Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 654
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
ikea,не си спомням някога да си писала, че детето ти има някаква друга диагноза освен ADHD. newsm78

След като написах това, отидох на линка, който си пуснала (дорка) и видях стихотворение, написано от сина ти. Поздравления.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 20:18 от констанца

# 136
Благодаря Таня,
а какво значи детишари?

Ние сме сами на този свят.Нямаме баби и дядовци,вуйчовци и лели.
Може и за това детето ни е диво,защото е само с нас Confused

На мъжа ми родителите са починали преди 20 години.
Аз имам жива майка,който никога не е имала отношение към единственото си внуче,алкохолно зависима е,мързелива и т.н.Брат ми е с голяма кариера,той е манипулиран цял живот от майка ми.Той няма семейство,няма отношение към детето ми,а мен мрази.
А детето е виждало вуйчо си за 5 години около 10 пъти,а толкова харесва вуйчо си.Не го вижда но му помни името.
Тежка е моята.....
Няма кой да го взима от детската ,освен аз или баща му.Баща му го взима с кола.
Аз преди празниците отидох да го взема,ще ви разкажа един случай.
Отивам в 16ч,казвам си ще се разходим през градинката,ще вземем трамвай като нормалните хора.
Още като го взех,започна да скача в локвите,после минава през калната трева,аз го моля да вървим по асфалта.Той не.И по една време,като легна по гръб в калта и се смее,крещи,въргаля се.Целия в кал.Аз почвам да плача,моля те стани....моля те.Текат ми сополи,сълзи.
Идва едни човек и казва "Я ставай,защо ядосваш майка си?"
Детето се уплаши и стана....той има респект от чуждите хора,но от нас не.
Едвам го завеждам на трамвая ,качва ме се и почва да крещи.Тъпкан трамвай.Иска да седне,никой не отстъпва,той крещи,всички ни гледат...аз умирам.Най накрая седна.После иска да слиза след 2 спирки.Слизаме,за да нямам проблеми.Отива по стар маршрут,в магазин за вафли.Вътре крещи.Излизаме и отива при един гараж,стъмнява се ,а той тича нагоре надолу.Минава половин час,срещам не познат мъж и го моля да му се скара за да си тръгнем.Мъжа му се скарва,нашия изкрещява смеейки се и продължава да стои там.Аз изпаднах в криза,щях да получа инфаркт,задушавам се.Тръгва ме си,на 5 метра пада на земята,лежи на плочките на тротоара,аз плача...хора спират ,гледат.Аз го дърпам за ръката,той пищи......едвам го довлякох в къщи...пих валерян и осъзнах колко много е зле той......и ние всички покрай това нещо.......плач,плач изревах всичките сълзи.

Преди 2 години ,така през лятото от нерви бях хванала херпес....да не ви казвам къде Confused Embarassed

Недей така.Вземи се в ръце-само ти можеш да му помогнеш.И аз бях като теб-чак антидепресанти ми изписаха да не рева по 24 часа.Моя син на 3 години не говореше,плачеше за всяко нещо,въртеше се в кръг удряше и хапеше всички.Сега е на 5,говори нормално,ходи преучилищна в нормално училище и всички го хвалят как помага на другите деца.Има си още хиперактивност но това ни остана.БЕЗ НИТО ЕДНА терапия.../10-тина пъти на логопед само/2 години диета без глYтен и ка3еин , всички добавки за деца от спектъра/по списък от книга на американски професор/,лека натурална хелация..за която е писано в предишни теми и много съвети от Дорка 14 от другия клуб за аутисам.ТОВА Е!
Извинявай, можеш ли да дадеш малко повече информация за диетата, добавките и хелацията. Много ме вълнува, сина ми е на почти 4 и още не говори. Ако искаш на лични.

# 137
ikea,не си спомням някога да си писала, че детето ти има някаква друга диагноза освен ADHD. newsm78

След като написах това, отидох на линка, който си пуснала (дорка) и видях стихотворение, написано от сина ти. Поздравления.  Simple Smile

...сина ми има диагноза класически аутизъм поставена на 4 години и ADHD.Не си спомняш да съм писала защото аз във вашия форум вече не пиша...Постоянно ме нападаха за това и онова...Аз си пиша само с Дорка в другия форум.Тук оня ден влязох случайно и писах защото съжалих онази женичка която беше споделила..и аз бях като нея..Сега имаме препоръка да отидем на комисия да му преразгледат дяхнозата ,но аз се мотам....по мой си причини...Предпочитам да си го третират като високо функционален аутист за да има помощ в училище ако има нужда от такава. Стихотворението нее писано от сина ми..Той не може да пише на 5 години..Писано е от дъщерята на моя позната която е от спектъра... За диетата има хиляди теми и статии..всеки си чете и избира как да я прилага...

# 138
  • София
ikea, аз също не си спомням да си писала, че сина ти е с поставена диагноза класически аутизъм. Уж, чета и двете теми, но си спомням, че тук писа около 3 годишната възраст, че официалните диагностици бяха отхвърлили диагнозата аутизъм и ти се притесняваше за явните симптоми. Кога и кой постави диагнозата и ако е поставена след 3 години, а на 5 години вече симптомите са туширани е много добре.  HugСъщо и реоценките са много важни. Но аз съм пропуснала и това стихотворение, де...

Иначе моята дъщеря няма  диагноза, но учителките много я бъркаха, официалните диагностици  отхвърлиха диагнозата.

А храненето, добавките помагат до около 20 %, не трябва да се подценява обучението. Програмата на детските градини е много добра и ако детето ходи на детска градина и е стигнало ниво да разбира дори и от по-последните деца, то реално се обучава.

Като положителни примери майките могат да поптърсят филмчето за 18 годишния младеж, който обича птиците и иска да стане орнитолог. Ивчо на Милена също е много добре, той е студент в НБУ, знае няколко езика. И сега с още по-доброто разбиране на значението на обучението и храната би трябвало нещата да са още по-добре, ако се работи в повече области с детето.

Аз много се отнесох в последните дни за тези паразити, но още съм впечатлена дали може да живеят такива работи в тялото ти. Прегледах книгата на Хулда Кларк, има я в спиралата и ми се струва, че си е хванала една тема, вярно това е темата на живота й, но я защитава с всички сили. Ето тук има отрицателни факти за лечението й - http://mazeto.net/index.php?topic=4916.0 . И не съм съгласна с някои отрицателни неща, например това за смърта й, защото над 80 годишен човек може да умре от всичко. Но фактите за ефективността на лечението й изглеждат достоверни.

Като цяло обаче е възможно децата и възрастните да имат паразити и ценното е, че ни подсещат да си обърнем внимание. В известнен смисъл трябва да сме благодарни.
Ето в тази тема една майка разказва за упорити паразити - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=169098.0;all . Има 2 препарата, които изглежда са ефикасни Vermox и Zentel . Прилагат се от много време и имат история при децата. Четох им действието, вторите ми се виждат по-широкоспектърни. И не ми се вярва, ако имаш сериозно разрастване да минеш само с природна медицина. Видях, че firebird има един коментар, че остриците живеят 30 дни и ако няма самозаразяване, детето може да се изчисти само. Дали ще ни напише нещо повече?

Ето го сайта на Националния център по паразитни болести, доста сериозен спектър от изследвания - http://www.ncipd.org/?page=71

констанца, а и други майки искам да ви питам какво мислите за ефективността на добавките. Защото по себе си съм забелязала, че като пия няколко неща, в следващите 2 часа ходя по-често до тоалетна. Явно отделителната система започва да работи. И се чудя дали добавките просто не се изхвърлят. Същото се получава и при дъщеря ми. Явно бъбреците започват да работят по-усилено и даването на по-голямо количество добавки ги натоварва, но дали само не си ги преработват и в тоалетната. Защото за 2 часа не може да се усвой много. В тази връзка си мисля дали не трябва да се дават малки дози, да не предизвикват учестено отделяне, от гледна точка натоварването на отделителната система и евентуални проблеми.

Констанца, Катина сетила съм се да ви питам за кефирната гъба. Ние пропихме кефир от руския магазин. Преди 2 години го бях опитала и не ми хареса, но сега от 5-6 месеца го харесвам и купувам, детето го пие и искам да почна да правя сама. Имате ли още от тези гъби?

