Трудно проговаряне -тема 12

• 66 725
  • 707
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Аз съм доволна от подхода на нашата логопедка към Ресурсен Център - Павлина Тодорова. За съжаление не можем да я посещаваме лятото, защото имат такава клауза към РЦ, да не работят с децата на частно. Останах с впечатление, че наистина иска да помогне на децата, а не я вълнува толкова материалната страна на въпроса. Дори като отворих дума за частните посещения ми каза, че детето ми няма нужда от повече от 2 пъти на седмица занимания и ако се опитват да ме убеждават, че трябват повече е чисто с цел печалба.
mifin ако искаш ми пиши да ти дам телефон, ако искаш да се свържеш с нея.
Аз също съм в голяма чуденка за лятото. Отгоре на всичко ми трябва и в района на "Народен юмрук", че майка ми ще го води, а не може да ходи много дълго време.
Иначе да се похваля - моето момче вече ходи на "голямата" тоалетна, а поле си премества стъпалцето под мивката и си мие (силно казано) ръцете  Heart Eyes. Още пишка седнал, но честно дори нямам намерение да му настоявам за това. (познавам големи мъже, които се справят по същия начин)

# 406
В последните минутки да почерпя за порасналото ми момченце:

# 407
  • София
natalinik, на патерички, да ти е жив и здрав Андрей, само да те радва и да преодолеете трудностите с говоренето бързо!

# 408
 natalinik , много здраве и късмет на порасналото момче!
Много да ви радва, много да го слушате и много скоро много да говори!

Много вкусно ми стана от тортата, имах нужда в момента от нещо сладичко

# 409
  • София
Ама аз тортата я видях вчера през деня Joy Във ФБ...само дето не знаех, че е за "наш" Андрей Hug Жив и здрав да е и да не му млъква устата.

# 410
благодаря, момичета  Hug

Доника, тортата и аз си я видях на снимка във фейса преди да отида да я взема hahaha Joy

Андрейчо спретва разни изречения от две думички и повтаря накакви неща, но обикновено е НЕ на място Confused  Simple Smile Днес цял ден си повтаря "Стига ънка" (Стига мрънка) hahaha Има напредък, но много рядко ми отговаря смислено на въпроси. Примерно го питам иска ли да отидеме някъде, а той казва "мама цунка" Confused Или почва да изрежда всички думи, които знае Crazy
Огромен ни е проблема с къпането и вече се чудя какво да правя Thinking Вечерта преди РД реших, че е крайно време да измиеме главата му (правиме го на 7, а понякога и на повече дни ooooh!) и това дете като почна да пищи и да си дере лицето Crazy Разкраси се за празника чудно Confused Щом съм решила да пробвам и "баячка".....Дали има останали такива се чудя Thinking

# 411
natalinik да ти е живо, здраво и бъбриво детето Hug. Моят син също има проблем с банята от малък, преди време нещата се пооправиха, но с косата още си стои проблема. Слагам му кърпа на лицето за да не му тече по лицето, бях купила и козирка, но я маха, сега като попорасна го карам да стиска очите, но той хем ги стиска хем пищи и му се пълни устата с вода ooooh!....има и такива  деца.

# 412
Ние сме далече от изречения, но ми прави впечатление, че и тя отговаря на въпроси какво е това - "мама", общо взето всичко е мама. Мама е и топка, и легло и мляко.
Аз имам обратния проблем с банята - иска постоянно къпане.
А на нас ни свърши учебната година при логопеда. За лятото мисля да пробвам посещения при психолог, а логопед наесен

# 413
  • София
Да споделя как научих Гого да си мие косата. При един топъл пролетен дъждец излязохме пред нас - беше много приятно. После в банята - лека струя - играхме пак на дъжд. Така премина уплаха Simple Smile

# 414
natalinik, да ти е жив и здрав малкия мъж, много весело и щастливо детство да има!
Аз триста пъти се опитах да кача снимка на Криси с любимата торта и така и не се получи. Ако някой даде акъл  Simple Smile
Ние също не обичаме да си мием главата, но иначе с кеф се къпе и ще е постоянно на чешмата да играе ако го оставиш. Иначе при нас нещата вървят добре, говори си все повече човека, на площадката има вече диалог с децата и се измислят разни игри-бели Simple Smile Много неща знае и може да прави, но няма грам желание. Много добре мисли и свързва нещата, а навън вече не е приключение да излезеш с него, караме я доста спокойно Simple Smile Сега само ме тормози идеята, че е в някакъв период на иска и не иска дадено нещо едновременно. По този повод имаме понякога драми, но вече не толкова сериозни. Дано да е започнало да му преминава.

# 415
  • Бургас
Наталиник, да ти е жив и здрав рожденика /на патерички  Blush/ Страхотна торта /и аз я видях във фб  Laughing/
Два дни бяхме с каката в болницата да й вадят трета сливица и да й източват течност от едното ухо и ми беше ужасно домъчняло за Мишо. Днес се прибира той от логопед и като ни видя, много ни се зарадва - явно и на него му беше домъчняло /точно в момента издевателства над мен докато пиша - иска да ми бръкне в окото и ми го отваря на сила като си го затворя  Joy/
По повод къпането на косата и при нас беше голяма драма. Още от бебе се държи така все едно се дави когато се опитвам да му полея главичката. Преди около месец и половина като ги къпах със сестра му, той сам доброволно дойде под струята на душа и без проблем го измих  Shocked Все едно някой ми беше сменил детето... Нищо конкретно не съм правила, явно е било при него въпрос на време и израстване  Grinning

# 416
natalinik, да е здраво и щастливо детенцето! Hug

# 417
Една интересна тема за Монтесори у дома
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=714119.0

# 418
значи всички сте видяли тортата Joy Joy Joy ето ви го тогава рожденника с другата торта в яслата:

# 419
Наталник,честит ти рожденник(на патерица).Да расте здрав,щастлив и да бъде много приказлив.И двете торти са страхотни.
И ние с къпането много не се разбираме-повтаря само пло,пло(топло)и докато не направя водата хладка,само мрънка,дърпа се.после не мога да го измъкна от ваната.
Имаме проблем със следобедното приспиване,защото лягаме и тои започва да ме пипа по лицето и изрежда-бада,бузи,но,очи,гава,оса.Много се радвам че започна да си описва тялото с думички,но пък разберете-аз го приспивам и преди него заспивам Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт