Отговори
# 15
Защо да се страхуваме да ходим на плаж?

Защото подписът ти е страшен.  Laughing

Онтопик, това са глупости.

# 16
Цунами?!  Mr. Green

# 17
Още няма предсказано земетресение. Ако то може да се случи днес, същата вероятност има и да се случи след 200 години.

Бабината ти трънкина!

Цикличността на Вранча е добре изучена-около 30-40години периодичност на силните земетресения. Помня добре това от 1977г., а моята майка помни другото от 1944г. Сега е наред следващото. Минаха 36г. През 1977г. Рихтер беше жив и потвърди тази цикличност. През годините оттам имаше доста на брой по-слаби, но те не влизат в сметката.

И цунамито в Индийския океан беше предсказано 8часа преди да се случи от един известен сеизмичен център в САЩ. Но властите в Тайланд и Шри Ланка се оказаха извънредно безотговорни.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 01:12 от vl

# 18
  • Ямбол
Две точки не правят цикъл. И аз родих моите деца през седем години, значи сега ми е ред за следващото.
Преди '44г. имало ли е и кога?

# 19
  • Варна

И цунамито в Индийския океан беше предсказано 8часа преди да се случи от един известен сеизмичен център в САЩ. Но властите в Тайланд и Шри Ланка се оказаха извънредно безотговорни.

Цунами вследствие на земетресение може да се "предскаже", но самото земетресение, не. Peace

# 20
"Скоро" в геологичен смисъл може да е сега, а може да е след 1000 години.

# 21
  • Galaxy 13197853088
Въх!
Разтреперих се!

# 22
  • София
Страх ме е единствено от лай...ия погром в Черно море - обожавам го това море, а не искам да го посещавам заради бетонирането и заси...нето  Tired

# 23
  • София
Няма какво толкова страшно,и да удари 7-7,5 ще изпопадат няколко бунгала,голям праз...
По-ме интересува каква ще е приливната вълна и дали нашите ще обявят навреме,за да се евакуира народа.

# 24
  • Варна
Няма какво толкова страшно,и да удари 7-7,5 ще изпопадат няколко бунгала,голям праз...
По-ме интересува каква ще е приливната вълна и дали нашите ще обявят навреме,за да се евакуира народа.

Мисля, че в Черно море няма достатъчно вода за сериозно цунами. Naughty

# 25
  • Варна
Това май не е съвсем така. Ето първата попаднала ми от Гугъл статия:

http://www.monitor.bg/article?id=365581

Страх ме е, но тъй като съм безсилна да се предпазя, гледам да не мисля за такива бедствия. Доколкото мога, разбира се.

# 26
  • София
E,затова написах вълна,а не цунами.
Дори и 2м вълна да е,може да нанесе щети на първа линия.

# 27
  • Варна
Това май не е съвсем така. Ето първата попаднала ми от Гугъл статия:

http://www.monitor.bg/article?id=365581

Страх ме е, но тъй като съм безсилна да се предпазя, гледам да не мисля за такива бедствия. Доколкото мога, разбира се.

Според статията е точно така. Laughing
Щети от 2 м. вълна едва ли ще са кой знае колко сериозни, повече ме притесняват земетресенията.

# 28
Две точки не правят цикъл. И аз родих моите деца през седем години, значи сега ми е ред за следващото.
Преди '44г. имало ли е и кога?

Ох, Боже! Оставаше и да правят цикъл. Явно, че доста по-отдавна този район е проучван. Според мен на Рихтер може да се вярва.

За предишните земетресения трябва да се потърси информация. Не зная дали е въведена в интернет или я има само в специализираните книги.

# 29
То по тази логика от страх никой не трябва да остане да живее на Балканите или в Италия. Добре си знаем, че живеем в земетръсна зона.

Общи условия

Активация на акаунт