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 09:24 от TanyaMG

# 139
ikea, толкова се радвам , че се появи!
Много се радвам , че синът ти се развива така добре! Много е ценно, че пишеш , защото това дава информация как различни неща- диети, терапии и т.н повлияват на децата.
По повод диагнозата... За пореден път се убеждавам, че основното при всички видове диети , добавките , хелирането и изобщо биомедицинския подход е, че повлияват аутистичните симптоми. Много често изчезват стереотипите, тръшкането... Появява се очен контакт, желание за комуникация, разбиране... както се случи това и с моят син, а както виждам и при други деца на диета. И разбира се когато детето е спокойно , то приема иформацията по-лесно и се учи. непрекъснато ме търсят майки , чиито деца са само с хиперактивни прояви, дори такива с ДЦП и епилепсия, които в последствие проявяват аутистична симптматика . Моят син започна диетата на 2г. 10 м. . На три години и половина започна да посещава специализирана детска градина, където освен постоянния контакт с деца се провеждаха и занимания със специален педагог ( Соня Благодаря ти! Simple Smile ). Мнооого по-късно започна работа с логопед( Съни Благодаря! Simple Smile ) - в предучилищна възраст- чак на 6г. , защото не можеше да се задържи дълго на маса. Дори в началото се гонеха в кабинета...
Описвам всичко това, защото основната идея е , че според детето и възможностите трябва да се опитва какво ще повлияе развитието му. Едни казват - само диета и добавки, други - само терапии, трети като мен и с хомеопатия... Всичко е опит ... Защото аз ако бях чакала да се докаже категорично от науката ползата от диетата и колко е важен начина на хранене...... сигурно и до ден днешен синът ми щеше да си седи вкъщи- труднокомуникативен и асоциален. Сега е в четвърти клас в масово училище и се бори с безумната образователна система. Wink

# 140
Таня , доколкото знам добавките трябва да се дават в по-малки дози по-често- два или три пъти на ден, за да се усвояват по ефективно. Особено водоразтворимите .  Питала съм лекарят , който продава в Солгар. Аз имам опит основно с рибено масло , пробиотици и витамини от група Б и Ц . Не съм забелязала децата да се разтройват от тях.  Иначе си мисля , че е нормално да пишкат в жълто( от комплекса вит. Б и Ц) Това се случва с приема на всякакви медикаменти.

# 141
  • София
Надежда, благодаря за отговора. Аз също мисля, че не давам особено високи дози. Спазвам препоръките на лекаря на Солгар. Той например ми беше препоръчал за нея половин В комплекс, аз давам четвърт.

Например последната ни комбинация е половин капсула от това, а препоръките за него са 2 капсули, тя пие половин на ден на един прием, четвърт В комплекс, 1 капсула рибено детско масло на Доперхертц. И от тази комбинация в следващия 1-2 часа ходи да пишка по 1 или 2 пъти, не е нещо необичайно, но тя иначе не е много пишклива. Само, че аз си мисля, че леко се натоварват бъбреците.  Трябва да обмисля този ефект.

Аз исках да ви питам и за ядките и чистотата им от паразити. През празниците дъщеря ми чете едни тестове за 4-ти клас и за ползите от орехите и може би за щастие прояде орехи. Орехите са домашни, но по някои има черно. Аз избирам най-белите за нея, но все ме е страх, че от тези с почерното може да е попаднало нещо. Друго  през лятото купихме ядки от халите и не ги изядохме 2 седмици. От ядките се излюпиха молци. После бихме молците. Но ако човек яде такива ядки, може ли да се зарази. И дали тези от биомагазините са добре обазпаразитени? Аз сурови ядки мога да ям само био и от нашата градина имаме лешници и орехи. От купените сурови сурови от нормален магазин, не ми е добре на стомаха.

# 142
Таня , разгледах това , което даваш за концентрацията и единствено ацетилцистеина ми говори нещо. Доколкото знам повлиява добре работата на черния дроб и подобрява детоксикиращата му функция. Чела съм , че е свързан с глутатиона и балансира двете му разновидности за по -добра работа на черния дроб. Ацетилцистеин е съставката на АЦЦ - този прах , който се изписва против кашлица за отхрачване, но той не бивало да се пие повече от две седмици. Знаеш ли другите три съставки какви са?
Иначе за ядките и аз като купувам семена за покълване и отворя пакета образуват след това молци. Това означава, че наистина не са обработени . За това ги държа в хладилник , както и боба, червения пипер от свекърва ми Simple Smile . Иначе гледам да купувам сурови ядки от оборотни магазини , където зареждат пресни по-често, като кауфланд например . Иначе от диетичния на Гоце Делчев , но ми е много далеч.

# 143
Таня,
точно в момента имам прясна гъба за даване. Моята, тъй като се храни добре, се удвоява на 15 дни и я раздавам или замразявам във фризер. Ще ти е по-лесно да продължиш живота й вместо да  реанимираш замразена. Пиши ми на лични, за да се разберем как да я получиш тези дни.

