ВМ-НВХ, част 63

• 49 614
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
  • В Балкана
Честит празник на W'A'S'P и Yoya!   bouquet
Здраве и хубав живот!

Майонезата на ГАЛИ_ГЕ съм я правила и се е задържала в хладилника до 4-5 ден. Нищо не й е имало. Аз обаче винаги съм прибавяла по-малко прясно мляко.. Явно маслото ми е било по-твърдо.  Thinking

Joya и моя дявол в главата понякога ми ги говори едни ..  ooooh! Аз го отдавам на стреса, но и има и други неща. Пия магнезий и мисля, че ми помага.

# 736
Абсурдно е, да
 За съжаление съвр.медицина е на принципа "яж отровата, от нас ще получиш антидот"

Семора, има вегетариански вариант на режима, на млечни, риба, пиле, яйца, зеленчуци, масло, зехтин

Кам, сладур е твоят половин
Дано само не научи по трудния начин колко греши, макар че понякога това е единственият начин

Вики, и аз направих такава грешка с едно козе мляко  Embarassed
Стана на айрян, ама пак се изпи

Относно бадемите, обожавам ги накиснати и после белени
А още повече ми се услаждат леко припечени след това и именно заради това не ги приготвям така, че иначе омитам всичко наведнъж и после ми  е   Sick

Леми, ние консумираме колбаси, но в малки колочества, и са от онези испанските или италианските, сушени, дето да със 150%месо и струват няколко пъти повече от месото
В БГ също има такива, напр в Халите в София има щанд за испански такива, заслужават си парите (стига човек да ги има)
И понеже харесваме маслинена паста към тях, си я правим сами, че в купената има малко Ета, а цената и е супер висока

# 737
Към избор на маслини как подхождате? Аз обичам дребни и солени - обикновено такъв тип са евтинийки. Обичам и едни сбръчкани кафяви, ама те ми идват прекалено солени, колкото и солени маслини да ям. В ястия слагам малко сол, но маслините обичам солени. Ям почти всеки ден. От дете съм любител.
Има ли значение какви маслини консумирам?

# 738
Ох, мен ме поразява също, че до 50-те или 60-те години на диабетиците е било препоръчвано точно нисковъглехидратно и високомазнинно хранене, защото практиката е показвала, че то е най-подходящо за тях. Когато обаче започва все повече да се налага страхът от мазнините, започват да ги съветват да намаляват мазнините, а да увеличават въглехидратите. И понеже се е смятало, че определящ за риска за ССЗ е общият холестерол, а не е имало възможност да се изследва нещо друго, се е разчитало на тази стойност. Имало обаче един учен, който изследвал триглицеридите на голяма група диабетици с течение на годините. Той забелязал, че с увеличаването на въглехидратите в храната се увеличават и триглицеридите, но тогава още не било ясно какво, аджеба, са тези триглицериди, какво е значението им, но вече се е смятало за доказано, че мазнините са вредни и повишеният общ холестерол (само него са можели да изследват бързо, евтино и надеждно) е лошо нещо ooooh! И препоръките към диабетиците са били да увеличават въглехидратите, да намаляват мазнините, а ако не могат да си регулират захарта, да минават на инсулин ooooh!

Merelenda, и аз обичам маслини, но обикновено ги кисна във вода, за да се пообезсолят, колкото е възможно Embarassed Тези сбръчканите (стафидните) не успяват да се обезсолят, те си стоят солени, а другите успяват в различна степен. По начало не би трябвало да има значение какви маслини се купуват. Обаче в България се говори отдавна, вкл. от човек в този бранш знам, че черните маслини са докарани до този цвят по изкуствен път - със солна киселина май беше, а друга версия, която съм чувала, е, че ги боядисват с текстилни бои и затова във водата остава черно Rolling Eyes Не знам доколко е вярно, но аз вече, по тази причина, купувам само от кафявите маслини - каламата. За светлозелените също имаше нещо такова съмнително, като за черните, но не помня какво беше.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 10:34 от Cioccolata

# 739
О, значи и за маслините има значение какви са.
Наистина, някои оцветяват, а други не. Поне като каза сега се сетих.

# 740
Мацки, едно бурзо въпросче, с извинение ако вече сте писали и съм пропуснала
Тези от вас, които взимат магнезий, кога го пият?
Сутрин, през деня, вечер
След хранене или между хранения или няма значение?  newsm78
Мерси

# 741
  • В Балкана
W'A'S'P', моя магнезий го пия вечер, преди лягане. От вечерята са минали задължително два часа, когато съм яла нещо млечно.
Пия го вечер, защото сутрин пия вечерна иглика, а на обед (през ден) - вит. Д с К 2.

# 742
  • София
забравих да споделя другата ми хватка
за борба с тестеното ...
За разни тежки пастети и мусове вкъщи зареждам по кутия от тези сухари на Finn Crisp. Имат приличен вкус и само ~4 грама въглехидрат на сухарче, което мен ме устройва. Обикновено изяждам не повече от 3 или 4 на седмица.

А от саламчета когато имам възможност се зареждам с чоризо и прошуто (хамон) от деликатесните щандове. Вкъщи много ги обичаме и спасяват закуските или междинните. А бройлерът сготвен с чоризо придобива някакъв вкус все пак. Иначе не го ядем.

Мереленда, спаси ме от тези кайсиеви ядки, значи. Изхвърлих едно днес пакетче. Не знаех, че са отровни, още повече дори че отровната доза била САМО 50 броя за възрастен! Луда работа!

А половинът е много добричък. Изслушва търпеливо всичките ми лекции и си папка режимно. Дори напоследък спря да си поръчва паста навън, а беше голям фен. Проблемът е, че продължава да слабее, 63 показа кантара тая седмица (от 70) и пак започвам да се шашкам ...

Магнезият - сутрин. Не знам дали е правилно, но вечер обикновено забравям.

# 743
Магнезият го пия вечер, някъде час преди спане. Сложила съм си го до главата на шкафчето, за да не го забравям, и пак успявам да го пропусна. Не зная дали е от него или от Милгама-та която пиех по други причини, но започнах да спя супер, преди това се будех в 5-6ч. като кокошките Tired
А маслини, в къщи взимат едни зелени без костилка, но не ми харесват, обичам черни и безсолни. А най обичам тези сушените, които са като стафиди...мммм Crazy Един познат носеше понякога от Турция, е няма такъв разкош. За съжаление тези които съм намирала тук са гръцки и са бледо подобие на онези.

# 744
  • София
Аз най-много харесвам маслини сорт каламата.
Понякога взимам и от зелените без костилка или с бадемче, но каламатата са ми любими.

# 745
  • В Балкана
И само да вметна, че Шоки направи нова тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=738300.0

Общи условия

Активация на акаунт