ВМ-НВХ, част 63

• 49 621
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Честит рожден ден, W'A'S'P!  Hug Много хубави моменти, здраве, радост, любов, щастие, късмет, успехи! Simple Smile

Мереленда, ще ми бъде много интересно да прочета, но по-късничко Hug А Инес пише статиите си и на двата езика. Видяла си сигурно - има и отговори на въпроси, и споделяне на нейния опит и размишления, и рецепти, и съвети за тренировките (задната верига трябва да я подхвана най-после, защото определено ми е слаба страна Embarassed).

# 691
  • София
Merelenda, беше ми интересно да прочета твоята история  Hug
Ти си силна жена!

Аз пък много се дразня на моят мъж, който ми се подхилква и ме подбутва подигравателно, че така както съм я подкарала не само, че няма да махна тлъстинките, ами и още ще си прибавя  Close Въобще не се занимавам да обяснявам  Crazy
А и нещата при мен стават много бавно, резултатите не се забелязват, а аз искам да му навра резултати в очите и да види той тогава  bowuu Просто копнея за този момент!

# 692
  • Пловдив
УАСП, честит рожден ден!Да си жива и здрава, винаги в мир със себе си и да ти се случват много хубави неща и приключения!
Мереленда, и аз те прочетох!Доста завои си имала по пътя, но важното е, че не се предаваш... Hug
И на мен ми е трудно понякога да следвам режима, понеже 2-те деца невинаги искат да ядат едно и също, майка ми също е всеки ден у нас, тя пък месо, риба, дреболии и други не яде, а мъжът ми и той си иска неговото, макар че като цяло всички харесват нещата, които са допустими според режима, но и хляб искат да ядат (добре поне, че доста го намалихме), а понякога искат и кекс да правя, и пица, да речем...В някои дни ми се струва, че готвя по 10 пъти на ден. И ако е имало периоди, в които съм била по-нережимна, това са били периоди, в които откровено ми е писвало да мисля само за това кой какво иска да яде...
А водата наистина е много важна. Правя си експеримент, като свърши, ще споделя....Но наистина и при мен се получи силно намаляване на целулита, откакто започнах режима. Без мазила, без терапии, без нищо друго - само хранене и повече вода...
Шоки, честити ти обувки!Пожелавам ти да са ти удобни и да те отведат на интересни места!  Wink

# 693
Благодаря ви за милите думи и хубавите пожелания
  bouquet 

Merelenda, прочетох те
Смятам, че имаш много добре положена основа в детството и юношеството ( за което даже благородно завиждам) и че именно това в комбинация с режима ще помогне да преодолееш сегашните ти проблеми
Само не чувствай вина, че сякаш така ми се струва от думите ти
Наясно си какво не трябва да консумираш, ще дойде време, когато и на тялото ти ще му стане ясно и няма да иска каквото не трябва
Време и спокойствие ти трябва само

Пропуснали са най-големия бъзик - слънчевата диета, дето нищо не ядеш и пиеш, само гледаш сутрин и вечер слънцето за малко

Шоки, честити придобивки
Със здраве да си ги носиш

Относно неистовото желание за въгл., на мен най-много ми помага студено пушената сьомга
След няколко хапки нямам желание нищо повече да хапна

Хубав фатален петък от мен
 Hug

# 694
Аз да споделя за целулита Embarassed Т.е. никога не съм обръщала особено внимание точно на целулита, всички сланинки са ми изглеждали еднакви hahaha Сега вече повече прави впечатление точно целулитът, след като съм изчистила голяма част от сланинките. Истината е, че мазнините намаляват по цялото тяло, което означава, че намалява и целулитът. Аз обаче при все тренировките и сериозните мускули на бедрата, които съм оформила, отгоре си имам и целулит Embarassed И отстрани на ханша си го виждам, и по дупето... Вероятно ще се махне, ако спра млечните, ама не съм се наканила Embarassed

# 695
WASP, честит рожден ден! Пожелавам ти да си здрава, да постигаш с лекота целите си, да си все така упорита, борбена и търсеща! Много споделени мигове с любимите хора  newsm51
Краси, направих лютеницата снощи. Чудесна гарнитура към една свинска вратна примерно Hug
И майонезата ще пробвам в най-скоро време.
Merelenda, изобщо не си досадила - напротив! Подобни истории и постигнати резултати /цели 8 кг/ е едно прекрасно вдъхновение за всички нас!
Скрит текст:
И аз не бях имала проблеми с кг до преди няколко години, дори напротив. При мен обаче се натрупаха в следствие от стрес, преживени лични загуби, здравословни проблеми в кратък период с много близки - баба, майка, баща, малка дъщеря... И понеже съм голямо момиче, сълзи и сополи лея като заспят всички. Така шоколада и вафлите ми станаха най-доброто другарче. Килцата се трупнаха неусетно, а за ИР разбрах, чак когато се взех в ръце, започнах да спортувам, спазвах "диети", а резултати нямаше
Диетата с памуковите топчета направо ме   #Crazy
Шоки, да си носиш с кеф новите обувки  Peace
Днес целулита няма да го мисля - имаме кръгла годишнина от сватбата днес/цели 10  Heart Eyes/

# 696
Момичета!  bouquet

Cioccolata, чета всичко наред. Ще отнеме време, но ще прочета всичко.
Относно тренировките ( Знам какво трябва да правя и как да го правя, друг е въпросът, че нищо не правя, но и съветите на Инес са страхотни и научавам и нови неща. И рецептите ще прегледам за идеи.
Аз темата за рецепти, за която споменавате, че има във форума, още не съм я отворила. Embarassed)
За целулитът - моя се вижда сега без да притисна кожата. Имам по целите бедра.

Цитат
а понякога искат и кекс да правя, и пица, да речем...В някои дни ми се струва, че готвя по 10 пъти на ден. И ако е имало периоди, в които съм била по-нережимна, това са били периоди, в които откровено ми е писвало да мисля само за това кой какво иска да яде...
yulinga , все едно аз съм го писала.  Hug

Вивиан, моят мъж приема храненето, но си иска бял хляб. Той също не е от хората, които ядат сладко и рядко правя вкъщи ( но като ми гледат блога хората си мислят, че всеки ден плющим торти и хлябове) , обикновено по поводи или когато ще имаме гости, но пък си хапва добре, макар външно да не му личи. Може би заради бавното хранене - не знам.
Яде веднъж дневно - изключително рядко 2 пъти и се храни бавно. Като попитам ми отговаря, че в ежедневието си все бързаме за нещо, а на вечеря не бърза за никъде и така обича, и така яде.

W'A'S'P', правилно си усетила. Чувствам вина, че позволих да се стигне до тук.
Ще се справя.

Yoya ,   bouquet

Искам да попитам нещо: защо се накисват бадемите преди консумация?
Това за всички сурови бадеми ли се отнася? В смисъл - вредата като цяло в суровия бадем ли се намира, или има разлика дали са купени от магазина, дали са БИО, как са отглеждани, съхранявани, пакетирани и т.н. ?
Дано не задавам глупав въпрос!

# 697
По начало съветват ядките и ядковите масла да не се загряват, защото се окисляват полиненаситените мазнини в тях, а така стават вредни. Затова било най-добре да се консумират само сурови ядки. Но аз от време на време правя едни кексчета с бадеми и лешници - примерно веднъж в месеца, така че не мисля, че е толкова страшно.

А се накисват, понеже съдържат фитинова киселина, а накисването е начин да се наутрализира киселината. Аз лично никога не съм накисвала, но и не консумирам големи количества ядки. Имах един период от няколко месеца, когато хапвах по половин шепа всеки ден, но сега съм спряла.
(Тук да уточня, че фитиновата киселина е антинутриент - пречи за усвояването на полезните вещества в храната, а мисля, че освен това може да се свърже и с витамините и минералите от други храни, които се консумират заедно с ядките - тогава не могат да се усвоят. Това е механизъм на растението да се защити. Фит. к-на има и в зърнените, и в бобовите, и в ядките и семената.)

# 698
Аз ядките така или иначе ги ям сурови. Просто сега прочетох в последните страници, че коментирате за накисването им преди консумация и понеже за първи път чувам, реших да попитам.
Значи и за останалите сурови ядки важи.
И аз не ям често ядки, а като ям са около 30-40 грама за деня, като изключа кайсиевите ядки ( там прекалявАХ).
Много обичам бадеми, орехи, шам-фъстък ( или както там се пише) и кайсиеви ядки. Последните спрях да ги хапвам след кат прочетох, че можело да се отровя ако ям по-големи количества. От дете ги ям и винаги когато хапвам от тях се забравям. Може да ям в месеца веднъж, но цял ден бъркам в купичката. Не ми е ставало лошо, но като прочетох и се наплаших. Да не ви казвам колко от тях се развалиха и хвърлих, след като прочетох написаното.

Yoya , честито!   bouquet
Да сте много щастливи и да се обичате още 100 пъти по 10 години!

# 699
MerelendaHug Надявам се да намериш и да успяваш да се придържаш към най-правилния за теб начин на хранене! Вярно е, че е трудно, когато всички наоколо не спазват никакви ограничения. А не е лесно и да намериш кое точно е полезно за теб и кое е вредно. Отнема време и нерви...

Yoya, честита годишнина! Simple Smile

# 700
Нова статия в блога - по любимата тема за калориите Laughing Благодарение на звездния екип yulinga и kameloth  Hug  bouquet

http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/09/blog-post.html

# 701
Дайте да помагам и аз с преводите  Whistling

W'A'S'P', честит рожден ден!

# 702
  • SA
WASP, честит рожден ден и от мен! Много здраве, успехи и семейно щастие ти желая!   bouquet
Yoya, честита годишнина!  Hug
Merelenda, беше ми интересно да прочета историята ти. Поела си правилния пьт и сьм сигурна, че ще се справиш с всичките си здравословни проблеми. Само тьрпение и упоритост!  Hug
Моят мьж не само че не подкрепя нашия режим, ами ежедневно ми предлага да хапна я картофче, я питка... И е на мнение, че трябва да кача поне 20-тина килца, за да сьм здрава.  hahaha Но вече взех да не се впечатлявам от нищо. Даже и не ми се обяснява, ям си каквото реша и толкова.  Simple Smile

# 703
Цитат
Даже и не ми се обяснява, ям си каквото реша и толкова.

Това е тайната на щастливото съжителство Sunglasses

Ули, щом имаш желание, разбира се, че ще те включим! Hug

# 704
  • Бургас
WASP, честит рожден ден и от мен!   bouquet
Yoya, честита годишнина!    bouquet
Merelenda,  Hug
В началото на режима и аз натрупах доста целулит,че и килца,но отговарям на всички критерии на дадения по напред линк-хормони,черен дроб,токсини
Колкото повече време съм на режима толкова повече се изчиства,но все още имам проблеми с WC-то и съответно килогранмите ми всеки ден са нагоре-надолу,3-4 милограма като асансьор направо  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт