Раждане със секцио - 4

• 86 231
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Аз раждах със секцио в Токуда. На 40 ден след раждането ходих на преглед, нямаше как да е вагинален, защото имах още лохии. И след някъде 4-5 месеца вече, ходих да си правя цитонамазка. Мисля че и цикълът ми беше дошъл, вече беше минал 1.

# 226
  • Sunshine state
Малее,как съм изтръвала такава тема?! Че аз съм най-върлият 'фен' на секциото.  Whistling Mr. Green
Записвам се веднага!   bouquet

# 227
  • гр.Пловдив
Леле,мен нито вагинално са ме преглеждали,нито цитонамазка са ми взимали.. ooooh!
Само съм минавала 2 прегледа на ехограф и дотам...

# 228
Аз съм раждала и двата пъти със секцио , спинална упойка , нямах никакви проблеми . След около час си ставах с леко придърпване , но нищо особено - нямам представа защо протече толкова безболезнено , майка ми е гинеколог дори и тя се учуди .

# 229
И аз раждах със секцио. Пре мен беше по медицински причини и не исках, но после сякаш съм доволна, че така стана, лохиите ми бяха 25 дни и бързо се възстанових.
Аз ходих за пръв път на вагинален преглед след секциото чак сега, по-точно вчера, резултатите ще взема другата седмица от цитонамазката, но съм след първи цикъл, така че на врезе съм отишла явно.

# 230
Момичета, да ви попитам а прословутото бръснене прилагат ли го при секцио или е "екстра" само при нормалното раждане?

# 231
Аз се обръснах вкъщи, в болницата не са ме пипали  Grinning

# 232
Прилагат го прословутото бръснене, тъй като режат много ниско долу, в началото на окосмената част. Не е задължително да си обезкосмена изцяло, просто там където режат трябва да липсват косми. Simple Smile

# 233
Ходих на кола маска преди раждането, никой не ме е пипал в болницата.

# 234
Леле,мен нито вагинално са ме преглеждали,нито цитонамазка са ми взимали.. ooooh!
Само съм минавала 2 прегледа на ехограф и дотам...
А аз май даже един  newsm78 Но мисля скоро да се организирам и да си направя една

# 235
Проучете въпроса със зашиването след операцията. Не знам дали още се практикува обикновени конци, които трябва да се махнат по-късно, но ви съветвам, ако имате възможност за избор, да предпочетете силиконовия шев, който се резорбира. Не знам точно как да го обясня, но мен ме зашиха с такъв шев и съм много доволна - ако не знаеш, че съм била секцио, никога няма да го забележиш.

# 236
  • Sunshine state
Бръснат те,ако не си се избръснала. Мен не са,понеже го бях направила.
axel_chiara2430,направо ме разби. Аз не си чувствах краката сума ти време,ти на първия час разходки. Crazy

# 237
Късно разбирам за този силиконов шев, жалко.
Една и съща док ме опарира и с двете деца. При второто, след 5г. ми каза, че имат подобрения  при шева, но определено си личи, че съм раждала секцио.

# 238
какво да си личи, мене са ме зашили като чувал... белегът 5,5 години по-късно е дебел като връв, а и крив Laughing. Сега понеже второ секцио ми предстои, се чудя дали ще ме срежат на същото място и има ли шансове по-добре да изглежда Thinking

# 239
С обикновени конци ме шиха, махнаха ги седмица след секциото  Rolling Eyes Rolling Eyes няма такова нещо като късно махане, явно някой си е оставил ръцете. Белега нито ме опъваше нито притесняваше нещо, на 40тият ден бях в залата за тренировки. Относно бръсненето- аз се бях постарала и не ме бръснаха, ама аз по принцип си се бръсна много старателно, защото мразя косми

Общи условия

Активация на акаунт