Отговори
# 480
Стеле , аз моята я държа за красота  hahaha затова и толкова старателно се грижа за нея  #Silly

П.С. Кърмата не само се напасва към нуждите на бебо , ами е и разнообразна в зависимост от храната която поема майката и може да доставя различни необходими елементи , витамини и т.н. А АМ си е все едно и също.

Тони, е то е задължително това, ама да не е само за красота.  Mr. Green Че напоследък все повече хора, а и майки са на принципа "мноо' мразим да мислим"  ooooh!  Аз пък имам 2 пръста коса, като таралеж, не се и гримирам... Та то поне едното мислене ми остана  Joy
 А за кърмата и АМ и аз това исках да кажа, но покрай занимаването с бебето и писането, нещо не успях да го обясня както трябва  Mr. Green

# 481
  • София
AtenaotnA   202uu Maybelline не съм чела всички броеве,но това,което пише в линка е вярно по принцип.Само ме учудва защо защо пише,че качествената храна е скъпа newsm78 ,ако жената  има възможност да кърми може поне 5-6 месеца да спести от всякаква друга храна,както и пособията към тази храна,които не са евтини,ако са качествени Mr. Green

# 482
  • Варна
Едно майче сподели, че бебето й много плаче и се сетих за тези периоди. Специално Йордан също мрънка при нас основно като го кърмя, но мисля че е от топлината на тялото ми, тогава прибягвам до старата техника да го кърмя легнала, като не докосвам телата ни. Това помага да се нахрани, но той пак става вир-вода. baby_neutral

http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

" 8-те “ревливи периода” на бебето
23 – 26 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА (5 1/3 – 6 месеца)

Дължина на периода – 4 седмици (но може да варира между 1 и 5 седмици), върхът обикновено е около 26-тата седмица
Промени/нови неща – отношения между нещата (времеви, пространствени)
Реакция – спи лошо, кошмари, стеснителност, иска повече внимание, иска физически контакт, яде оскъдно (понякога отказва гърдата), по-спокойно е, не иска да му сменят памперса, държи си одеалцето
Какво ще се промени – нещата в света са свързани. Хората се намират на разстояние един от друг (като разбира това, бебето ще започне да плаче, когато майката изчезне от поглед). Започва да разбира, че нещата могат да са в, извън, над, под, до или между други неща. Играе с това. Разбира, че две неща, двама души или две ситуации вървят заедно – например чува шум от ключ във вратата и знае, че мама или тако се връщат у дома. Разбира, когато хората правят нещо погрешно – например когато майката изпусне нещо. Бебето може да накара различните части от тялото му да работят заедно.
Реакция на майката – обичайният стрес"

# 483
Благодаря, _Adel_. Успокоително четиво. Аз много зор видях и виждам с моето бебе. Никое друго бебе не съм чула да е изревало толкова рев. Сигурно аз го гледам грешно, но е кошмар. Обичам си го много, но не се наслаждашвам на майчинството. Може би не бих се решила да имам деца, ако знаех, че ще е така.

# 484
  • Бургас
Колкото и ревливо да ми е детето  то е най-скъпото ми нещо ...

# 485
Мами, мами, я по-ведро....ревливи са до към 4-5 години, после повечето не са...поне до към 12 Grinning
ето ни и нас с първото пюре и опитиза лазене

# 486
  • София
_Adel_ мерси за инфото,при нас 23та седмица след термина почва на 16.6 (нали подранихме със 17 дена  Mr. Green ) ,така че ще съм подготвена.  mimik и Жоренце  Heart Eyes  така се "радва" на пюрето Laughing

# 487
  • Варна
Благодаря, _Adel_. Успокоително четиво. Аз много зор видях и виждам с моето бебе. Никое друго бебе не съм чула да е изревало толкова рев. Сигурно аз го гледам грешно, но е кошмар. Обичам си го много, но не се наслаждашвам на майчинството. Може би не бих се решила да имам деца, ако знаех, че ще е така.

