ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 65 295
  • 786
  •   1
Отговори
# 780
  • В светлината на слънцето
Нашето тържество мина. Раздадоха учебниците, ще имат бележници.
В училището ни за първа година има и предучилищна група (направили са много прилична база). Всъщност групите са две: една на 6-годишните и една на 5-годишните. Страшни сладури, такива красиви дечица видях... Blush Едните ще са съученици на моя малкия след 2 години (той си остава в градината).

# 781
  • София
Честито на всички ученици и най-вече на нашите второкласници - да им върви по вода, мед и масло ! Mr. Green Да са здрави, будни, умни и мислещи, да имат собствено мнение и да го отстояват !
Ние ще сме цяла година втора смяна  Confused Sad. Новата г-жа по занималня е младичка - нямам други впечатления. Още се притеснява. Помолих я да пипа по-здраво с моите, че иначе ще й се качат на главата.  Whistling Сутрин сме от 8.00 до 12.30 занималня и от 13.30 до 17.35 у-ще. Ще се редуват с първи клас и затова така целогодишно втора смяна - ужасен ужас Sad. Това пък означава, че и първи клас ще се местят по стаите м.г. ние си бяхме целодневно  в една стая, само ходеха за 1-2 час в стаята за игри. Стол още няма, ама ще има.
Ще има 2 европейски проекта тази година. Ще пишем на широки редове и малки квадрати, но койтоима от старите мож да започне и на тях. Уебниците ще се дават утре. Днес заради г-жа Фандъкова, явно са съкратили програмата. За начало по 40 лв. на калпак за помагала и учебник по информатика. До края на месеца още по толкоз за учебник по английски, софтуеър за проекта с мишките, спонсорство и т.н. Ще имат бележници.
Имам питане - как се справяте с с глупостите. Аз самата като майка не съм много културна и вместо дупе казвам г.з понякога, ама не бях подговена за Сашка на задна .....  Embarassedи индийски коноп за белия ми дроб. Слушали ги на телефона на едно дете, което познавам от бебе и имам претенции, че е от отлично семейство ....

# 782
Имам питане - как се справяте с с глупостите. Аз самата като майка не съм много културна и вместо дупе казвам г.з понякога, ама не бях подговена за Сашка на задна .....  Embarassedи индийски коноп за белия ми дроб. Слушали ги на телефона на едно дете, което познавам от бебе и имам претенции, че е от отлично семейство ....
Трудно. И децата от добри семейства не са застраховани. Въобще, спасение от чалга-културата няма. Моето дете, играейки футбол в двора на училището, добре е научил разни думички, които ме вбесяват, но каквото и да му говоря, дори и по някое наказание получава, иска да подражава на по-големите момчета, защото те са "куул". Та, каквото и да си говорим за семействата, примерите навън понякога са по-силни от нас.  #Cussing out Същото и с правилата за безопасно движение по пътищата. Мазол ми излезе на езика да обяснявам, че се пресича само на зелен светофар и на пешеходна пътека, а той постоянно намира по някой пример за обратното и ме апострофира - "виж, този пресича на червено, защо ние да чакаме" или " тази баба, защо не пресича на пешеходна пътека" и т.н....А аз си говора, говоря, говоря..... Tired

Днес, след тържеството отидохме в новата им класна стая и им раздадоха учебниците. Само няколко стари имаме, но са отлично запазени. Grinning Родителската среща ще е след няколко дни и тогава, ще разберем за заплащането на допълнителните учебни помагала.

Още веднъж, успешна учебна година на всички децича. Много да ни радватHug

Не се сърди, човече, красавица е станала София. Аз още си спомням една снимка с чаровно малко момиченце, омазано с крема на мама.  Laughing  И честит имен ден!   bouquet /май днес празнуват и Софиите/

# 783
Чеситит празник на второкласничетата ни и на техните родители ! Дано да са здрави и любознателни!
А ние - мнооого търпеливи !

# 784
Честит първи учебен ден!
Да са ни живи, здрави, ученолюбиви!
Само хубави емоции през настоящата учебна година, както за тях, така и за нас!
А от утре си започва с ученето. Ние ще сме първа смяна,  занималнята ще е в класната ни стая, което спестява мъкненето на раници насам-натам.
Честит имен ден на всички празнуващи днес!

Някой ще пусне ли нова тема? newsm78

# 785
  • Варна

Момичета, опитах се да пусна нова тема, за да не заключат тази - не ме съдете много:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679118.new#new

Да се оплача - попълването на бележника ми скъса нервите с тези изисквания - и при вас ли е така? Така и не разбрах къде се попълва и не се попълва ЗИП-а.

# 786
   Да е успешна и безпроблемна уч.година. Нашето у-ще е малко,не е елитно и се учи само първа смяна - 3-4 кл. започваме от 8,15, а 1-2 кл.от 8,30. Моята стая и тази на детето ми ще са на 3 м разстояние по коридора.Това е мотивът ми за избор на у-ще.Също и учителката,която всъщност е най-важният фактор.
В бележниците родителите попълват данни за имена,ЕГН,адрес и евентуално на втора стр. имената на предметите и учителите. Друго не попълват.Не зная какво имате предвид с този ЗИП. При нас възможностите за  ЗИП са матем.,бълг.ез.,англ.ез.,изобр.изк.- според профила на паралелката.

Общи условия

Активация на акаунт