Другото е:
Спагети със зеленчуци и хрупкава поръска
2 моркова
2 тиквички
2 червени чушки
1/2 ч.л. млян джинджифил
1 щипка чесън на гранули
соев сос
черен пипер
за поръската:
2-3 филии хляб
1-2 с.л. сусам
1 шепа белени слънчогледови семки
зехтин
щипка сол или универсална подправка
Спагетите се сваряват и се отцеждат. Зеленчуците се настъргват на лентички с белачка за картофи и се задушават в 2-3 с.л. зехтин така, че да останат леко хрупкави. Овкусяват се с подправките и се смесват със спагетите. За поръската - хляба се натрошава в тавичка, добавят се семките, сусама, сол или малко универсална подправка. Всичко се разбърква , добавя се зехтина и се пече в слаба фурна, докато трохите станат хрупкави и леко зачервени.
Става наистина много вкусно. В непостно време бих добавила в поръската и пармезан или друг вид твърдо сирене. Идеята взех от едно списание, но добавих сусам и семки към поръската и се получи супер