# 144
За остриците firebird е написала всичко съвсем ясно. Децата се инфестират едно от друго при тесен контакт, а не от пясъчницете и т.н. Аз съм чистила острици на малкия си син, когато беше около 4 годишен и отидох в ДГ да помоля другите майки да обърнат внимание на децата си. Всички в хор заявиха, че техните нямат и едва ли не се ужасиха, че моето ще им пренесе. Не знам какво стана, защото моят постъпи в друга "по-престижна" ДГ. Никак не беше трудно изчистването и всяка майка ще разбере, че детето й има острици, ако си чеше дупето (особено нощем) и/или скърца със зъби.
За другите паразити Всеки паразит се "хваща" по различен начин и само кучешката тения може да се хване от тревата, пясъка и пр., където има кучешки екскременти. Но в линка, даден от Таня, една майка пише, че не открива паразити в изпражненията, а е убедена, че детето й ги има. Има различни методи за доказване, но най-простият знак, че може да има опаразитяване е повишеният процент еозинофилни клетки в кръвната картина (диференциално броене на левкоцитите).
Що се отнася до Х.Кларк и паразитоманията в САЩ, ще кажа само, че в една от нейните книги тя изброява над 120 паразита като съпричинители на рака, вкл. пренасящи се от комари и не срещащи се в САЩ. Не коментирам нищо друго за нея и не правя аналогия с теории и практики на други хора.

# 145
Момичета ,благодаря ви за отговорите.Тъи като сме в чужбина,разпитах и ми казаха че трябва да е над 2 години за хидротерапията и затова искам да разбера как е в БГ.Наистина всичко е свързано с пари,но поне има избор на места къде да пробвам и доста логопеди и психолози.Незная дали ще ме подкрепите(поне имате опит как е в БГ),но искам да си доидем и да се консултирам за диети,терапии,градини.Надявам се да хванем проблема докато е още малък.

# 146
  • София
Таня, имам активна, киснеща в мляко в момента и замразена във фризера. Кажи, кога я искаш???

# 147
Таня,
виж как се озовахме веднага и двете с Катина. Сигурно ще ти е по-лесно да я вземеш от нея, защото се познавате лично. Успех в начинанието!  Hug

А по въпроса за добавките има писано много и всяка от нас си има изградена позиция и практика. Затова, предпочитам да не влизам в детайли. Ще кажа само, че почти нищо не съм давала на нашето дете и предпочитам естествените неща - кефир вместо пробиотик в капсули, плодове вместо витамини в шишенце и т.н., но всяко дете е различно. Някои като нашето приемат разнообразни храни, други имат строги предпочитания и вероятно уе добре да им се добавя нещо. Ето един линк, на който има резюме на нещата, които приемам като правилни за себе си.

http://www.livestrong.com/article/471024-vitamin-absorption-from … d-vs-supplements/

Прочетох някъде това и мисля, че е много вярно: "It’s not what you ingest, but what you properly absorb" (Важно е не какво поглъщаш, а какво абсорбираш правилно). Тази мисъл може да ни служи като отправна точка за всеки конкретен случай - какво даваме, но и какво е състоянието на храносмилателния тракт на детето.

Ето какво казва и специалист от прочутата клиника "Майо" http://www.mayoclinic.com/health/supplements/NU00198/NSECTIONGROUP=2  Laughing

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 14:41 от констанца

# 148
  • София
Семантико - прагматично нарушение (СПН)   Линка на първа страница препраща към кратко описание на СПН намерено от Констанца. Този файл, който пействам вече го няма в нета никъде и го качих отново, но не се намира с Гугъл, а само с директен линк.  

СЪВЕТИ ЗА  РОДИТЕЛИ  НА  МАЛКИ  ДЕЦА  АУТИСТИ

Обучаване на деца с разстройства от аутистичния спектър: най добри практики

Кратко описание на биомедицинското третиране при аутизъм

Последните два материала са наскоро преведени и качени в сайта на асоциация аутизъм - благодарим   bouquet

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 08:19 от Катина

# 149
По-нов вариант на материала за биомедицинското третиране на проф.Адамс може да се намери на първия от двата линка по-долу. Вторият е на интервю с него, в което той описва освен ангажираността си с този подход, това, което го е накарало да се заеме с него - тежката форма на аутизъм при неговата дъщеря (сега на 20 години). Той описва извървения от него път пречупен през личните му изживявания. Въпреки, че не съм сред големите почитатели на този подход, оценявам стремежа към обективна оценка на проф. Адамс на причинно-следствените връзки, енергията, която влага в работата си и разбира се, резултатите при някои от децата.

http://autism.asu.edu/Docs/2012/Summary_dietary_nutritional_medi … tments9-30-12.pdf

http://www.prescription2000.com/Interview-Transcripts/2011-10-26 … -transcripts.html

Общи условия

Активация на акаунт