На море в Гърция - 10

• 82 759
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
фа(н)грито си е баш ред  снапер,ама като им кажа така ме гледат умно Simple Smile гръцката може да е някакъв подвид , снаперите са много и много распространени.Червен и черен сме ловили и в Индийския океан около Мумбай и в Атлантика.Мушмули е същата , може би вид бял снапер , гърбата с вирната муцуна,ама сребриста с напречни черни ивици и не много едра до около килограм-подобни на вкус на лаврака,лефера и ципурата само че по скъпи , над 45 евро в ресторанта,на борсата до 20тина.В псаротаверните и ресторантите в цената  влизат и гарнитури,салата около рибата,отделно зеленчуци на скара,сос от зехтин и лимон,хляб,десерт-диня примерно.Рибата си я избираш от  касетите с лед , мерят я цяла и след това я чистят и приготвят като те питат как точно я искаш , при сервирането , ако поискаш обескостяват.Един лаврак примерно от 700 гр. и цена 42 Е/кг. ти го таксуват 29,5 Е и отрупва цялата маса и стига за двама с всички гъдели.Е  узото и бирата се таксуват отделно и отива  поне 45, а ако е и бяло студено винце и доста нагоре. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 211
  • София

TitkaBanditka, права си, едно дете малко или много променя веднага нещата и човек понякога и сам не се усеща колко му нарастват изискванията...аз поне съм така  Simple Smile И е чудесно, че има хора като теб и тази двойка, които се решават и на по-авантюристично и истинско пътешествие, с минимум цивилизационни условия...шапка ви свалям, и както казах - мъъничко ви завиждам  Simple Smile

Пожелавам ти от сърце да имаш не едно, а няколко здрави и весели хлапета един ден, и да ги водите с вас из тези приказни местенца  Hug

# 212
  • София
Момичета, моля ви за препоръка на къща/хотел със студио за 2ма (с кухня), задължително на 1ва линия (с гледка непосредствено към морето Simple Smile ) в Сарти/Никити/Порто Куфо или нещо около тях. Не търсим някакъв лукс, но пък да е приятно и чистичко. Най-важна всъщност е гледката от стаята и плажовете наоколо. Изпратих запитване на следните:

http://www.erifili-chalkidiki.com/ - Сарти (това ме грабва най-много, но пък цената - 65Е за последната седмица на август - ми е височка)
http://www.halkidiki.com/theodoroula-giota/index.htm - Сарти (къща Giota)
http://www.studios-meliton.gr/bg/gallery.html – залив Порто Куфо
http://www.castristudios.com/ - Nikiti

Какво ще кажете за тези? По принцип около Порто Куфо плажовете как са?

# 213
Петерки, бях сигурна, че това е ред снапер и да, много е вкусен! Яла съм го тук в БГ, но и там ще го опитаме задължително.

На Титка Бандитка пожелавам от сърце едно малко бандитче/бандитка, до колкото разбирам - чака за ин витро. Дай боже всичко да мине като по вода!

Аз стартирах обратното броене, защото не издържам вече. ooooh!
Приготовленията започнаха...

*Ето един сръбски сайт за Гърция:  Гръчка инфо Mr. Green

Бендида, благодаря за разяснението!  Hug

# 214
.В псаротаверните и ресторантите в цената  влизат и гарнитури,салата около рибата,отделно зеленчуци на скара,сос от зехтин и лимон,хляб,десерт-диня примерно.
 отрупва цялата маса и стига за двама с всички гъдели.

peterky, това което пишеш е много относително. Явно зависи къде си попаднал.
В Уранополис /тази година през май/, в най-обикновена псаротаверна платихме 30 евра за 1 лаврак /без никаква гарнитура/ и 50 евра за 6 бр. барбун с големината на 1 женска длан /отново без никакви допълнителни екстри/.

# 215
  • София
На Титка Бандитка пожелавам от сърце едно малко бандитче/бандитка, до колкото разбирам - чака за ин витро. Дай боже всичко да мине като по вода!

