Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява мускусът и защо се използва в парфюмерията?
Как се добива естественият мускус и защо е толкова скъп?
Кои са някои популярни парфюми, които съдържат мускус?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява мускусът и защо се използва в парфюмерията?
Мускусът е клас ароматни съединения, използвани като базови нотки в парфюмерията. Той служи за балансиране на композицията, придава усещане за чувственост и топлина и действа като фиксатор, намалявайки скоростта на изпаряване и удължавайки продължителността на аромата. Мускусът е кафеникаво вещество с остра миризма, получено от мъжкия кабарга (мускусен елен), и се използва като афродизиак.
-
Как се добива естественият мускус и защо е толкова скъп?
-
Кои са някои популярни парфюми, които съдържат мускус?
-
Какви са алтернативите на естествения мускус в парфюмерията?
-
Какви са основните факти и интересни истории, свързани с мускуса в парфюмерията?
Сега като стана топло съм на вълна Saharienne by YSL. Май ще се заобичаме много.
Аз го имах преди 5-6 години и от тогава не мога да го намеря. Един консултант ми каза, че е спрян. 
Както и за любопитните факти,поднесени от Пикси-благодаря 
, но съм понесла 13 парфюма 

Най-голямото ми постижение до момента е потапяне на краката до коленете, вчера до глезените
Имам вече Кристалин! Значи и по нашите земи се намирал. Още в първата заплюта за обикаляне парфюмерийка го открихме. Дъщеря ми го забеляза преди да влезем в магазина и грейна. 30мл е - 15 лв. Последна бройка, зареден преди Нова година. Жената каза, че е много търсен, взела е един стек и бързо са го изкупили.