СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 813
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
С това препускане по материала,особено по математика и с тези шумни съученици едва ли щеше да се справи на самоподготовка.Не че и сега е гаранция,даже хич,но поне по-голяма е надеждата. Laughing

# 286
Относно малките домашни/ или липсата на такива  Shocked/ - не го разбирам, аз съм си от старата школа, - решаване на много и  разнотипни задачи. Е, освен ако детето не е с явно изразена математическа мисъл.  Mr. Green

Големият така беше трениран със задачи, че реши първия модул за 20 минути, при това без грешка. А после се чудеха родителите как това е станало, при условие че на другите и 60 мин не стигат - ами с тренировки... Mr. Green

За едно средностатистическо дете е трудно , да не кажа невъзможно, да се справи на изпита с времето, стреса ако не е автоматизирало до някаква степен задачите на спокойствие вкъщи.

Колкото до самоподготовката - ами нямам смелост да рискувам, въпреки че мога да се справя и с двата предмета.
При условие, че трябва да изкара , ако визираме подобен по сложност изпит като миналогодишния, среден успех на изпитите около 5.60, за да влезе там, където се е запътил, не се нагърбвам с такава отговорност. Wink

# 287
някой гледал ли е тестовете от този сайт:

http://www.lazarovi.com/kandidat-gimnazisti.php

тест 2 от 2008 г за 7 клас - не разбирам какво трябва да се направи в 1 и 2 задача? има по 4 въпроса и 4 отговора?

# 288
  • София
някой гледал ли е тестовете от този сайт:

http://www.lazarovi.com/kandidat-gimnazisti.php

тест 2 от 2008 г за 7 клас - не разбирам какво трябва да се направи в 1 и 2 задача? има по 4 въпроса и 4 отговора?

http://www.lazarovi.com/online-baza/src/SRC_test-7-klas%282-2008%29.pdf

Предполагам, че е този тест. Развивате всеки многочлен от дадените в нормален вид. Трябва да се установи, кой многочлен има правилно развитие. Аз обаче не намирам такъв. Според мен 1 зад) е само с грешни отговори.

За 2зад верен отговор е б).

# 289
  • Вече на светло в София
Знае ли се кога ще има пробен изпит в СМГ и Регалия?
За СМГ преди няколко страници някой каза, че е на 17.11, но мен ме интересува за Регалия също и Образователни технологии. Те допускат ли външни деца?
И още един въпрос към тези, които ходят в школи. За домашно по български решават ли тестове? При моя за домашно досега е имал само преразказ на различни текстове от различно име.

# 290
  • у дома
Мами, извинявам се, че отклонявам темата, но искам да ви питам , има ли някоя от вас, чието дете не посещава частни уроци или друг вид извънучилищни занимания, а ще разчита за изпити и матури само на наученото в часовете?
Здравейте, седмокласни мами! Включвам се най-после с мнение /чета темата от предишните ни класове, но си стоях в ъгъла.../ - и моят седмокласник ще разчита на самоподготовка. Да, съгласна съм, че "препускането" в материала е трудно за децата. Освен това при нас госпожата по математика по мое мнение е "слаба" математичка. Материалът по български език е доста усложнен /сравнявам го с моето време, което беше преди... 22-3 години/ . И въпреки това, залагам на самоподготовка и разбира се, математическа школа "Мама", а по БЕЛ - школа "БАБА". Ангажиран е с уроци по английски и ежедневни тренировки по футбол. Засега удържа фронта, поддържа шестиците, но както казахте и по-горе - в края на май ще разберем дали самоподготовката е била достатъчна и обратно - дали от школите е имало смисъл. Дълго стана, но казвам това, за да "успокоя" мамите, които не са записали децата по школи, че има и други като тях. Още повече, че не във всяко малко градче има избор на школи /както е при нас/.

# 291
MAD65 моята не е решавала тестове по БЕЛ в школата.Писала е преразказ и теза досега.
Ами когато нямаме баба налице и когато мама и тати са почти  постоянно на работа  школата или уроците са неизбежни.

# 292
  • София, Младост 2
И още един въпрос към тези, които ходят в школи. За домашно по български решават ли тестове? При моя за домашно досега е имал само преразказ на различни текстове от различно име.

Тестови задачи не са имали и при нас за домашно, но домашните са доста, и съвсем не са само преразкази. Преразказ имаха само след първата събота. Иначе имат много, много, много въпроси и задачи към произведението - миналия път бяха 17 въпроса, и хич не бяха лесни. Преди това имаха да учат разните тропи и фигури, и да търсят примерите към тях в стихотворението. Сега имат още десетина задачи, но не съм гледала какви са, човекът засега не е искал помощ.

# 293

Предполагам, че е този тест. Развивате всеки многочлен от дадените в нормален вид. Трябва да се установи, кой многочлен има правилно развитие. Аз обаче не намирам такъв. Според мен 1 зад) е само с грешни отговори.

За 2зад верен отговор е б).
да, благодаря   bouquet! и аз до този извод стигнах след като го разгледах! Но печатната грешка в 1 въпрос спомогна дребния да саботира решаването на целия тест ( е, аз му казах само алгебричните да реши )
+ съотношението.

# 294
  • София
Не му позволявай саботаж Simple Smile
Съмнение, да:) Съмнението е двигател на прогреса:)

# 295
  • София
Точно така. Grinning След малко ще пусна още, за желаещите само, за да на изглежда като натрапване. Peace

Добавка:
1).Ако  a^2 + 5b^2 = 4ab, намерете стойността на (a+b-3)^2
2). Ako m+p+q=0 и m^2+p^2+q^2=4, то намерете стойността на израза m^4+p^4+q^4

Приятно решаване, на деца и на мами!

На първия пример и аз изкарах 9, но не бих казал, че беше с разлагане, а по-скоро логически:

щом а^2+5 b^2 = 4ab  то a^2 -4ab+4b^2 + b^2 = 0  или (а-2b)^2 + b^2 = 0

Oтттук следва, че за да се изпълни равенството, а и b трябва да са 0.
Следователно от  (a+b-3)^2  като се заместят а и b с 0 се получава (0+0-3)^2 = 9

Добре, но нещо не ми изглежда читаво това решение, дали не може да се реши и като се разложи единия израз и се замести съответно? Аз не можах да го изкарам...

И какво те притеснява в решението? Съвсем така си е.Идеята е точно тази - отделянето на дватa точни квадрата  и съобразяването , че  сборът им може да е 0 в един единствен случай при  a=b=0.

Вторият пример е също интересен, малко по-трудоемък е само.

# 296
Мад, не се притеснявай, колкото повече наближават изпитите, толкова повече тестове и преразкази ще правят.  Laughing

# 297
От школата досега ни даваха по 3-4 теста за домашно и средно толкова правят и на посещение. Само последния път имахме за домашно един тест и един преразказ.

# 298
Доколкото знам Симеонов не дава домашни. Само тези които не са успели да си решат тестовете по време на урока, трябва да го направят в къщи. Синът ми също е от децата при които самоконтролът е под въпрос!!! "Щом не са дали домашни значи няма да решавам". Тази седмица ще го пусна в групата на Златилов, ако е по-различно и има възможност да го преместим.

# 299
Аз от сега си мисля за довечера - род. среща!

Ще има обикаляне по кабинетите, мрънкане срещу българичката по опашките докато чакаме и мазнене пред нея докато е там! Много ме товари това лицемерие, но е масово явление. Аз не мога д ас е мазня - най-голямата форма на мазнене, която съм постигнала е да замълча когато нещо ме дразни! Ако не беше този 7 кас хич няма да стъпя на тъпата им род. среща!

Общи условия

Активация на акаунт