Детски Градини Варна Тема 4

• 45 462
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Благодаря,за яслена група става въпрос ама не откривам за в нашия район да има ОДЗ,как да процедирам?Отново благодаря.

# 466
  • Варна
В кой район сте?

# 467
Благодаря,за яслена група става въпрос ама не откривам за в нашия район да има ОДЗ,как да процедирам?Отново благодаря.
Кандидатстваш в чиста ясла.

# 468
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ами принципно съм в район Одесос,но идеята ми е,като кандидатстваме в ОДЗ да избегна повторно кандидатстване.Там нали директно от яслата ги прехвърлят в градината.

# 469
Според документите за прием може да се предостави бележка , че родителя е безработен ( от БТ).
Това означава ли , че дете може да влиза в ДГ с 2ма безработни родители? Единия ще подаде документи с бележка от БТ . Става въпрос за родители без брак.
Защото според така структурираните правила според мен горното е възможно..
И е супер нечестно вече.. айде с един неработещ родител разбрах каква е логиката ама с 2ма........

от сайта :
Цитат
е/актуален документ за  регистрация  от Бюрото по труда –Варна, ако родителят е   безработен.

# 470
Ми има си нови вратички, за сметка на старите, които отпаднаха Simple Smile
Не съм написала предходния си пост, някой да се съгласява с мен. Simple Smile Ще ме извинявате, но по вашата логика и аз трябва да напусна работа за да гледам детето. Или четете между редовете и не сте разбрали, че не беше приет на държавна градина, няма кой да го гледа, а идваше времето да се връщам на работа. Да не мислите че ми е кеф да работя за да плащам градината само - не. Но така и аз и той сме сред хора. Ние също сме на една заплата реално погледнато, защото моята отива изцяло за частната, така че нека не го удряме на съжаление. Това е ваш избор, както и в случая да работя, за да може детето ми все пак да посещава някаква  градина си е мое. Но не ме карайте да се съгласявам, че трябва вашето да е предимство на фона на моето. По тази логика семействата с двама работещи родители са дискриминирани. Ми да взема да искам да ми плащат половината такса поне като не ми взимат детето в държавна институция. Както е написала Марина, каква ми е на мен гаранцията че няма да влезе дете с двама безработни родители към момента на кандидатстването....никаква...защото и аз и вие го знаете, че ще стане Simple Smile  Не го приемайте лично и следващото което ще напиша, но някой ще следи ли дали безработните родители все пак са си намерили работа след като така усилено търсят, или продължават да си стоят вкъщи, а детето е на градина. Имам лични наблюдения как докато аз се чудя какви гимнастики да измисля във връзка с градината, безработни майки водят децата сутрин по анцунг в градината до нас и след  това по кафетата и молчета......както казах не го приемайте лично, но и вие помислете Simple Smile  bouquet

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 23:51 от Black_rose

# 471
  • Варна
Напълно права си Блек Роуз, и ние бяхме в такава ситуация, работя за да плащам частната градина...Но за мен е важно детето да има контакт с други деца и да получава образование все пак.
Няма спор, единственото за което сега трябва да се борим са обещаните пари за образование( ок. 5 млн. за Варна казаха) да идат за такси за частни градини на неприетите деца и за нови места, в най-скорошно време. И да търсят възможности от Общината, за помещения и каквото там трябва, то е тяхна работа...Проблема трябва да се решава, не да се чака да отшуми... Peace

# 472
  • Варна
Съвсем пък не сте ме разбрали.Аз съжаление не търся от никого, нито пък поставям предимства на фона на "моето"/ кое ли ми е предимството не знам  Tired/.
Ако работех бих я пуснала  и на частна градина, ама нали се сещате, че когато имаш дете, което не може да тръгне на градина, трябва да го влачиш и на интервюта за работа.А като те видят така директно ти отказват работа.
Моите уважения към работещите, аз също искам да работя, но уви, нямам на кой да си оставя детето даже за 5мин., камо ли пък да започна работа.
Какво ще кажа на бъдещия си работодател?Ето вземете ме, аз ще идвам с детето на работа?
Разбирам ви, какво имате предвид, хора които нито работят, нито имат намерение да работят и децата им са в градина.Аз също познавам такива.
Но и вие ме разберете, не считам, че имам по-малко право на градина от останалите.Вече 2 години се въртим на някакви куци томболи, още от преди да ме освободят от работа, но ето - за дъщеря ми място няма в градините.Искам да я пусна на частна, но как да стане??

И пак да кажа, не ми трябват съжаления, запазете си ги за някой , който има нужда от това.Но пък  и не можах да си замълча четейки подобни коментари.Аз нямам против цялата ми заплата да отива за частна градина, ама както казах не всички имаме тази възможност.Или може би трябва да ме е срам, че не мога да си позволя частна градина и с цялата си наглост се надявам на държавна??

