оказа се, че в почти всички от пролетните и летните ми любови има муск. Най-много харесвам Daisy, Chance Eau Tendre, Аметиста на Лалик и NR for her EDP. Харесвам муска, но в умерени количества, като допълнителна съставка, не като основна.

Да се похваля, тия (дъждовните и по-хладните) дни разносвах Chaumet L'eau. Много ми хареса. Наподобява ми на познат аромат, но не мога да се сетя кой.  Sad Сега като стана топло съм на вълна Saharienne by YSL. Май ще се заобичаме много. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 23:22 от Scintillia

# 77
Да се похваля, тия (дъждовните и по-хладните) дни разносвах Chaumet L'eau. Много ми хареса. Наподобява ми на познат аромат, но не мога да се сетя кой.  

Завиждам ти за което.  Wink Аз го имах преди 5-6 години и от тогава не мога да го намеря. Един консултант ми каза, че е спрян.  Thinking

P.S. Днес съм с Amethyst Lalique. Един от любимците ми.  Grinning

# 78
Днес съм с тази Долче и Габана
Много е приятен аромата като е жега Heart Eyes Обаче да му се не види и парфюма....след 2 часа няма вече никой Crossing Arms

# 79
  • Балчик
Оригинала не го познавам супер добре за да кажа дали има някакви разлики в развитието, но като цяло си беше същата миризма.

Благодаря, Жаки. Hug

# 80
  • Козлодуй
Здравейте,прекрасни Hug Heart Eyes
Вече съм си у дома и най-сетне успях да изчета пропуснатото.
Атти,адмирации за интересното и изчерпателно въведение на темата  bouquet Както и за любопитните факти,поднесени от Пикси-благодаря Hug
По отношение на муска имам същото отношение като Бижу:

Не усещам много добре тази съставка. Даже чисто мусковите парфюми май изобщо не ги отразявам.
За мен Белият муск на Монтал е въздух(даже въздухът има повече аромат),нищо.Не знам дали носът ми не го подушва,или кожата ми го поглъща?Льо парфюм Макс Мара не го усещам,ако ще да се окъпя,а върху колежката стои страхотно и изумително дълго.Имам проблем и с Нарцисо,но неговите версии на имена тотално съм ги овъртолила.Годесчето ми праща нещо,ама кое ли беше-пак така,въздух.А в Ст.Загора тествах Essence Musc Eau de Parfum интенз(Оленце?) и много ми допадна...макар че не е в моя натюрел,върху светла кожа му е силата и е разкошен...В един магазин душнах и Мускусният Tesori d`Oriente-чист сапун,никак не ми хареса.

Когато писах, че харесвам муск, имах предвид най-вече Montale White Musc. Имам го от пробичка, пръскам по веднъж, пестеливо, защото ми свиди, но много, много ми харесва. Трае часове наред върху мен.

Нели,не разбрах бъркаш ли Белия уд с Белия муск,или имаш пробички и от двата newsm78

А колко ми беше хубаво с парфюмните феи във Варна,а след това и в Стара Загора,и колко ми липсват няма да ви разказвам...направо не ми се прибираше Confused
Нат,чакам и ти да кажеш,че сте се прибрали поживо-поздраво с ХН Hug

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 14:56 от Lunen_sun

# 81
Днес тествах Chloe Eau de Parfum -за мен чисто индрише , никаква роза.Приятно е , но допускам че при по обилно напръскване ще ме блъсне главата. Тествах и Marry Me Lanvin-базата му ми хареса но иначе за мен е белоцветен и не е от моите.Началото и края обаче са му доста приятни. Разбирам защо се харесва. Тествах на Биофреш розата луксури нещо си- нищо общо с клое за мен.Явно нещо грешно съм прочела мислех че си приличат.След десет минути не го усещах вече, сладка роза нищо особено. В БЗ изобщо нищо интересно няма. Пръснах си и от едт на галиано, след пет минути и той се изпари. От краткия ми розов набег нямаше сми Laughing
За сметка на това нинфеото се държи добре и ми е конфортен.
Бижу добре си описала вАреното-спАреното , на 90 не съм прала но знам как мирише и не искам да мириша така , спасяваш ни джобовете Embarassed  bouquet

# 82
  • Germany
Привет от мен и синьото море Mr. Green Цял ден се  sport027   sport027, водата е прекрасна, времето-топло, плажа - празен, какво му трябва на човек?
Сандали на детето не съм взела ooooh!, но съм понесла 13 парфюма Mr. Green, въпреки заканата ми за 5 бр. и с мъка на сърце оставих още толкова в нас hahaha
Днес съм с градската кралица и плющи направо около мен, даже и след къпане в морето и душ още го усещам, прекрасен парфюм Heart Eyes
За мен любимците на Ре Tesori d`Oriente и Алесандро дел акуа миришат на фризьорски салон от едно време, и най-вече на лака за коса в едни пръскалки, дето се стискаха и циментираха косите. Ужас просто Sick

