Машина за хляб - 48-ма тема

  • 49 025
  • 737
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 3 410
Действай с новата тема Peace И без това печеш най-невероятните хлябове Peace

# 736
  • Мнения: X
  Някой ще прави ли нова тема или да я правя аз?

Тайна, мислех си, че ще пуснеш нова тема без да питаш  Heart Eyes  Peace Hug.

Мама Тин, много хубав хляб!
Кливия, като писах за ръжено-пшеничен хляб, имах предвид такъв с мая и закваска (както и само с мая), а само на закваска ще е по-нататък. Закваската този път я започнах със супена лъжица ръжено брашно и суроватка от кисело мляко (домашно). Може с вода, но ми беше интересно как ще се държи с млечно кисели бактерии. Добре се държи Simple Smile. Всеки ден добавям ръжено брашно и суроватка, но след 3 дни минах на брашно и вода. Отделям част от кваса, за да не се получи много накрая (отделеното слагам в хяба с мая или в други изделия). Държа при температура 19-20 градуса. Пишат, че 22 е по-добре, но при мене не е толкова. Правих буктички (оладушки) и палачинки с квас. Писах в темата за закваските http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.msg24182125#msg24182125. Опитах и хляб с ръжен квас и бяло брашно (и него го има но на по-предната страница на темата), но беше само между другото. Тъй като не съм в една къща през цялата седмица, возих и закваските с мене. Та в другата къща през нощта става към 9-12 градуса и им беше студено Simple Smile. Две бурканчета са - едното с ръж, другото е смесено с бяло. Това с бялото май не е узряло много, но ще стане и то.

# 737
  • София
  • Мнения: 15 498
  Добре, сега ще направя,че вече сме на 50-та страница.

 Направих но снимките не се виждат при мен, нито в старата, нито в новата теми  newsm78, а само копирах всичко. Само адреса на тази тема смених.

Новата тема, пък аз ще се опитам да оправя снимките.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700488.new#new

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 18:30 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт