Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 653
  • 347
  •   1
Отговори
# 270
  • София
aledora, аха, момченцата развиват рак на маточната шийка. )
Тези вече съвсем изтрещяха....

При момчетата ЧПВ можело да причини рак на пениса.

Judy, нямам представа за изолирани щамове, как, къде и т.н.

# 271
Въпросът е дали ЧПВ причинява рака, май няма някакви научни доказателства за това.

# 272
unadaptable, предполагам отдавна си минала детската възраст, какви ваксини толкова си пропуснала, които да ти бъдат поставени след лечението?
Стана ми интересно просто.
А и от кога възрастните ги ваксинират без тяхно съгласие???

Краси...*, лекарите дори не си правят труда да записват страничните реакции след поставяне на ваксините, при подадени сигнали от родителите. Макар че има специален такъв документ, който след това се подава в ХЕИ. Ама що да си усложняват работата, когато едно вдигане на температура било "нормален" страничен ефект.

Както пише по-долу тетанус пропуснах, както и хепатит А и В, които са желателни заради непрекъснатите манипулации.
Краси, не ми се вярва някак да ми се отключат 2 автоимунни около 40-годишна възраст, при положение, че ваксините са ми поставени основно в детските години. Пък и на медицината вече е ясно в каква възраст се отключват обикновено автоимунните. Вмествам се точно във възрастовите групи. Още не са изяснени категорично причините за автоимунните, но неофициално си има доста разумни теории. Ваксините не фигурират. Simple Smile

# 273
НО най-интересното го чух вчера по ТВ,говореше един доктор В полза на ваксината ,но каза ,че за да има 100% ефект за бъдещите поколения ТРЯБВА да се ваксинират и момченцата и си зададе въпроса кОЯ мъжка майка ще плати 300-400 евро ,колкото струва при нас ,за да предпази бъдещите партньорки на сина си?

Би трябвало да си зададе въпроса коя мъжка майка ще плати 300-400 евро, за да си натрови и евентуално увреди детето? И да се сети, че никоя не би го направила дори срещу заплащане.

Дали ще е "никоя" аз не знам, но своите деца не предоставям за опити. Дори и да ми плащат.

Шанта, да, това питах, лесно се разбира въпросът. Разбрах, че към момента хората, пишещи в темата, нямат информацията, от която се интересувам. Което не означава, че няма да продължа да търся.

# 274
  • София
Цитат
Предвид изказани опасения за възможна връзка на включената в състава на диваксината нова адювантна система АS04 (съдържаща освен алуминиева сол и детоксикирана форма на липополизахарид) с по-висока реактогенност, от особена важност са изводите от интегрирания анализ, който обединява данните за нежеланите реакции с автоимунен характер, получени при клиничните изпитания на няколко нови ваксини (срещу НРV, хепатит В и генитален херпес), съдържащи същия адювант.

http://spisaniemd.bg/md/2010/05/preventsiya-na-tservikalniya-kar … hrez-imunizatsiya

Twisted Evil колкото и завоалирано да е изказването все пак явно има "опасения"...

Цитат
С потенциален пазар за няколко милиарда евро и вероятността анти-HPV ваксините да започнат да се реимбурсират от здравните фондове, конкуренцията между Gardasil/Silgard (на MSD) и Cervarix (на GSK) става все по-ожесточена. Анализатори от Morgan Stanley предвиждат пикови годишни продажби за Gardasil/Silgard за около $2 милиарда – най-високи продажби на ваксина в света, а прогнозите на Merrill Lynch са още по-оптимистични – $4.5 милиарда. В същото време Cervarix e сочен като най-перспективния продукт на GSK в близко бъдеще с пазар за около $2.5 милиарда.

Не, че е задължително да има някакво отношение към почтеността, но доколко можем да очакваме реални научни оценки за тези ваксини при този макар и микроскопичен анализ Thinking

# 275
  • Linz
unadaptable, аз пък знам, че ваксините са рисков фактор за отключване на автоимунни заболявания.

# 276
unadaptable, ваксината за тетанус е най-абсурдната, която може да съществува.

# 277
Няма как всички да са на едно мнение за тази ваксина. Всеки ще решава индивидуално. Нужно е само едно: да не се създават психози, като се подхвърлят всякакви предположения. Казвам го, защото до тук противниците са по-агресивни от защитниците. Явно няма достатъчно информация и няма да бъде предоставена такава. Вероятно по тази причина не е задължително ваксинирането, а само препоръчително. Четенето е полезно и хубаво нещо. Търсенето на интересуваща те информация-също. Peace Simple Smile
П.П. Реди, спрях да търся причините. Гледам в терапията Simple Smile
Мирама, ще си я поставя при първа възможност. Както и хепатитните. На сина ми поставихме преди няколко години, когато в Пловдив имаше епидемия от хепатит А в циганската махала. От английската гимназия, където учеше тогава сина, имаше заразени деца, пътуват по тази линия доста от малцинствата. Не съм се колебала изобщо тогава.

# 278
  • София

Краси...*, лекарите дори не си правят труда да записват страничните реакции след поставяне на ваксините, при подадени сигнали от родителите. Макар че има специален такъв документ, който след това се подава в ХЕИ. Ама що да си усложняват работата, когато едно вдигане на температура било "нормален" страничен ефект.

Точно, а като няма записи, няма статистика, а като няма статистика се твърди, че няма връзка. Всичко се връзва идеално.

