Втори клас - втори срок - 5

• 39 468
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Смениха датата ще можем и на двете да отидем.Започваме да се готвим за края на годината,трябва доста да се потруди,това лято определено ще трябва да се упражнява повече от миналото,което само чете книги.

# 181
Ние взехме от библиотеката онзи ден "Приказки" на Ръдярд Киплинг, но не тези за джунглата (по принцип се казват "Приказки точно така", но заглавието е само Приказки, пак са за животни) и са интересни на младежа, а ги взе малкият, защото е фен на всичко с животни Simple Smile

Някой знае ли финалния кръг на СБНУ за събота остана ли или се премести?

# 182
  • Варна
Ние взехме от библиотеката онзи ден "Приказки" на Ръдярд Киплинг, но не тези за джунглата (по принцип се казват "Приказки точно така", но заглавието е само Приказки, пак са за животни) и са интересни на младежа, а ги взе малкият, защото е фен на всичко с животни Simple Smile

Това ми беше любимата книжка като бях дете! Party И все още я препрочитам с голямо удоволствие, приказките са невероятно забавни и необичайни  Peace.

Някой знае ли финалния кръг на СБНУ за събота остана ли или се премести?

И мен ме интересува въпроса.  Thinking

Смениха датата ще можем и на двете да отидем.

Браво, виж как хубаво се подредиха нещата при вас! Hug

# 183
  • Пловдив
По последни данни нашето ще се проведе в петък, но вие пак си питайте, защото в нашето училище в събота има организирана екскурзия, в Калофер ще ходят, та да не ви подведа.  Peace

Роси, видя ли как всичко се нарежда, браво!   Hug

# 184
За СБНУ  видях, че пише "допуска се провеждане и на 19-ти". Вероятно всяко училище ще си определи по удобната дата.

Вероятно вече сте го коментирали назад в темите, но съм пропуснала, затова ще питам - децата ви работят ли по това помагало "Четене с разбиране"?
Попаднах случайно на него в книжарницата, знам, че не го използват в училището и се чудя дали да го взема за лятната ваканция.

# 185
Тай, при нас правят - по разпечатки - 4-5 са направили, след като смениха формата на НВО за 4 клас - стана модерно още от 2 клас. Не знам до нашия 4 клас дали ще запазят формата....

# 186
Някой ще ходили ли в събота на ВМС, аз не исках моя хубавец да ходи,но той зврънкал баща си за пари и се записал.

Как да му обясня решението на задача 11 от 2012 год?
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/08/VMS-2012-2_klas.pdf

# 187
  • София
Хай банда,
малко ви изпуснах, но ме бяха налегнали задачи.
Мерси за задачите Вела. Моите отказаха за ходят на ВМС, а и аз не ги напънах, защото в съботите имат проект от нар. танци и сега им е натегнато, че се готвят за концерта на у-щето на 14.05. В събота имаха пробен концерт пред родителите и бяха уникално сладки. За пореден път съм възхитена от класната как ги увлича, представяйки им нещата по интересен за тях начин, а и от директорката, че за втори път идва в неработен ден да ги гледа.  Peace
Ще се върна да ви чета и ще се включа и по другите теми ! Peace

# 188
  • София
Сега се чух с някаква учителка, която организира СБНУ в нашето училище, състезанието е в петък, след часовете. Никол е единствената класирала от вторите класове, така че ще е сама.

# 189
  • Варна
Тази задача така и не я обясних на моя аз.
Но ,смяташ,че 1ви март е петък.И оттам да си напише всички дни като дати и ден под тях до началото на годината(като се вземе и предвид,че 2012 е високосна Wink) и вече по описаното да си ги пресметне мартениците.Друго не ми идва на акъла. Thinking
Записах го моя за ВМС.При нас ще  е от 10ч.

# 190
Но ,смяташ,че 1ви март е петък.И оттам да си напише всички дни като дати и ден под тях до началото на годината(като се вземе и предвид,че 2012 е високосна Wink) и вече по описаното да си ги пресметне мартениците.Друго не ми идва на акъла. Thinking
То и аз така се сетих, ама бая писане ще падне.  LaughingИ затова питам за по-лесен начин.

# 191
Аз днес ще го записвам за ВМС, мисля във 2-ро.

Morrighan, имаш ли идея при нас СБНУ кога ще е? Моят син не питал, класната не казала и така... А пък сега са на зелено (другите, не той - той си е в къщи Simple Smile). Освен утре да изпратя баба му като о взима от софтбола да пита и това...

# 192
  • София
То и аз така се сетих, ама бая писане ще падне.  LaughingИ затова питам за по-лесен начин.
3-ти март е събота, значи първи март е в четвъртък.
Януари + февруари има общо 60 дни (31 + 29 - миналата година беше високосна). 60/7 = 8 седмици (54 дни) + 6 дни, т.е. общо 9 съботи и 9 недели. Нататък са прости сметки. Моя не я разбра  Mr. Green

# 193
Ау, Дзвер, и моя така няма да я разбере. Май ще си порисуваме и посмятаме.

Eто нещо интересно за упражнение на англ. език през лятото. Цената е повече от добра.
http://my-storybook.weebly.com/105010851080107810821080-10791072 … 108310721089.html

Свалих безплатната версия за папагала, хареса ми. Има думи които не са залегнали в материала за втори клас ,но текста се разбира.На мен ми харесват.След два дни като ми активират картата, ще мога да дам отзиви и за другите четири.

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 14:26 от vela

# 194
  • София
За задачата се включвам. Според мен се броят само съботите и неделите, т.е. не да се пише всяка дата, а през седем. Така става ясно колко точно са съботите и съответно неделите. Прилича ми на типа задачи с рождените дни, напр. "Иван има РД в четвъртък, а Петър е с 18 дни по-голям от него, какъв ден от седмицата се пада РД на Петър." Признавам си, че не съм минала още темите от читанката и нямам в главата си всички типове задачи, но това е смятане по модул 7.

Моята дъщеря ще ходи на ВМС, записана е в 125-то, поради което печели нощувка при баба и дядо, тъй като ги събират преди 8:30 за състезанието.

Общи условия

Активация на акаунт