# 473
  • Варна
Ами принципно съм в район Одесос,но идеята ми е,като кандидатстваме в ОДЗ да избегна повторно кандидатстване.Там нали директно от яслата ги прехвърлят в градината.

В района има едно ОДЗ № 6 Палечко. Може поне за него да пуснеш документи. А иначе, варианта е чиста ясла, ако не сте си взели номерче за класиране, побързай.

Аз съм напълно съгласна с mmilityy. Ако тръгнем да делим родителите на работни и безработни се получава дискриминация също като при детските надбавки. В крайна сметка всичко е до морала на човек, а много хора са "оперирани" от такъв.

# 474
  • Варна
Дами, спорът за предимствата и за кандидатстване за тази година приключи! Каквото можахме - направихме .... Работещи или безработни вече има нови правила за прием.
За всички 2009 трябва да е ясно, че нови места няма да има! Единственото което можем да направим е да искаме освобождаване местата на стотиците неправомерно настанени! От общината казват, че не могат да направят нищо. Какво ще правим? Борба с корупцията?

# 475
За ОДЗ-тата как стои въпроса със кандидастването?Има ли срокове или е целогодишно?Пак ли се гледа район защото си мисля,че в нашия район май нямаме ОДЗ?

За яслена или първа група в ОДЗ се кандидатства от 01.04 до 10.05 !

А набор 2010 за коя група са? Стели, и аз мисля в ОДЗ да кандидатствам и за двете деца, затова и питам- за малката е ясно, че е яслена група, ама каката? 1-ва или 2-ра ще да е като е набор 2010, родена през февруари?  newsm78
Иначе и нашият район е Одесос. Там ОДЗ-то май е "Палечко" на ул. "Тодор Влайков".

# 476
ама каката? 1-ва или 2-ра ще да е като е набор 2010, родена през февруари?
Е, има ли право да кандидатства за втора група изобщо, щом е набор 2010, пък било то и в началото на годината? Не съм срещала подобно нещо сред правилата. Да не би да има вариант ако детето е януари да кандидатства с предния набор?

# 477
АлеНия, малката е за яслена група, а февруарчето 2010 е за първа градинска група Peace

# 478
Амика, благодаря ти.  Hug
Блу, нямам никаква идея, затова питам.  Embarassed

# 479
Включвам се съвсем добронамерено да обясня на всички, които правят проблем от това, че едни са работещи, а други не. И малко хронология, за да ви стане ясно:

- преди години имаше задължение и двамата родители да са работещи; тогава всички родители представяха трудови договори, включително майките, които никога не са имали желание/необходимост да работят се назначаваха на работа в приятелски фирми и кандидатстваха за ДГ. Тогава нямаше недостиг на места, всички деца влизаха. Е, имаше наплив към 2-3 по-централни градини, връзкарите пак се уреждаха  Wink

- прием 2011 - има изискване и двамата родители да са работещи и живеещи на територията на Варна. Една варненка обаче, цял живот живяла тук, взела, че се омъжила за индиец. Според тогавашната разпоредба тя е нямала право да кандидатства за детето си за ДГ, защото не отговаряла на условията. Просто мъжът й бил индийски гражданин. По нейна жалба обаче подадена в КЗД Община Варна променя в последния момент това изискване и същата година около 400 (дано помня добре) семейства с родител неживеещ или работещ във Варна подават документи след отпадането на това изискване.

- тази година отпадат други предимства - за съжаление с цяла година закъснение - учители и здравни работници. Както се казва покрай сухото ще изгори и мокрото, защото много от нас одобряваха предимството поне за учителката в градината.

Проблемът не е в работещи-неработещи. И аз споделям казаното от mmilityy, защото изпаднах в положение да не мога да се върна на работа, само защото работното ми време не се съвместява с гледането на малки деца Sad...

Засега съм изчела правилата малко по диагонал, набързо, но и аз забелязах възможността и двамата родители да са безработни.....и аз не мога да си разтълкувам служебното проверяване на осигурителния статус.

На който не му харесва сегашния прием, моля, да протестира Mr. Green.
Аз исках да се преборя с неравностойното третиране на второто дете в семейството. Особено в случая, когато то получава директно предимство в годината, в която по-голямото дете напуска ДГ. И успях донякъде. Блу е права да иска всички деца да се теглят на равни начала, и аз съм за това.... най-малкото, защото тегленето на 31.05. е много унизително, ще го усетите обаче чак на следващия ден, ако не приемат детето ви...

Общи условия

Активация на акаунт