ВМ-НВХ, част 63

• 49 635
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Joya, especially for you: 4 сварени яйца, четвърт пакет масло ( от 250 гр.), разбивам в блендер добре, понякога добавям малко прясно мляко или заквасена сметана, на око, за разреждане. Подправки по желание. Със сметаната става по-мазно. Ако не се консумира всичко и се прибере в хладилник се стяга от маслото.  Hug
ГАЛИ_ГЕ, би ли го метнала и в рецептите, моляяяя  Simple Smile

# 676
  • София
О, това е прекрасно, което е споделила Гали! Аз правя на децата такъв яйчен пастет, а когато искат - добавям и сирене към този бъркоч  Heart Eyes

# 677
Много вкусно става и с повечко масло, но зависи от предпочитанията.
Ули, написах и в рецептите.
Вив, онова нещо в хладилника само го оглеждам кога ще стане. После ще споделя. Всеки път ми намига и мирише на неизядено. Laughing

# 678
Чета, че споделяте вкусотии Hug  bouquet Сигурно ще се възползвам и аз от рецептите.

Аз днес, макар че знам, че за мен е противопоказно да влизам в биомагазини и подобни, влязох и... Купих какао на прах на "Гайо" - с 22% масленост Embarassed А хем си имам вкъщи купени 2 кутийки на "Биосет" ooooh! И какаовите зърна, които тези дни си меля вместо какао на прах, не съм свършила, абе, въобще, ужасна съм ooooh!

И освен това купих какаов чай, пак на "Гайо" Embarassed - от обвивки от какаови зърна, джинджифил и канела, така пише. Много се купувал, та реших да го пробвам. Не мога да се удържа в такива магазини, не трябва въобще да влизам, ама... ooooh!

И обувки си купих, тамън 2 чифта Embarassed Не от биомагазина де hahaha Явно днес ми беше ден за харчене.

# 679
# 680
  • София
Шоки, има си нужда и от такива дни  Heart Eyes То те май са по-присъщи на жените, та всички те разбираме  Hug
сега обаче имаш какао за три живота  Joy
Със здраве да си носиш и да се радваш на обувките  :lo e:

Добре, че нямаше и "Ракова диета"  #Crazy Че то е добре известно колко отслабват болните от рак ...
Иначе статията си е уникална, сама по себе си. Аз обаче нито една от тези диети не бях чувала  Whistling

# 681
Вери, в каква хартия увивате филето?
В хартия тип кесия.

# 682
  • SA
Е, Виви, ти дори и за диетата сьс зелева супа ли не си чувала? Че тя се радва на популярност в нашия форум.  hahaha

# 683
Мерси, Вив! Hug Аз съм какаолюбителка, няма да го мисля какаото, ще му намеря приложение Laughing Дано само с обувките да съм случила, че си е лотария - поне няколко часа носене трябват, за да разбера дали са подходящи, а не са евтини Embarassed

Аз се зачудих дали на рибата тон в консерви са започнали да слагат някакви химикали, защото вече 2 пъти ми излизат същите пъпки, каквито съм имала от колбаси, кайми и т.н. Thinking Купувам една риба тон от Била - марка Била, италианско производство. Или пък тази партида да е била нещо развалена Thinking Защото съм яла такива консерви и преди без проблеми, а сега вече втори път се изривам и много сърби, та се замислих какво я правят тази риба. #2gunfire

# 684
Аз се зачудих дали на рибата тон в консерви са започнали да слагат някакви химикали, защото вече 2 пъти ми излизат същите пъпки, каквито съм имала от колбаси, кайми и т.н. Thinking Купувам една риба тон от Била - марка Била, италианско производство. Или пък тази партида да е била нещо развалена Thinking Защото съм яла такива консерви и преди без проблеми, а сега вече втори път се изривам и много сърби, та се замислих какво я правят тази риба. #2gunfire
Поредното доказателство, че продаваното по магазините става за всичко друго, но не и за ядене.

Съжалявам, не се сдържах....    Grinning
Ама като отворя "Черния списък...." , където всеки пост "благославя" нов продукт.То наистина не остана нищо за ядене, ако не губиш поне 50 % от времето си в търсене на Храна.
Защото стоките в хипермаркетите трудно биха се нарекли храна..... по-скоро някакви химически бъркоци.

# 685
За първи път чета днес блога на Инес ( сигурно ще ви учудя, ама си мислех, че блогът е на английски и дори не го потърсих, а четях това, което пишете тук, като си мислех, че е ваш превод. Simple Smile
Попаднах на блога ѝ случайно, четейки блога на една известна в кулинарните среди блогърка, която от 2 години мисля е веган.
Четейки се замислих над доста неща и се върнах назад във времето. Дано не ви досадя с личните си излияния. Ще ги сложа в скрит текст, пък който иска да чете.

Скрит текст:
До 26-годишна възраст не съм имала никакви проблеми с килограмите и здравето. От дете спортувах активно ( танци, плуване ( като най-малка), после лека атлетика ( с интензивно вдигане на тежести), волейбол, баскетбол, киокушинкай, тенис на маса, каланетика и т.н.)
Храненето се определяше от треньорите ни и никога, ама никога не съм се замисляла дали някога нещо ме е изкушавало в този период. Беше си просто начин на живот без да се замисляш - ядеш по инерция един вид. ( Естествено, хапвали сме и нездравословни неща, но беше рядкост, а и нямаше кой знае какво в магазина ( бонбони "Простор"  и вафли "Свежест")
Храната - яйца, масло, месо ( тогава не ми е правило впечатление) Ходехме по лагери и оставахме с месеци лятото, за да тренираме и се хранехме по този начин. Не помня някога да сме яли тестени закуски.
Сега като се замисля, като деца ядяхме и готвено в училище с купони.
Пак като се замисля - брат ми беше активен спортист - в нас не са се готвили преобладаващо въглехидратни ястия - напротив. Месо, салата, яйца, колбаси ( по онова време се взимаха с връзки от някой, който работи в месокомбинат). Зехтин се носеше в тенекии, сиренето също. Кашкавалът с калъпите, пак с връзки. Готвеше се с масло и свинска мас.