Аз стартирах обратното броене, защото не издържам вече. ooooh!
Приготовленията започнаха...

СКО, и аз съм врътнала обратното броене (в подписа ми) и хич не ме сдържа вече  Laughing

Благодаря ви за пожеланията момичета, като стигна до този момент, после ще пиша пътеписи как се ходи на палатка в Гърция с малко бандитче  Joy

# 216
  • София

Titka стискам палци много силно  Hug

Rebel, за Сарти погледни и това, от трите къщи сме били в House Agni и ни хареса много, сигурно и другите две ще са хубави  Simple Smile

http://www.siropoulou.gr/index.php/en/home

# 217
  • Пловдив / София

Titka стискам палци много силно  Hug

Rebel, за Сарти погледни и това, от трите къщи сме били в House Agni и ни хареса много, сигурно и другите две ще са хубави  Simple Smile

http://www.siropoulou.gr/index.php/en/home

Мн. хубаво комплексче. Hug Даже и най-евтината къща изглежда мн. уютно.
Аз все още събирам разни предложения, тъй като както писах 100 пъти ще ходим без резервация и в последния момент може да сменим Никити с нещо друго.

# 218
Моля да резкаже някой повече за Геракини. Резерврала съм там в хотлче Мистрали бийч. Видях в интернет какво представлява плажа като пясък, но моля някой да разкаже повече за това чиста ли е водата там и градчето има ли си нещо като център, къде може да се разходи човек (без кола) и нещо повече за заведенията

# 219
За водата-не знам,че ходихме м. Май и беше студено,но отстрани ми се видя чиста.Хотела ви е малко отдалечен от Геракини,но може да се стигне пеша.Около 10-15 мин. бавен ход,но има и малък баир.Селцето е малко ,но има хубави таверни и няколко бара,има и 3-4 магазина.

# 220
  • София
Моля да резкаже някой повече за Геракини. Резерврала съм там в хотлче Мистрали бийч. Видях в интернет какво представлява плажа като пясък, но моля някой да разкаже повече за това чиста ли е водата там и градчето има ли си нещо като център, къде може да се разходи човек (без кола) и нещо повече за заведенията

Миналата година бяхме в този хотел извънсезонно. Беше приятно, чисто, но беше току-що отворено и освежено след зимата. В края на сезона не знам как е. Типичен хотел е, т.е. няма кът за готвене. Имахме закуска, която включваше прясно изпечени кифлички, понички и подобни и с това се отличаваше от закуските в другите хотели, в които сме били. Персоналът (имаше и българка) беше любезен. За плажа вече съм писала - средна хубост. Пясъчен е. Морето беше студено и не знам как е. Хотелът е в края на селото и пред него нямаше ресторанти. Само веднъж тръгнахме по крайбрежната улица, вървяхме около 15 минути покрай къщи и се върнахме. Предполагам, че в центъра на селото има повече развлечения, но в края, и то през май, беше мъртвило.

п.п. Написаното е за хотел Decauville Hotel, а не за Мистрали бийч.

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 16:22 от Тaня67

# 221
medlab, Таня67 много ви благодаря за споделените впечатления. Като се върна ще пиша и аз. Ако някой се сети още нещо да пише.

Хубави и слънчеви почивки

# 222
  • София
Вероятно е дискутирано, но не мога да намеря - нали в Гърция и по-специално в Ситония има газстанции?

# 223
  • София
medlab, Таня67 много ви благодаря за споделените впечатления. Като се върна ще пиша и аз. Ако някой се сети още нещо да пише.

Хубави и слънчеви почивки

Извинявай, объркала съм се.  Embarassed Мистрали се казваше хотела на Закинтос, а за този Мистрали нищо не знам. Добре, че погледнах снимките.  ooooh!  Писала съм за Decauville Hotel. Сега ще редактирам и горния пост.

# 224

Общи условия

Активация на акаунт