Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 2

• 65 630
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
  • Разград

# 466
  • София
Всъщност,за мен аргумента,който държи Нарин за невъзможността на тази любов от нейна страна
аз не го приемам еднозначно.

От никой друг аз не чух, освен нея,че това е грях.Дори майка й докато я защитаваше,когато Мустафа я взе,каза,че била много малка.Нищо друго.А сватбата,на която бяха избити половината сватбари беше точно между братовчеди.И никой,нищо странно не виждаше в това.Но там не ми се навлиза,тая материя не я разбирам и не искам да я тълкувам.

Да,наистина има известно противоречие.И аз се зачудих,защо за нея е такъв грях, а за другите не е.Приех го като факт-за нея е грях,явно за себе си тя е решила,че не е редно.
Епилепсията,според мен имаше до толкова общо, че тя се чувстваше виновна за тези пристъпи и съответно смяташе,че това е признак,знак от Бога,че е грешно да са заедно.Това тълкуване на Нарин още тогава дълбоко ме трогна и впечатли.
За пръв път разбирам,че на епилепсията се гледа по този начин, по който са обяснили Ева и flo.

Не знам, доколко Мустафа страдаше от някаква конкретна болест,безспорен факт е,че той получаваше тези пристъпи само и единствено при силни емоции с Нарин  newsm78.
И аз,като Anista, гледам да не влагам много разум,а повече чувствам със сърцето си.Възприемам всичко като художествено произведение, в което нелогичните неща се превръщат по-скоро като средство за подсказване на определени неща,чувства и събития.

# 467
gphilipova,

За мен финала е отвоpен. Мустафа накpая беше мек като памук.Щастлив и спокоен със сина си,с дъщеpите си и ... близо до Наpин. Ако имаше 3-ти сезон - кой знае как щяха да се pазвият нещата.
Още съм под въздействието на емоцията...

# 468
Да, и на мен ми се струва отворен финала, но Мерал не го довърши приживе.
Някъде из темите беше публикуван рейтинга на сериала по време на излъчването му, доколкото си спомням, си беше добър, но не знам.
Може би все пак това е бил наистина краят, колкото и да ми се иска, лично на мен, трети сезон.
Все ми се струва, че имаше какво да се каже още.

# 469
На мен и за Харун ми се говори. Е, Мустафа бледнееше пред него  Crossing Arms

# 470
  • Разград

# 471
Добро утро, момичета!
Какво да кажа за Харунчо- обикновенно, добронамерено, интелигентно момче, но неразбра в каква каша се забърква и не можа да издръжи...
За Нарин беше необходим етап от осъзнаването и израстването и.
А в кръга на шегата-нали трябва да има равновесие-3 жени за Мустафа и 3 мъже за Нарин  Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 20:44 от dani_kovacheva

# 472
Харун според мен имаше и по-дълбоки проблеми. Толкова добре се преструваше и представяше пред околните, че никой не можа да повярва какъв ненормалник е. В това отношение Мустафа поне беше предвидим, а и не бе толкова озлобен към Нарин в частност, докато Харун хем я гледаше с омраза, после с чувство за вина, а накрая в погледа му се криеше страх и може би огорчение към себе си. Сам се погуби.
Точно защото беше интелигентен и образован човек (тези две качества не винаги вървят ръка за ръка) и уж се престори, че разбира положението на Нарин, не трябваше да допуска да извърши онези неща. Той я нарани повече от Мустафа и я постави в още по-жесток затвор.
А момента, в който открадна детето и Мустафа след него, спасяващ го, беше страхотен. И сега като се замисля, това беше една от малкото добри страни на Мустафа!

# 473
Харун според мен имаше и по-дълбоки проблеми. Толкова добре се преструваше и представяше пред околните, че никой не можа да повярва какъв ненормалник е. В това отношение Мустафа поне беше предвидим, а и не бе толкова озлобен към Нарин в частност, докато Харун хем я гледаше с омраза, после с чувство за вина, а накрая в погледа му се криеше страх и може би огорчение към себе си. Сам се погуби.
Точно защото беше интелигентен и образован човек (тези две качества не винаги вървят ръка за ръка) и уж се престори, че разбира положението на Нарин, не трябваше да допуска да извърши онези неща. Той я нарани повече от Мустафа и я постави в още по-жесток затвор.
А момента, в който открадна детето и Мустафа след него, спасяващ го (Атеш), беше страхотен. И сега като се замисля, това беше една от малкото добри страни на Мустафа!

# 474
Колкото и да си ноpмален, ако отвлекът жена ти на сватбата,после пpеследване, гpаници,миниpани полета ще се стpесиpаш. Около 2 месеца той и съчувстваше, издейства си ново назначение, но Наpин отказа да замине и той това не го pазбpа. Аз също.Това не означава, че го опpавдавам за изнасилванто и за шамаpите, и всички дpуги глупости,които сътвоpи. Пpосто се опитвам да го pазбеpа.За мен Наpин е неpазбиpаема

# 475
Харун изтегли късата клечка
Нямаше късмет горкия
От Нарин очакваше добра домакиня, предана съпруга и майка
А, какво получи, студена като лед жена,гледаща встрани или в краката си,  която не помисли какво причинява на човека за когото се е съгласила да се ожени
Като си решила да се жениш без любов, трябва да си носиш кръста
Да , никой не накара Нарин насила да се ожени, изборът в крайна сметка си беше нейн
И баща и я пита /искам да имаш мъж , който ще върне усмивката на лицето ти/ ,дори Аслан, въпреки че я притискаше, я пита... имаш ли нещо да ми кажеш, и Мустафа/...да не би да обичаш онзи учител?/
Това беше най-безумната постъпка на Нарин, вместо да живее с Мустафа, тя прие да живее с човек, когото съвсем не познава
Да, с онзи преглед Харун я нарани,може и да е постъпил импулсивно, ами ако искаше да съди Мустафа, да има доказателства ...
Когато Нарин се върна от болницата, той  не я притискаше, близо 2 месеца не я докосна
Ами колко дълго може да бъде търпението му
Нервите му се обтягаха и от държанието на Нарин, до късно вечерта , по тъмно тя при майка си и Сердар, мисля, че не беше нормално
И в един момент  излезе от контрол и я изнасили
Не заслужаваше да бъде лъган ,че ще става баща
Шофирайки афектиран загина
....
Какво беше казал на Мустафа/ ...ти в гроба, а аз в затвора/, а какво стана... /Мустафа – никога не се знае кой как ще свърши .../

# 476
  • Разград

# 477
  • Разград

# 478
Здравейте момичета! Hug

Да се запиша отново във втората тема.Когато се записах в първата тема ,изгледах 5 серии и дотам.Толкова драматичен и тежък ми се строи сериала че нямах сили просто да го гледам.
Наскоро   реших да го подновя,като не бях сигурна дали ще мога да изгледам докрая следващата серфия.Ето, че обаче вече съм до 13 епизод GrinningСнощи изгледах 12 Simple Smile
Изведнъж тази ужасна драматичност като че ли изчезна,сериала стана по-лек,интересен,в последните серии доста пикантериен даже,с тази Бахар...определено продължавам с гледането.Наистина началото е трудно,но после те грабва.

Не  знам на какъв принцип коментирате?Изкушавам се да ви чета,от друга страна не искам да знам какво се случва ,губи ми се интереса.

Хубав ден!  bouquet

# 479
  • Разград

Общи условия

Активация на акаунт