На 26 напълнях след прекаран хепатит след даряване на кръв. Качих около 16 кг за 6 месеца ( ядях предимно ориз, пилешко, краставици, картофи и бисквити без никакви подправки), които после свалих.. Доктори ми казаха, че пълнотата е заради вливане на глюкоза и левулоза по 4 банки дневно за 9-10 дена) и че постепенно ще отслабна.
На 29 г след падане и фрактура на таза се залежах и започнах постепенно да качвам по 2 кг на месец. ( Дали е било причина за напълняването ми по-късно появилото се автоимунно заболяване ( след 4 години), или залежаването след фрактурата - не знам, но от тогава си останах с наднормено тегло). Не съм спазвала диети.
Края на миналата година ми откриха нарушена гликемия на гладно и ми предписаха лекарства. Думите на доктора бяха: Предвид автоимунното заболяване на щитовидната жлеза ще се наложи да предпишем и медикаменти за кръвната захар.
Съвсем инстинктивно започнах да закусвам - варени яйца, зелена салата, сирене, маслини, като не си позволявах повече от 30 грамова филийка пълнозърнест хляб. Да, грешно е, но просто споделям. Знам кое е правилно. Обичам хляб и ям от дете, с разлика, че като дете съм ядяла малко хляб и предпочитахме типов или ръжен, който и сега много обичам. Храни като паста, пица, боб, ориз през целия си живот съм хапвала изключително рядко, макар да обичам боб. Откакто живея с мъжа ми ( от 10 години - сега съм на 35 г) картофите присъстват много често на масата ни, хляб - задължително, месо също.
Видях, че коментирахте назад мъжете си. Simple Smile На фона на преобладаващите описания на форумки за мъжете им ( около 185-195 см  високи и 100 кг, моят е 175 см висок - зима и лято варира 72-75 кг. За мен изглежда добре. Няма корем, няма тлъстини. Хапва всичко освен пълнозърнести храни и други здравословни и рекламирани храни. Обожава месо, мазничко и т.н. Всичко както си му е реда.
Вечеря 2 часа. Яде много бавно. Хапва хапка - спира, пак хапва - спира, и така час и половина - два. Отначало пощурявах, а сега просто вечерям и ставам от масата и яде сам.

Та, инстинктивно след като разбрах за нарушената гликемия съм се насочила към това хранене ( като изключим включения хляб, пък било то и от лимец) и mis_val ме насочи към темата след като споделих храните.
Да, за първи път отслабнах и то с 8 кг досега, макар отслабването да спря преди 2-3 месеца. Дали храненето, дали хапчетата помогнаха, или 30 мин разходки в началото и 30 мин бягане, а може би и трите - не знам. Чувствам се определено по-добре.
Опитвам се да увелича мазнините. Ям яйца, ям предимно свинско месо, масло консумирам, маслини, зехтин, но като че ли протеините ми са повече от всичко останало, което хапвам и взех да се притеснявам.
Доста ми е трудно с готвенето, понеже не живеем сами, а само аз имам желание да се храня по начина по който го правя и ми е много трудно да готвя едно, а да ям друго. Rolling Eyes Опитвам се да съчетая така нещата, че да минавам с едно готвене, ама не винаги се получава.
Снощи успях с омлетите с гъби и бекон ( за мен със салата, а за другите с пържени картофи по желание), ама не винаги ми се получава да успея с едно готвене за деня и да не се изкуша да опитам от другото сготвено.
Да не говорим, че и пека хляба който не трябва да ям.
Ако имах съмишленици може би нещата щяха да стоят по съвсем различен начин.
Просто - само аз имам проблем с теглото, проблем с болести и т.н. ( дано да са ни живи и здрави другите и да нямат проблеми) и затова само аз се опитвам да променя нещо в храненето.
Не се оправдавам, просто споделям, че ми е трудно.

За втори път през живота си имам сериозен проблем с целулит.
Първия път се справих след жълтеницата като свалих килограмите, пиех малко повече вода ( като казвам повече, около 3 литра, защото това за мен е много, а не пиех и литър на ден), работата ми изискваше тичане ( в буквалния смисъл на думата 10 часа дневно). Не се хранех.
За 5 месеца свалих килограмите и нямаше и една следа от целулит.
Само вечерях и то предимно месо и салата през него период, като вечерята ми беше 20 часа и след това излизах и си лягах към 1-2 часа в полунощ. По-нататък вече се хранех и през деня и килограмите си останаха същите и се чувствах добре ( без да огладнявам), докато не счупих таза и се залежах.
Сега чета на Инес съветите за целулита и четейки блога ѝ днес се сещах за разни неща, за които споделих по-горе.
Дано не съм досадила. Hug

# 686
Привет-мривет
Откакто ядох пресни котлети от риба-тон, не поглеждам консервираната, въпреки че на моите им избива чивията и купуват понякога, чопнат малко и другото заминава на буклука

Да ви почерпя от сърце, че днес оглупявам с още една година
Скрит текст:

# 687
  • София
О, Уасп, честит празник!!!  newsm51
Подържай дух и тяло, както досега, страхотна си!
Весело изкарване   bouquet

# 688

ЧРД, W'A'S'P'!
Здраве, късмет, усмивки и много любов!  

smile3525

# 689
Честит рожден ден и от мен, W'A'S'P!  Simple Smile
Много здраве и много успехи във всяко отношение ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт