На море в Гърция 2013 - V

• 88 729
  • 716
  •   1
Отговори
# 195
phile, снимките ме заредиха страхотно!
Миналото лято се размечтах за Елафонисос, но ми се струваше невъзможна дестинация в близките години / с две зверчета на 8 и на 3 /  Wink
До нашето тръгване за Корфу  остават 16 дни  Heart Eyes Никога досега не сме почивали през юни. Започнах да се питам какво ще правим като се върнем цяло лято?

# 196
  • София
Никога досега не сме почивали през юни. Започнах да се питам какво ще правим като се върнем цяло лято?

Ще подготвите нещо и за септември.  Wink

# 197
phile  Hug чудни кадри ...Шани е права, и определено имаш усет за фотограф  Peace
Мернах на една снимка и Kanali beach - може ли да споделиш как ти се видя плажа  Praynig

# 198
Мернах на една снимка и Kanali beach - може ли да споделиш как ти се видя плажа  Praynig

Плажът Канали е голям, километричен, с едрозърнест пясък, постепенно става дълбоко. Има приятна крайбрежна алея с много хубави кафета и таверни. На 10-20км има много хубави плажове, ето разгледай тук
На рецепцията на Теоксения има много брошури и хубави карти. Екскурзията до Пакси и Антипакси беше вече актуална /20 евро възр. и 10 евро деца/, но следващият път. Изобщо Парга беше много оживена за началото на сезона.

# 199
Записвам се да ви следя. Търсим просторно студио с двор/градина, на самия бряг или съвсем близо до него. Да е чисто, спокойно и тихо, с хубав плаж. За предпочитане на остров. Ако някой може да ми препоръча нещо конкретно и изпитано, ще съм благодарна. Връщам се да чета темата Peace

# 200
Здравейте!Вчера се завърнахме от комплекс"Аристотелис бийч" -м/у НеаФукеа и Афитос: http://www.aristotelesbeach.gr/ Прекарахме една незабравима седмица!!Всичко беше прекрасно, противно на прочетените лоши отзиви за хотела. Впечатляваши палми, великолепна гледка, изпипани до най-малката подробност алеи, цветя, места за релакс. Храната беше ОИ, изобилна и разнообразна- включваше както морски дарове-риба, миди, сготвени по няколко начина, така и вкусотийки на скара, десетина видове салати, много вкусен дресинг за тях, а десертите-задължително диня, кайсии, грис,не можахме да опитаме от всичко.Следобед задължително сладолед.... ПИша подробно за това , но разбирам защо този комплекс задължително трябва да предлага All- един недостаък е липсата на възможност за пешеходен достъп до най-близките градчета, които са на по 3-4 км, и бихме се разхождали до там всеки ден пеша. Единствения начин е по шосето, но там е изключително опасно. Плажът ми хареса, водата-кристално чиста. Купихме си шнорхел и маска от магазинчето на хотела и бяхме поразени от красивата подводна гледка- понеже има много камъни, подводни скали, покрити с красиви бледолилави водорасли, беше невероятно преживяване.Хотела-пълен с руски семейства с малки деца, дори бебета-имаше едно кърмаче-майка му го кърмеше на шезлонг до басейна. Много смелост се иска да минеш хиляди км с толкова малки деца, дори и със самолет. Вечер обикаляхме с колата полуострова, стигнахме до най-крайната му точка Пефкохори - морето  там ме впечатли с кристалната си бистрота, но се виждаха много морски таралежи, а и ставаше стръмно много бързо. Продължавам да мисля за Гърция и непременно ще отидем пак през есента, чета ви ,много ми харесвате! Пожелавам приятна почивка на всички!!

# 201
valya_bl в този комплекс беше първото ни ходене в Гърция преди 5г.Можеш ли да споделиш през коя агенция го резервирахте и цената?Може и на лс.Аз тогава не бях чак във върховен възторг,но пък ние тогава бяхме ОИ за някакви буквално смешни пари.И наистина храната беше превъзходна.Моя мъж е ужасна претенция,и досега все не е доволен от ОИ независимо от държавата,но там каза...Супер...Обслужващия персонал бяха почти изцяло българи и македонци.А  такава тераса като терасата със стъкления парапет над рецепция...просто няма!!!

# 202
  • Пловдив
valya_bl в този комплекс беше първото ни ходене в Гърция преди 5г.Можеш ли да споделиш през коя агенция го резервирахте и цената?Може и на лс.Аз тогава не бях чак във върховен възторг,но пък ние тогава бяхме ОИ за някакви буквално смешни пари.И наистина храната беше превъзходна.Моя мъж е ужасна претенция,и досега все не е доволен от ОИ независимо от държавата,но там каза...Супер...Обслужващия персонал бяха почти изцяло българи и македонци.А  такава тераса като терасата със стъкления парапет над рецепция...просто няма!!!

И аз се нареждам за повече информация... Peace

# 203
  • Пловдив
Ето тук има оферта, но е само със закуска и вечеря http://www.lapni.bg/offer/6738 , плажът пясъчен ли е , към хотела ли е или се заплаща отделно?   bouquet

# 204
  • София
Тази оферта е за друг хотел - "Aristoteles  Holiday Resort & Spa" 4 * на Атон.
А Aristoteles Beach Hotel е на Касандра.  Peace

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 09:38 от Vivi

# 205
  • Пловдив
Хм..  Laughing наистина, грешката е моя. Много си прилича архитектурата им на пръв поглед, а и имената...

# 206
  • Пловдив
Тази оферта е за друг хотел - "Aristoteles  Holiday Resort & Spa" 4 * на Атон.
А Aristoteles Beach Hotel е на Касандра.  Peace

Пак изглежда добре...

# 207
  • София

Цената е 10 лв. за чифт. Аз препоръчвам да отидеш с децата и да пробвате, защото номерата им не си отговарят. За голямата ми дъщеря взех № 32/33, като тя по принцип носи 35 - 36. А за малката май беше 27/28  newsm78 (не съм сигурна, обувките са в къщи), а тя носи принципно 30.
Та ако не ти е проблем и за да нямаш ядове, хващай децата за ръчичка и ги пробвайте. То и замяна правят в Джъмбо, но си е още една разходка до там.
Моя позната ми каза, че в Paradise Center също имало акваобувки за около 15 лв. Били в магазин за спортни стоки близо до Карфур. По - точен ориентир не мога да дам, че още не съм стъпвала в този мол, а ми е на една спирка от работа  Mr. Green Но ще отскоча утре да видя нещо и за мен  Simple Smile
Безкрайно ти благодаря! Хубав ден от мен:)

# 208
  • Пловдив
Момичета,търся нещо в района на Кавала/да е по-близо  Blush/ и ако е със закуска и вечеря още по-добре... Peace

# 209
  • София
Здравейте, имаше малка промяна в плановете. Солун ни завляда отново, времето ни изненада неприятно и останахме една вечер на брега на морето в Agia Triada.
След солидна обиколка в града и моловете на път към хотела, пристигаме в него късно вечерта.
mystic woman Това е и отговор на твоя въпрос за хотел http://www.santahotel.gr/index.php?lang=en . Били сме тук и преди това, но в друг хотел. Хотелът поддържа прилично ниво, остарял е но става за престой. Басейна е хубав, бар, шезлонги и чадъри, дори водопадче. На няколко метра е и плажа, син флаг, също оборудван от хотела. Приличен ресторант, закуска-средно ниво. Стаите-доста малки, баните още по-малки. Хубава тераса, маса и столове с добра гледка. Уникалното на този район е великолепната гледка към Солун, както денем, така и вечер.
Минус-винаги сме се чудили как такова прекрасно място не се поддържа, ако изключим хотела, около него всичко е пълна скръб. Занемарени площи, изоставени сгради, мръсотия и прочие. Малко надолу, около км. в Nei Epivates има някакъв живот, но предимно местни хора.
С две думи, тъй като цената си заслужава може да се почине няколко дена в хотела, но не разчитайте на нищо друго. Другото е колата/може и автобус/ и разходки посока Солун.
ИРА Доколкото си спомням, май трябва да сте вече в хотела, дали съм права за това което казах. Много исках да изпием по едно узо, но беше твърде късно, неудобно да се видим, а тръгнахме рано, вече сме в Ханиоти, Касандра. Имаше BG кола на паркинга, няма да казвам номера, ако сте там приятно изкарване.
Хотела в Ханиоти е http://www.renaissance-hanioti.gr/index.php ако някой го интересува. За градчето писахме много, прекрасно е.
Времето една от причините да останем около Солун беше то. Вечерта се развихри силна буря, гръмотевици, светкавици и силен дъжд. Спокойно за тези, които идват насам, на сутринта нямаше и следа от това. Силен пек и отиваме на басейна. Поздрави.
P.P. Не съм забравила, ще отговоря и на другите въпроси, но времето е хубаво, да го използваме.

Общи условия

Активация на акаунт