Този сладкиш е фаворит за сина ми. А другото му любимо нещо и по-здравословно е мус от ябълки. Ябълките се обелват, маха се семенната част и се задушават с малко вода и лимонов сок. Водата е съвсем малко. След като омекнат и се засушат, т.е. няма вече вода в тенджерката се пасират. Ние го мятаме у дома още топло, но е много вкусен и студен. Не подслаждам, но може да се овкуси, да се ръсне канела, смлени орехи или лешници, може и сметанка да се сложи да се полее с малко карамел отгоре.Ако ти се заиграва виж това:
Ябълково изкушение с тиквички
По принцип го правя с ябълки, но за случая, а и когато мога, имам и ми е по- изгодно често заменям ябълките с тиквички. Можеш да си направиш и чипс от ябълки.
Скони с ябълки и чедър -опитай това, верно с една ябълка е, но е много вкусно.