# 83
raz_nejena, къде тества розата на Биофреш?

# 84
  • София
Хриси, завиждам  Flutter
Сандали можеш да купиш от морето, ама парфюми...
Аз пък се правя, че съм намазана с плажно масло  Mr. Green (Бронзова Богиня)

# 85
  • Варна
И аз завиждам  Simple Smile Най-голямото ми постижение до момента е потапяне на краката до коленете, вчера до глезените  Simple Smile

Нося днес Навегар. Не знам при вас как е, но при мен след час-два вече го нямаше.

# 86
raz_nejena, къде тества розата на Биофреш?
На главната в Пловдив имат фирмен магазин Simple SmileМомичето беше разхвърляло кашони по земята едвам минах но не се отказах.Предния път беше пълно с гръцки туристи и се отказах да се вра между тях но днес взех тестера и се напръсках яко  :lol:20лв е парфюма но не видях разфасовката може би 50мл незнам.
Сега го намерих по сайтовете е доста по-евтин от офиц.магазин
http://morfey-online.com/product.php?id_product=293
 ooooh!
Навегар при мен траеше точно 15 минути Grinningиначе много хубав ама толкова!

# 87
  • на североизток от Рая
   newsm44 Имам вече Кристалин! Значи и по нашите земи се намирал. Още в първата заплюта за обикаляне парфюмерийка го открихме. Дъщеря ми го забеляза преди да влезем в магазина  и грейна. 30мл е - 15 лв. Последна бройка, зареден преди Нова година. Жената каза, че е много търсен, взела е един стек и бързо са го изкупили.

Влязох и в следващата парфюмерия. Как не се бях сетила за нея досега. Там имаше и от по-големите разфасовки. За 21 лв. Доядя ме. Ама поне знам, че се намира  и при нас.

Напръскана съм, ухае край мен като облаче - приятно, недосадно.

Сънче, с въпроса си за Монталита - Муск или Уд, ме хвърли в размисъл. Аз казвам, че имам пробичка от Монтал Уайт Муск, сега пак погледнах шишенцето, ама точно Муск или Уд е изтрито. От течността е потекло и е неразгадаемо вече.  newsm78 Имам спомен, че започваше с М, а може и да е било W. Знам ли?! Каквото и да е, харесва ми. Тежък е аромата, но затова пък е адски траен и забележим.

Скрит текст:
И още една радост имам днес. Назначиха ме на постоянен договор там, където тази година работех по заместване.  Party

Скрит текст:
Но и една тревога имам. Вече ще стане незначителна, обаче. Не ме взеха на рали България. Днес само мъжът ми замина. Е, може да е за добро пък.

# 88
  • Козлодуй
Тъй де,ако пробичката ти е от мене,е уд със сигурност.Мускът е нежен,а не тежък.Просто за да си ти сигурна какво пръскаш,опитвам да уточня. Аз за себе си съм наясно Grinning
Милейди,късметлийка си ти Hug Аз докато бях във Варна,дъждът се опита да ме удави Grinning

А цитатът на Бижутката е култов,просто си плаче за номинациите на мадам Оче Grinning

Значи веднъж само съм прала някакви чаршафи на 90о в пералнята и като я отворих от нея лъхаше на вряло пране. Този парфюм ми мирише точно така. Като пера на номални градуси(40,60) и като отворя пералнята, отвътре мирише на чисто и свежо, и студено, защото прането е изплакнато със студена вода. А онова злополучно пране с вряла вода миришеше хем на прано, хем на спарено. Rolling Eyes Такова нещо усещам в "бабешката" част на Любовното Chloe, която за съжаление откривам в него. Мирише ми на къпана бабичка(буквално!)

# 89
  • на североизток от Рая
 Сънче мило, аз имам две пробички Монтали. Едната със сигурност е   от теб. И значи е Монтал Уд. Сега  я подуших пак. До нея е Коромандел. Ти си ме зарадвала, видно е! Толкова радости си ми носила! Споменавам те много често и с любов!  Heart Eyes

Но другият Монтал има нещо си - Муск или Уд, няма значение. Просто е по-тежък и леко душИ. Имах и забележки като бях с него.  Blush

А цитата на Бижу и мен силно ме впечатли.  Simple Smile Много е образна в описанията си тази скица.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт