Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 499
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 395
  • на Мелмак
Процедурен въпрос имам за индукционните котлони. Може ли да се правят палачинки и пуканки (традиционния метод с тенджера Simple Smile ) на тях ? Какви параметри/функции трябва да притежава подобен плот?

Параметрите на плота не са важни за палачинките , а съдовете, ако са стоманени или със стоманено дъно си ги ползваш както искаш Peace и за каквото искаш.

# 1 396
По повод индукционни котлони и палачинки ми се иска да обясня нещо за защитата на индукцията в случай на прегряване тя изключва автоматично и ако човек е свикнал на електрическия котлон да прави палачинките бързо на по-висока степен, то при индукцията се иска тиганът освен да е стоманен да е с малко по-плътно дъно и да се включва малко  по-ниска степен, ако не искате да ползвате много олио.
В тази връзка да викажа, че си купих един грил тиган с 3-но дебело дъно, в който правя телешки стекове без мазнина. Стават страхотно.

# 1 397
  • София
Благодаря, моите съдове като цяло са с дебело дъно и са феромагнити.  Peace
 Интересуваше ме основно, ако обръщам палачинката  във въздуха или разбърквам храната в тигана с подхвърляне..дали котлона се изключва ( трябва ли пак да натискам on/off бутона) или в момента в който докосне плота продължава да се готви храната на степента на която е настроен.

# 1 398
  • София
Благодаря, моите съдове като цяло са с дебело дъно и са феромагнити.  Peace
 Интересуваше ме основно, ако обръщам палачинката  във въздуха или разбърквам храната в тигана с подхвърляне..дали котлона се изключва ( трябва ли пак да натискам on/off бутона) или в момента в който докосне плота продължава да се готви храната на степента на която е настроен.
Не разбира се, има време някакви секунди преди да се самоизключи котлона.

# 1 399
Здравейте! Ще сменяме кухненското обзавеждане и тъй като сме на газ,мисля този път да си вземем двойка котлони със стъклена плоча.Сега сме с инокс и доста трудно се поддържа,та си мисля ,че със стъклото ще е по-лесно в това отношение.Някой от темата дали ползва такива и има наблюдения до колко е удачен този вариант?

# 1 400
  • София /Абсурдистан
След преустройство на жилището, решихме, че печката ще е стояща, че за вграждане ще е сложно. Спряла съм се на Ханса заради разни технически характеристики. Съвсем непозната марка ми е. Ако някой има такава, може ли мнение моля.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 09:41 от Unknown_lady

# 1 401
След преустройство на жилището, решихме, че печката ще е стояща, че за вграждане ще е сложно. Спряла съм се Ханса заради разни технически характеристики. Съвсем непозната марка ми е. Ако някой има такава, може ли мнение моля.

Аз имам вградени плот, фурна и аспиратор.
Никакви забележки нямам засега. Една година ги ползвам.

# 1 402
Здравейте , бихте ли ми препоръчали фурна за вграждане .Важно ми е да има таймер , да се исключва сама и да загрява бързо .Бюджет до към 800 лева .
И друго - какво е 3D и 4D , и конвекция и вентилатор едно и също ли е ?

# 1 403
  • Countryside
Здравейте , бихте ли ми препоръчали фурна за вграждане .Важно ми е да има таймер , да се исключва сама и да загрява бързо .Бюджет до към 800 лева .
И друго - какво е 3D и 4D , и конвекция и вентилатор едно и също ли е ?
Бош, имат по-старички моделчета за тези пари. Аз само на таймер готвя  Laughing моята е тази и отговаря на критериите ти:http://www.bosch-home.bg/productlist/cooking-baking/cookers-oven … crumb=builtinoven
Конвекция и вентилатор са различни функции. Разликата е, че при конвекцията с помощта на вентилатор и допълнителен нагревател разположен до вентилатора се осигурява допълнителна циркулация на горещия въздух и равномерно разделяне на топлината по целия обем на фурната - особено полезна функция  при приготвяне на тестени изделия. Обаче реално дали има разлика незнам.

# 1 404
Ползвам такава фурна и съм много доволна. http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-GORENJE-BO-71-ORA-X/p/702702
Пече меса питки, баници и по-претенциозни ястия отлично Simple Smile

# 1 405
Ползвам такава фурна и съм много доволна. http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-GORENJE-BO-71-ORA-X/p/702702
Пече меса питки, баници и по-претенциозни ястия отлично Simple Smile

Моля споделете как почиствате фурната, лесна ли е поддръжката? И аз съм избрала фурна от тази серия на Горение, но се колебая, тъй като нямат пиролизно почистване  newsm78  Тази, на която съм се спряла е с водно почистване.

# 1 406
Открих супер лесен начин за почистване!

Слагам във фурната една метална купа с вода, в нея добавям сок от 1 лимон, ябълков оцет, сода бикарбонат. Оставям на около 120 градуса за 3-4 часа да работи фурната. След това само забърсвам с една влажна кърпа, всички мазнотии са се отлепили и падат за секунди. Става ЧИСТО НОВА.

Препоръчвам на всички Simple Smile

Пиролизата може да се пуска веднъж годишно, което обезмисля още 500 лв. Фурната я чистя поне на 3 месеца, не мога цяла година да чакам да стане мазало.

# 1 407
  • В полите на Витоша :)
За първи път чувам за това ограничение пиролизата да се пуска веднъж годишно. Нали фурните с пиролиза имат индикатор, който при нужда от почистване се включва? Ако се включи 2 пъти в годината, какво правим?

# 1 408
  • Сф
Моята е с пиролиза и я пускам 2 пъти годишно. Горе- долу и тогава се включва индикацията, че е необходимо. Заради високата температура бързо се амортизира и не е хубаво да се пуска мн често. На 3 месеца не ми е чак толкова оцапана, че да я чистя  Whistling

# 1 409
Съжалявам за неуместния въпрос но какво е пиролиза?

Общи условия

Активация на акаунт