ЯНУАРСКАТА дружина в 5-ти месец вече влиза :-) Тема 8

• 26 876
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
ей ме на пак.

Бъбречни кризи си имам често, защото си имам проблем с единия бъбрек. Та бях на разни отводняваши, но оправия няма. Тогава ме предупредиха, че и другия може да се обажда и снощи беше другия. Та от претоварване, нерви и т.н. Иначе сега съм си ок. Аз вече рядко им обръщам внимание на тези кризи, свикнах им. Но сега беше 1 за бременността и лекинко се поизплаших. Дано ме подмине, че не ми се мисли какво ще е .

Торти рядко правя ( ще дам друг път рецепта за много мързеливи домакини, ама тортата е един път). Но тестени неща и разни сладкиши ала мен, правя през 3-4 дни.

Днес ще водя дребното при мама на бабин дом и до събота съм почивка  Rolling Eyes Да си подредя малко в нас, да си довърша одеалото и така.

хайде  Hug

# 286
  • София
зелено човече виждам, че имаш много опит в кърменето, аз кърмих дъщеря си почти година и беше само на кърма. Много искам и сега да е така, но изпитвам ужас и нямам никаква идея как ще се справя с 2 бебета. Искам да ги кърмя заедно, а не едно след друго, че денят и нощта ще ми отива в кърмене само. Решила съм като наближи времето, да посетя няколко курса, така че може да те търся за съвет и помощ.

Чудесно е, че от сега обмисляш за кърменето и започваш да събираш информация. Определено който желае, може да получи помощ и подкрепа за кърмене по различни канали, избирайки най-удобния за себе си. Предполагам и другите ще споделят свои източници на достоверна и адекватна информация.
Тук може да се следи месечният график на Ла Лече Лига събития в цялата страна. В графика са вписани и Фейсбук страниците по градове, където има налични, разбира се. Има раздел за Най-често задавани въпроси, както и  Истории и още много статии
Някои бъдещи майки предпочитат да изчакат последните месеци на бременността, за да се включат в събития, но близнаците често избързват с раждането и може да е добре да не се чака много-много.
Конкретно за кърмене на близнаци може да ти е от полза този раздел на блога на Фата За близнаците.
В някакъв момент в нашата тема ще бъде представен проектът на БГ-МАММА и Ла Лече Лига, по който, ако пожелаем, ще имаме Ла Лече Лига Лидер и/или помощник, който да отговаря на насочени към ЛЛЛ въпроси в темата.
Постоянно функционира подфорумът за онлайн консултации с Ла Лече Лига
Ла Лече Лига поддържа национален телефон за помощ и подкрепа за кърмене: 0888 555 385.
В този раздел на сайта на Ла Лече Лига може да се гледат на запис различни уебинари
Въобще - на който както му е удобно  Peace

# 287
Току що се върнах от ЖК. Пълно разочарование! Sad Първо защото докторката беше обещала да гледаме бебчо, а не го направи... чак ме е яд, защото ММ специално се беше освободил от работа за това...  #Cussing out и второ, защото ми казаха, че съм свалила 800 гр. Sad. Тия киселини направо ме побъркват!. От всичко ги получавам. Гладна съм, а не мога да близна нищо, дори се насилвам, но понякога вечер ми е толкова зле от тях, че пропускам. Сега ми изписаха Талцид. Някой пил ли го е? Помага ли? Според калкулаторът на теглото трябва да съм в тези граници - 53,2 - 53,9 кг , а аз съм 51 кг. и 900 гр. Мислех си, че ще съм напълняла!!! Sad

# 288
зелено човече, както и преди ти казах, МНОГО се радвам, че си при нас!!! Благодаря за изчерпателната информация ! Аз също искам да кърмя близначките си (живот и здраве) затова ще си търсена и от мен ... пък и с Маги и всички други желаещи можем да ходим заедно на тези куросове   bouquet

Елг дано не се задълбочава, и докрая да нямаш никакви болки  Praynig Hug

Загорих си закуската в увлечението си да ви следя.  food002  #Cussing out

Joy Joy Joy

# 289
Аз наистина не мога да разбера какво гледат толкова килограмите тези доктори и само психясват хората. Като с бебетата, едното вървяло напред другото назад. Ми ние да не сме всички една височина и едни килограми.  ooooh! Да не би всички бебета да се раждат 3.500кг и 52см ??? Не се притеснявай. Гледай дори да се храниш малко да е пълноценно. Талцид аз съм пила, но не по време на бременност и много ми помагаше.

Елг, дано да се оправиш по-бързо!  Hug

# 290
аз с Елия пиех талцит и помагаше.
Сега пак имам една опаковка за всеки случай, че и мен ме почнаха.
Catseye  пробвай със сухари, препечени филий. Ще минат. Гадно е, но това е положението.
А за кг не се притеснявай.  Hug

# 291
Тук съм и ви чета, но съм с две деца до утре вечер и не мога да се включа адекватно ooooh!
Иначе за торти и тестени мнооого мога да пиша, заради тази ми страст новата кухня има изцяло плот от камък - да се меси и разточва лесно фондан и тесто Wink А машината за хляб е едно от най-експлоатираните неща у дома.
Елг, да минава  Hug

# 292
Елг да се оправяш бързо и да няма повече кризи
Може ли да споделиш каква е плетката на одеалото  Rolling Eyes Много ми се исска да сътворя и аз едно ама се чудя каква да я подкарам пък и хич не съм добра трябва да е нещо лесно.  Пъшкулче не се наемам да правя че сложно ми изглежда но одеало може и да успея

# 293
И аз искам плетки на одеялца  Crazy - преди 3 години изплетох едно за бебето на приятелката ми, та имам опит, амаа викам да събера малко идейки, че като мине топлия сезон, хладните вечери си е разтуха с плетка на дивана пред телевизора.

# 294
Момичета, ако сте начинаещи, мога с две ръце да ви препоръчам Granny Square плетката ето тук е описано как http://bunnymummy-jacquie.blogspot.com/2011/10/how-to-crochet-granny-square.html
лесно е, а като се изберат готини цветове одеалцето грейва Wink

# 295
зелено човече мнооого благодаря за информацията, аз вече се свързах с една много любезна дама, тук от форума. Разменихме си координати на скайп за момента, тя каза, че е готова да ми помогне и отговори на въпросите. Но оставих за около ноември - така или иначе се надявам преди края на декември да не тръгна да раждам (да не дава Господ дано всичко да е наред  Praynig). Но съм много амбицирана и ще направя каквото е нужно и ще се свържа с всевъзможни хора и организации, които биха ми помогнали иии много се надявам да успея да кърмя и този път.

А с Ушко ще се организираме и заедно по близнашки ще си ходим на лекции и срещички за кърмене на близнаци за мен ще е огрооомнооо удоволствие. Нали сме си дружки от бебеправещата, та ще се радвам следващия път ще се включа и аз в срещата и ще се запознаем и лично  Mr. Green

# 296
Ехо, привет и от мен. Малко ви изпуснах, но имахме леко повишена тепмература, а вчера и рожденик    и направо  Crazy Отделно в тези жеги не се издържа, живеем на морето, а не го използваме.

Да поздравя момичетата с гащи и да приветствам с добре дошли новите мами.    bouquet Забелязах, че има ново попълнение от Варна, което много ме радва.  Hug

Моля тези, които са ходили скоро при Балев или имат информация да споделят как се записва час - с прословутото чакане пред клиниката или по телефона вече може? И колко време предварително може да се направи това. Благодаря предварително.  Peace

# 297
Бях на лекар, всичко с бебо е ок, слава богу. Потвърди, че върви седмица назад, но няма да сменя термина. С доплер нещо гледа дали "изоставането" е защото не се храни добре или просто защото съм заченала по-късно. Слава богу си остава втората версия.  Praynig Сега си чакам ФМ на 21-ви.  Heart Eyes

Иначе след лекаря се посветих на себе си - фризьор, процедурка на лицето, после в къщи маникюр и педикюр. Викам на козметичката "мъжо няма да ме познае довечера", а тя ми отговаря "споко, ще си познае коремчето".  Laughing Абе момичета, ако има сред вас правещи си педикюр вкъщи, започнаха ли да ви пречат коремите? Щото на мен да и не знам до края как ще се справям.  Crazy

Елг, а бях пропуснала изречението за бъбречната криза. Много неприятно, дано не се повтаря.  Hug Аз по време на бременност съм имала гръбначна криза - тотално схващане и 3 дни адски болки на легло. Каквото и да е, не е хич забавно и понеже тези неща не мога да се предотвратят, само се моля да не се случва отново и то точно сега.

Catseye, аа като гледам към Елг ще се обръщаме за рецептички. Simple Smile Аз мога да дам за разни неща, но предимно за торти и чийзкейк. Повечето си изискват време и мерак. Но в никакъв случай не ме разбирайте погрешно, въобе не съм толкова добра, че да се наема да правя торта за нечие детенце.  Grinning Тамън бях започнала да задобрявам и зтръгнах на работа... Sad

Tinky82, хихи, е ти се сети за "новата тема".  Laughing Добре завърнала се!  Simple Smile

# 298
Яни Ди, Elg, благодаря ви за съветите! Когато изпитвам затруднения, си хапвам точно препечена филийка с масълце и сиренце, но не винаги помага. Има моменти в които дори от водата получавам киселини. А доста често и от млечните продукти,  а те са толкова важни! Досега се наливах с газирана вода, но тя помага само за момента и честно казано ми писна от нея.
Elg, благодаря за успокоението за кг!  Hug В болницата никой нищо не ти казва. Предният път ми казаха да си занеса картата, за да ми нанесат първите изследвания. Правиха ми ги някъде 7 седмица. Аз си помислих, че става въпрос за картона и го занесох, а то се оказа, че имало някаква обменна карта, на която се нанасяли и казах, че нямам такова нещо. Когато акушерката взе да ме разпитва по картата ме пита същите неща, които и като ми правиха изследванията. Сега не знам дали не съм вече с две карти и изобщо у кого стои тази карта?! У мен ли трябва да е или да си стои при тях?!  newsm78 Попита ме дали докторката не ми е поглеждала изследванята, а аз отговорих, че е и че ми е изписала желязо за хемоглобина, но после ме заби като пита какво ми е изписала за течението. Останах потресена. Никой не ме е информирал, че имам течение, а аз изобщо не съм забелязала такъв проблем!  newsm78 Чудя се тези хора говорят ли си помежду си!

# 299
В тази тема намерих малко инфо за бебешки одеалца:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634335.255

Елг,бързо да минава! Hug
Аз отивам да подиря още малко инфо за одеалца.... Peace

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 16:19 от __Malcho__

Общи условия

Активация на акаунт