http://www.biberonbg.com/info/plach.htm ето ако искаш да видиш и за напред какво са предвидили.
Впрочем, имам много близка приятелка, която е страхотна майка, много любвеобилна, не е спала откак се роди малкия й, той винаги е сухичък, нахранен (на 3 месеца е 6400гр само от кърма), почти денонощно бива друскан, гушкан, милван, целуван, люлян и прочее...И въпреки всички огромни грижи, бебо плаче страшно много, и ежедневието им минава в опити да го успокоят. Чак пъпна херния получи от напъни дето се дере. Не е известна нито медицинска, нито психологическа причина за състоянието му. Защо разказвам това - някои деца просто имат по-дълъг "четвърти триместър", който по принцип е период на приспособяване към външния свят. Такива бебчовци имат нужда от екстра гушкане и дундуркане, а аз вярвам, че бебе до 1 година, практически не е възможно да бъде разглезено.
Ще видиш като ти донесе първата картичка от детската градина с надпис "Честит 8-ми март, мамо. Много те обичам." и ще се разтопиш на секундата Wink

Не се ядосвай  beer3 Simple Smile

# 488
mimik прекрасни сте и пухкави!

Maybelline много благодаря за поста. Наистина имам нужда точно от такива думи като ми пределее понякога. Наистина мерци, пооправи ми се настроението!   bouquet

# 489
  • Варна
Ето ни и нас вече на 5 месеца!

... и с мама

Чета тук за захранването. Аз съм на мнение, че трябва да се предлага на детето друга храна своевремено, за да свикне, и да не бъде насилвано да изяде нещо, ако не му харесва. Мислех да захранвам всъщност от вчера (след навършени 5 месеца), но нещата се промениха... Сиси е с шарка - Варицела, та засега отлагам захранването за шестия месец. Иначе е добре - жизнена и само с няколко пъпчици  Wink Педиатърката каза, че е малко вероятно да хване от баткото  Sad , но явно сме каръци ...

# 490
  • Варна
Майчета още малко остава, така че горе главите. Като минат годинка ще са по – големи бебета и в двата смисъла, но мисля ще са по-забавни. Например: влизаш до тоалета, а той рев + викане пред вратата все едно никога няма да се появиш повече и други такива щуротии ще се случват.  Joy Н я м а   да е като сега.
Само ще отбележа че друсането не съм видяла да дава ефект, а май е много вредно. При нас най – ефективни са люлеенето и песнички като тази:

/Мама Boubou, ако си пропуснала тази песничка задължително да я пуснеш на бебо/

Когато Йордан плаче и аз започна да се изнервям не му позволявам да вижда очите и реакциите ми, защото те много добре усещат по погледа, все пак са още чисто интуитивни хора оставям го в кошарата и го наблюдавам отстрани да не се задави нещо, че моя рядко, но страшно реве И вика задължително. След не повече от 5-10 мин  нервността или гнева се заместват със съжаление, дори вина че му се ядосвам. Така то е усетило липсата ми, а аз се зареждам с нови сили и желание да го успокоявам. Но в такъв момент задължително за малко го оставям сам.

# 491
  • Варна
Adel, тази песничка е суперстрахотна! Simple Smile И аз наскоро я открих, като засякох този филм Waitress по някакъв канал...Даже се загледах, и викам това не е ли Касъл  newsm78 Grinning . Хванах го точно когато тя роди и след малко филма свърши в финалните надписи и песента. Толкова е нежна... 

# 492
_Adel_    bouquet

dessitta много сте прелестни и страхотно наконтени! Аз си се оглеждам за снахи, ама както се оплаках от моя Борис, никой няма да го иска. 

Ето ни и нас

# 493
  • Бургас
Сладки бебоци Simple Smile
Много сте смели момичета относно сядането..БРАВО !!!..мен ме е страх още да го слагам седнал... не искам да му направя нещо на дето... цял живот ще седи.. та сега лудата ми глава го мъчи още с лежане Simple Smile

# 494
  • Варна
Сладки бебоци Simple Smile
Много сте смели момичета относно сядането..БРАВО !!!..мен ме е страх още да го слагам седнал... не искам да му направя нещо на дето... цял живот ще седи.. та сега лудата ми глава го мъчи още с лежане Simple Smile

Аз също го държа Симеон изцяло легнал все още, въпреки че на консултацията на 4,5 месеца д-ра каза да го слагам полуседнал. То по-скоро май не е препоръчително предимно за момченцата заради тестисите (поне така бях чела някъде), иначе момиченцата май са ок и от по-рано...  newsm12

Общи условия

Активация на акаунт