# 279
unadaptable, явно нямаш представа колко траен е "имунитета" изграждан след ваксина за тетанус..) и няма никаква полза да се слага преди каквото и да било. А евентуално след инцидент.

Andariel, разбира се. Но все пак го има това нещо като изградена система за оповестяване. Но нито лекарите, а най-малко пък родителите настояват, или изобщо знаят, че има такъв документ за попълване и сигнализиране в ХЕИ.

# 280
... Казвам го, защото до тук противниците са по-агресивни от защитниците. Явно няма достатъчно информация и няма да бъде предоставена такава....

Ето, наистина колко различно се приема. На мен ми звучи обратното.  Grinning

Отначало апелирам- който има информация, нека я сподели, както и становището си.
Не е нужно да се съди чуждият избор. Чуждата информация да е "апокрифна", а личната, макар и несподелена, да е достоверна. Чуждият избор- неинформиран, такъв е само личният.

Ние пък търсим причините за автоимунните заболявания, т.к. смятаме, че без да се разберат те, лечение няма да има.

За ваксината против тетанус лично лекар ми постави такава, когато си пробих крака с пирон и ме посъветва точно да се поставя при инцидент. Правила съм такава след като при една игра скъсах тел с тялото си. Ходих пак при друг лекар,  в друго населено място /където бях по това време/ и той също ми каза, да поставям при инцидент. Ей така, по принцип- няма смисъл. Тя не е "пожизнена". Има  редовни реимунизации по календар, поради което. Не твърдя, че е така, споделям.

# 281
... Казвам го, защото до тук противниците са по-агресивни от защитниците. Явно няма достатъчно информация и няма да бъде предоставена такава....

Ето, наистина колко различно се приема. На мен ми звучи обратното.  Grinning

Отначало апелирам- който има информация, нека я сподели, както и становището си.
Не е нужно да се съди чуждият избор. Чуждата информация да е "апокрифна", а личната, макар и несподелена, да е достоверна. Чуждият избор- неинформиран, такъв е само личният.

Ние пък търсим причините за автоимунните заболявания, т.к. смятаме, че без да се разберат те, лечение няма да има.

За ваксината против тетанус лично лекар ми постави такава, когато си пробих крака с пирон и ме посъветва точно да се поставя при инцидент. Правила съм такава след като при една игра скъсах тел с тялото си. Ходих пак при друг лекар,  в друго населено място /където бях по това време/ и той също ми каза, да поставям при инцидент. Ей така, по принцип- няма смисъл. Тя не е "пожизнена". Има  редовни реимунизации по календар, поради което. Не твърдя, че е така, споделям.

Аз пуснах линк към достоверна информация, вярно на английски, а след мен беше пусната още, този път от EMA (от Ема Laughing),  но явно няма интерес към научна и достоверна информация, а към чесане на езици, както обикновено в този форум.

Judy, във сайта на българската агенция по лекарствата би трябло да има достоверна информация за ваксините. Там има списък и от него си избираш конкретното лекарство (в случая ваксина), и можеш да прочетеш придружителния му документ. Има част за професионалисти, която съдържа научна информация и част за пациента, която съдържа най-важното от първия документ, написано на по-разбираем език. От този документ по-достоверен няма.

# 282

Аз пуснах линк към достоверна информация, вярно на английски, а след мен беше пусната още, този път от EMA (от Ема Laughing),  но явно няма интерес към научна и достоверна информация, а към чесане на езици, както обикновено в този форум.

Линк към сайта на производителя на едната от двете ваксини, осъден на 3 милиарда за измами (което е само черешката на тортата след скандалните му изпълнения преди това), много достоверно няма що  Stop

# 283
С доказателствата и обяснения, които ме интересуват- затова, че вирусът Х причинява ракът У и за начина на действие на ваксината? И затова, че вирус е изолиран?

Ако е така, ще прочета, ако е някоя автобиография или обяснение с цифри колко помага ваксината- не е по моя въпрос. За подобно нещо не ми се губи време, това не ме е интересувало.

# 284
А не ви ли прави впечатление,че подобни пропаганди засягащи половото размножаване са доста често в последно време?
Така все повече жени и мьже ще се вьздьржат от полов акт поради страх от зарази и болести.
Най естественото нещо на света,биологичната необходимост да се размножаваме,за да оцелеем като вид е агресивно атакувана от "науката".
Или някои вярват,че природата е сьздала орьжие срещу самата себе си?

Момичетата се заразяват от момчетата.
Момчетата се заразяват от момичетата.
А от кьде се заразяват тези,които нямат контакт с никого?
Кьде се предава този вирус в природата?
Никьде.
Той е в нашите клетки от самото ни раждане.

Ако се ваксинират 100% всички момчета,този вирус би трябвало да бьде ликвидиран за по кратко от 10 години.
Защо ваксината е насочена кьм женския пол?
Мьжкият пол не може да ражда,от него няма опасност за пренаселване на планетата.
Женския пол е трън в очите.И колкото по рано бъде увредена оплодителната му способност,толкова по голям е шансът този индивид да лиши планетата от поколение.

Ако едно момиче няма полов контакт-няма да има рак на шйиката на матката ли?
Ако едно момче няма полов акт-няма да има рак на пениса ли?
Хомосексуалността предпазва ли от рак на шйиката?

Какво би попречило на високата раждаемост (по много фин начин)?
Страхът от сексуален контакт!

Общи условия

Активация на акаунт