На море в Гърция 2013 - V

• 88 727
  • 716
  •   1
Отговори
# 210
  • София...........
Тази оферта е за друг хотел - "Aristoteles  Holiday Resort & Spa" 4 * на Атон.
А Aristoteles Beach Hotel е на Касандра.  Peace

Пак изглежда добре...

"Aristoteles  Holiday Resort & Spa" 4 * на Атон - далече е от 4 * !
Басейна (основния) и басейнчето при пързалките доволно мръсни ..., храната еднообразна и ако спиш по-близо до плажа то за хранене се катериш 10-ина мин., ако си близо до ресторанта на прибиране от плажа е катеренето .... Вехти мебелите в стаята ... Определено не бих повторила този хотел.

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 12:15 от divna_

# 211
Поразгледах, попрочетох, имам вече конкретни въпроси Mr. Green До посещавалите Скопелос: как се стига до там? с ферибот от Солун? Цени ориентировъчни? Плажовете с много едри камъни ли са? Струва ми се страшно красиво и проучвам мястото. Северна Гърция и Халкидики не са ни интересни, били сме много пъти, последно миналия уикенд. Иска ми се средно далечен остров с изумрудени плажове.

И един въпрос към експертите: кой е този плаж/остров? Не мога да открия информация никъде, знам, че ще се справите Wink http://fox-life.tumblr.com/image/51711447660 http://fox-life.tumblr.com/image/51711459093

# 212
  • София
sol y arena, до Скопелос се стига с ферибот от Волос. Пътувала съм до предния остров Скиатос. Пътят е 2ч. 30мин. Цената за кола беше миналата година 79Евро, за пътниците по-малко, но не помня точно колко беше - около 20-25 Евро на човек. До Скопелос е малко повече, но ако се резервират местата предварително понякога има намаления за определени дни. До Скопелос ходихме на еднодневен круиз с корабче от Скиатос. Много е приятен острова. Хората е прекрасна, църквата от филма "Мама миа" е невероятна, плажовете, на които спряхме не ми се сториха нещо необикновено.

# 213
  • BG
Bled, не се бъркаш, но при мен е промяната. Смених резервацията за от 07.06.  Утре сутрин пътуваме към Гърция. Страхотна си, поздрави, обръщай се, за да не изгориш много  Wink

# 214
  • В светлината на слънцето
phile, ние така и не успяхме да стигнем до гората, но се наслушахме на разни хвалби за нея. Просто ми беше любопитно дали наистина е толкова впечатляваща, колкото ни я хвалеха нашите гърци. Grinning

# 215
  • София
Поразгледах, попрочетох, имам вече конкретни въпроси Mr. Green До посещавалите Скопелос: как се стига до там? с ферибот от Солун? Цени ориентировъчни?
Ето тук можеш да видиш цените на ферибота до Скопелос http://www.hellenicseaways.gr/media/naylologia2013/en/nSymSpor_2013_1_en.pdf
На този сайт е и разписанието на фериботите.

# 216
  • Sofia
На 24-ти юни заминаваме за Торони, ще спим в Сакис, но в някакви студиа, защото сме семейства с по 2 деца. Някой дали има идея какво представляват?! Намерих доста инфо за храната в Сакис, но не и за настаняването, а в сайта им виждам снимки на стаи с мини-кухненски бокс  Confused
Едни приятели ходиха там по Великден, техен приятел пък ходи редовно и е препоръчал мястото. Малко се чудим дали ще има къде да се събираме вечер около маса, а децата да си играят, както сме свикнали на бунгалата в Приморско  Mr. Green

# 217
  • София
Здравейте, обмисляме да почиваме това лято на Паралия Катерини. Всъщност търсиме местенце близо до Солун с хубав плаж и наблизо да има магазинчета и таверни вечер да има къде да хапнем и да се разхождаме. Може ли препоръка за приятно хотелче.

# 218
http://www.hotelsandrooms.gr

полезен сайт не знам има ли го Wink
п.с. Сигурно

# 219
  • София
Благодаря Bled , ще разгледам и този вариант. Не разбрах само дали трябва да си резервираме ферибота предварително? От онзи сайт, където ми даде Параход не излиза опция за резервиране. Притесняваме, че като е само 1 ферибот на ден може да се окаже, че няма места.
Ще ми бъде много полезно, като намериш време, да споделиш твоята програма.
Приятно изкарване!
Shyna
Дано има време до тръгването ви и не съм закъсняла. Минаването по магистралата наистина е най-бързият вариант да стигнеш до ферибот. Но и най-скучният, на  този път няма къде едно фрапе да изпиеш, дори бензиностанции липсват. Ако не се отбиеш в Кастория, Мецово или Йоанина, остава само да го проспиш/ако не караш/. Използваме го само когато бързаме, най-вече за ферибот за Италия от Игуменица.
Нашият вариант е след Солун, Паралия Катерини, подножието на Олимп, Tempi Valley, Лариса, Ламия, следват красотите на Arachova и Делфи, слизаш към Амфиса и Итеа, минаваш Galaxidi и пристигаш на моста Рио, невероятни места. Тук избираш към Астакос или Килини. Казах, че разстоянието и до двете е почти еднакво от тук, но....Защо  Килини?
Защото от Килини, когато и да пристигнеш, стига да не е след 20 часа ще хванеш ферибот, без резервация, възможността спрямо другото място е в пъти повече. От Астакос имаш един ферибот сутрин и един след обяд. Цените са почти същите, можеш да ги видиш в сайта който ти дадох. Времето за пътуване обаче от Астакос е два пъти повече. Ти избираш, варианта до тук и от тук.
Три пъти се качваме от Килини, но нито един път не сме се върнали от там.
Първи път: Килини-Закинтос/Zante/-обиколка- Agios Nikolaos/Закинтос/-Pessada/Кефалония/-обиколка- Fiskardo/Кефалония/- Vassiliki (Lefkada)
Втори път: Килини- Poros/Кефалония/-почивка- Fiskardo/Кефалония/- Vassiliki (Lefkada)
Трети път: Килини- Argostoli/Кефалония/-обиколка и почивка- Sami/Кефалония/- Pisaetos/остров Итака/-обиколка- Pisaetos/остров Итака/-Vassiliki (Lefkada)
Наистина за всичко това трябва малко повече време. За да ти напиша маршрута вътре в островите, сега нямам и аз време. Ако избереш някакъв вариант, ще направим и това, ще опишем това което е в червено.
Успех, поздрави от Халкидики, времето днес е прекрасно.

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 19:09 от Bled

# 220
до нашата почивка остава малко  време Simple Smile надявам се водата да се стопли до средата на месеца

# 221
  • София
Времето днес Солун-Халкидики, сутринта доста облаци бяха скрили слънцето. В момента небето се изчисти, идеално за плаж, водата става все по-топла.

# 222
Плажът Канали е голям, километричен, с едрозърнест пясък, постепенно става дълбоко. Има приятна крайбрежна алея с много хубави кафета и таверни. На 10-20км има много хубави плажове, ето разгледай тук
На рецепцията на Теоксения има много брошури и хубави карти. Екскурзията до Пакси и Антипакси беше вече актуална /20 евро възр. и 10 евро деца/, но следващият път. Изобщо Парга беше много оживена за началото на сезона.
phile благодаря за включването  Peace
Надявам се да успеем да поразгледаме района, и от екскурзията мисля да се възползваме, дори и ако намерим вариант за някой до другите острови  Praynig
Сега ще пообърна предложения сайт, не бях попадала досега на него, мерси  Hug

# 223
Привет  Grinning

Ако нямате нищо против, искам да помоля за малко споделен опит за хранителните продукти в Гърция. Моля за препоръки за хубаво сирене /марка, опаковка, ако може картинка  Embarassed/, кисело мляко, шоколади, сладоледи, мед и всяко споделено мнение на тема маслини би ме зарадвало. Изобщо, колкото повече за храната, извън кръчмите споделите, толкова по-добре  Grinning
Какво си взимате за България?
Благодаря предварително!
  bouquet

# 224
Здравейте, бихте ли ми препоръчали хотел в  Кавала за една нощувка .

Общи условия

Активация на акаунт