Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 660
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Да хвърлите един боб и на мен Simple Smile Пък ако познаете, ще черпя   bouquet

Момиче, обща сума 11.00, бал за ЕГ 34.00. Оценка по МАТ 5,786 и БЕЛ 5,214.

За кои ЕГ има шанс и има ли шанс за СМГ?

За испанската последно относително място миналата година е 451 - тук не е ясно при относително ви място в момента 466 какви са шансовете. За НЕГ не мисля че има шансове. За всички останали шансовете са повече от добри. За СМГ нямам относителните места, а нямам време да ги смятам приблизително.

Само искам да попитам и вие да кажете дали съм права. Според мен е логично да се увеличи успеха, но не и относителните места на децата. Т.е. според мен не е редно да сравняваме с успеха от 2012 г. относителните места през 2012 и тези през 2011. Моето мнение е че относителните места се запазват, но успехът, който стои зад тях през различните години зависи от трудността на тестовете, т.е. едно и също дете би се класирало на приблизително едно и също относително място през 2012 г. и 2011 г. но с различен успех. Объркано го обясних, но ако някой ме е разбрал, моля да каже дали съм права.

Аз приемам че относителните места са константа когато правя прогноза за шансове.

А иначе, за който се интересуваше - относителните места ги има в справочници за кандидатстване. Аз вчера купих един, в който ги има. Вероятно не във всички ги има, но това може да се провери преди да се купи справочника. Има повече инфо отколкото мога набързо да напиша тук.
Права, на 100%!

# 256
Понеже не виждам инфо за Варна в темата, ако някой се интересува, тук има някакъв опит за прогноза:
 http://www.varnautre.bg/novinite/obrazovanie/34383-otsenki_po_45 … a_elitna_gimnazia

# 257
Лично аз не виждам смисъл от сравнения и преизчисляване на база тази година и миналата година. Така като гледам, почти два пъти повече момичета са с успех в интервалите от 11 нататък, а местата са старите като бройка. Според мен нещата хич не изглеждат розови, а особено ако всички момичета се юрнат към Първа немска и СМГ, миналогодишните относителни позиции отиват на кино. Най-добре човек да си гледа сегашните интервали и да си врачува закъъде има по-големи шансове.

Да, но децата запазват относителните си места, т.е. ако си бил на място 500 с оценка 11 миналата година, то тази година детето на място 500 ще е със същите знания, но с оценка 11,3 примерно. Аз по интервалите по-не мога да се ориентирам освен ако не направя сравнителен анализ за двете години и не изкарам коефициенти, с които да приравнявам данните.

# 258
  • София
Според мен детето на място 500 няма да е със същите знания, а с по-висок бал, защото изцяло бройките деца са повече в интервалите на високите оценки. Аз допълних в предишния си пост - момиче, на което миналата година балът му е стигал за Френската, сега най-вероятно няма да му стигне, защото стават много маймуни на клона и ще трябва да се задоволи с гимназии, които миналата година са приемали с по-нисък бал. Като цяло баловете ще се вдигнат. Ако ги подредим по балове, на едно и също място тази година ще е момиче с по-висок бал, в сравнение с миналата година.
На мен коефициенти не ми се смятат и не виждам смисъл, просто ще трябва да се напише по-дълъг списък с желания за езиковите.

# 259
  • дълбоката провинция
Не знам дали ще е от полза за някого, направих я от чисто любопитство
Статистика НПМГ
http://dox.bg/files/dw?a=962c51ba1a

# 260
ЗДРАВЕЙТЕ!!! РАЗВЪЛНУВАНИ МАМИ НА СЕДМОКЛАСНИЦИ. МАЙ САМО НАС СЪН НЕ НИ ЛОВИ, ЗАЩОТО НА ДЕЦАТА ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА СТАТИСТИКА, ИСКА ИМ СЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО ДА СВЪРШВА И ДА СИ ОТДЪХНАТ ОТ АМБИЦИИТЕ НА НАС МАМИТЕ Simple Smile)). АЗ ИМАХ ДОСТА ГОЛЕМИ ОЧАКВАНИЯ ЗА МОЕТО ДЕТЕ, НО УВИ В МОМЕНТА ТО Е СРЕД МАСАТА ОТ ОЦЕНКИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕКРАСНИЯ НИ МИНИСТЪР И ВЕЧЕ ГУБЯ КУРАЖ КЪДЕ ТОЧНО ЩЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ И ДАЛИ НЯМА ДА СТАНЕ НЯКЪКЪВ ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ ЗА ЕЗИКОВИТЕ ГИМНАЗИИ. ПЪЛНО Е С ДЕЦА С ЕДНАКЪВ БАЛ КОЕТО Е ДОСТА ОБЕЗПОКОЯВАЩО. КАКВО ЩЕ СТАНЕ??? ДАНО НЕ СЪМ ПРАВА ЗА ТОВА КОЕТО СИ МИСЛЯ......ТА ТЪЙ ПРИ МОМИЧЕТА КОНКУРЕНЦИЯТА ЩЕ Е ГОЛЯМА. ПРИ НАС ГЛАВНО СА СЕ НАСОЧИЛИ КЪМ ИСПАНСКАТА И ФРЕНСКАТА ПЪК ЩЕ ВИДИМ. УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ДАНО ИМАТ ШАНС НАШИТЕ ТИНЕЙДЖЪРИ. КАКТО СЕ КАЗВА: "ДАНО ЖИВОТА САМО НЕ ИМ НАПИШЕ ДВОЙКА"
АЗ ВЕЧЕ ТАКА СЕ ОБЪРКАХ ОТ ТОЛКОВА СТАТИСТИКА, ЧЕ МИСЛА ДА СПИРАМ ДА ЧЕТА Simple Smile))

# 261
  • София

Трябва ли ни медицинско при подаване на документи за кандидатстване за професионали гимназии, или на записването чак? Ако да от къде се взима бланка и личния лекар ли я попълва?
Трябва копието от медицинското + оригинала за сверяване. ЛЛ я попълва, а бланката е от книжарница - медицинско за работа. Да не забрави ЛЛ трябва и Цветоусещане да е включено

Благодаря много за инфото!

# 262
има ли срок за издаване на удостоверенията за завършен 7 клас?
В нашето училище ще ги дават на 19 ????

He стига че събота и неделя няма да работят училищата-гнезда ами и това....
Би трябвало да ви ги дадат най-късно на 15.06 newsm78.
Почвай да звъниш в РИО Пловдив или им прати е-мейл. Не е редно на 19???

# 263
  • София
Момичета на работа съм и си откраднах един миг да се посъветвам с вас Hug
В нашия диапазон натрупването е 172, мислите ли, че имаме шанс за 91 НЕГ, момиче?
Русалке, липсваше много! Радвам се, че се появи  bouquet

Аз мисля, че 100% сте вътре в 91НЕГ. Сборът от БЕЛ и Мат е 11,4, нали?
С този тази година сте 172-ри сред момичетата, но мин.година бихте били 129-ти. Значи още 43 момичета тази година са се "вмъкнали" в този диапазон. Миналата година последното прието момиче на 1-во класиране в 91НЕГ е било 210-то (цитирам по памет). Дори и да предположим, че новите 43 момичета имат 1-во желание немската (което е невъзможно, но все пак), то тази година последното прието момиче ще бъде не по напред от 167-та позиция. Вашата е много близо до тази, затова смятам, че сте вътре почти на 100% още на първо класиране. За второ пък - нямам съмнения.   bouquet

Иска ми се и аз да направя същата сметка, но не знам миналата година на кое място сме били. Сборът е 11,072 за момче.

# 264
  • гр. София
Лично аз не виждам смисъл от сравнения и преизчисляване на база тази година и миналата година. Така като гледам, почти два пъти повече момичета са с успех в интервалите от 11 нататък, а местата са старите като бройка. Според мен нещата хич не изглеждат розови, а особено ако всички момичета се юрнат към Първа немска и СМГ, миналогодишните относителни позиции, обвързани с баловете отиват на кино. Най-добре човек да си гледа сегашните интервали и да си врачува закъде има по-големи шансове. На мен ми изглежда така, че повече момичета с по-висок бал ще трябва да се задоволят с гимназии, които миналата година са били по-назад в класирането, демек балът за предпочитаните ще се вдигне доста.

Мда, за наше съжаление момичетата тази година са доста повече не само в интервала над 11. В интервала над 10,50 също. Бройката на кандидатстващите тази година е с 550 деца /по памет/ повече. Баловете за момичетата доста ще се вдигнат явно.  Sad

# 265
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1416706

Това видяхте ли ?  "Проблемът обаче е хипотетичен, обясниха за "Труд" експерти.  #Crazy"

# 266
Според мен детето на място 500 няма да е със същите знания, а с по-висок бал, защото изцяло бройките деца са повече в интервалите на високите оценки. Аз допълних в предишния си пост - момиче, на което миналата година балът му е стигал за Френската, сега най-вероятно няма да му стигне, защото стават много маймуни на клона и ще трябва да се задоволи с гимназии, които миналата година са приемали с по-нисък бал. Като цяло баловете ще се вдигнат. Ако ги подредим по балове, на едно и също място тази година ще е момиче с по-висок бал, в сравнение с миналата година.
На мен коефициенти не ми се смятат и не виждам смисъл, просто ще трябва да се напише по-дълъг списък с желания за езиковите.

За бала не го оспорвам. Абсолютно си права. Въобще не гледам баловете от миналата година, но децата са ориентировъчно същите като брой и пак за относително същия брой места се борят, т.е. относителните места би следвало да са по-добър ориентир. Ако няма промяна в предпочитанията по училища, пак ориентировъчно по същия начин ще се наместят децата. Т.е. детето от място 500, ще има същите шансове като детето от място 500 миналата година за едно и също училище.

# 267
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, да ви попитам пак нещо, че толкова сме писали ... Вие ми отговорихте на същия въпрос преди доста теми, но не си намирам в публикациите въпроса  Embarassed
Моето гардже иска само френски да учи, а с таз годишните балове май няма да я огрее 9 ФЕГ, та остават 133 СОУ, 35 СОУ и 18 СОУ - как да ги пиша като поредност? Какво е вашето мнение и за френския в тези у-ща, и за атмосфера ... учители? Благодаря ви предварително за отделеното време!

# 268
  • София
да, ограниченията са до бройките места, които съвпадат с нашето място, но като груба бройка дали детето има шансове да се вмести в някое от тези училища. Тук видях, че се задават въпроси за относителното място при разлика между миналата година и сегашното място с разлика от максимум десетина единици, а това няма как да се знае, то  и в гимназиите си е до моди. МОже да се окаже, че тази година испанската няма да е чак толкова напред, защото Испания е в икономическа криза, а френската да излезе напред. Затова не бих се обвързала с прогноза за конкретна гимназия, а за съвкупност от гимназии и техните бройки, в които е вероятно детето да попадне.

# 269
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1416706

Това видяхте ли ?  "Проблемът обаче е хипотетичен, обясниха за "Труд" експерти.  #Crazy"

Пак нещо не е наред. Как така има 3 бр. 6.00 по БЕЛ в София. Нашия файл показва 0 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт