ВМ-НВХ, част 63

• 49 649
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Шоки, Уасп   bouquet

Краси, много интересна рецепта, ще си я запиша.

За вагиналните гъбички, и на мен гинеколог ми е казвал да се спре сладкото. Но най-вече помогнаха пробиотиците.

На мен това биволско мляко никак не ми прилича на биволско:
http://www.futuremarket.bg/product/448/kiselo-mlyako-bivolsko.html
Ако сте го опитвали - какво ви е мнението?
Според мен, няма абсолютно нищо биволско в него  Laughing Нито вкуса, нито гъстотата му са каквито трябва да са. Вкуса му е на сгъстено краве според мен ...
Аз не разбрах какво значи това:
Кисело мляко, смес - крави и биволско до 30%  newsm78

# 661
  • София
Има правописна грешка  Peace Горе, в зеленото поле си е написано правилно - краве. Това мляко не съм го пробвала, не съм и го виждала по магазините.

Краси, рецептата за лютеница много ми хареса, ще я пробвам. Дано децата я харесат. Благодаря   bouquet

Уасп, благодаря за материала за фруктозата, разпечатах си го даже, да си го имам.
А филма (лекцията) е велик просто, препоръчвам го на всичките ми приятелки!

А тиквата ти сигурно е много вкусна с кокоса и канелата. Умирам за тиква и добре, че може да се хапва. Като излязат тиквите непременно ще я опитам  Hug

Като заговорихте за микози и кандидози, тия дни се чудих, защо от нищото имам начални симптоми на кандида (години се боря, рецидивира ми от време на време), а то било от тулумбите, с които прекалявах на морето  ooooh! Слава богу, пресякох нещата веднага, имам опит в разпознаването на тая гад още в зародиш, та я потуших, но въобще не се сетих, че е от захарта, а го знам ...  Embarassed

# 662
На няколко пъти попаднах на термина "мазен фаст", но не намирам какво означава. Може ли да ми разясните и кога се прибягва до него?
Аз съм с автоимунни заболявания и прочетох, че бих се повлияла добре ако огранича(разбирай изцяло изключа) глутена. Така попаднах на Вашата тема за хранителен режим и от известно време се опитвам да го спазвам. На моменти обаче страшно ми се дояжда шоколад - какво правите в подобни случаи?
Трудно ми е да пригодя всички традиционни рецепти към този режим, има ли готови рецепти за ястия?
Като добавки приемам Омега 3 + фолиева киселина+вит. от В група - нещо друго необходимо ли е?
Не съм вегетарианка, но никога не съм предпочитала месото. Трудно ми е да преобърна цялото си хранене, но полагам усилия и съм обнадеждена, защото състоянието ми се подобрява!

# 663
Ули, мерси, може и да пробваме в малки количества какво ще стане
аз тези дни съм се отдала на основно чистене и изхвърлих един куп буклуци от хладилника, купувани от половинът, между тях и 2 буркана айвар
ама ще взема един малък и с него ще експериментирам
иначе тук продавам лютеница, много подлсадена и супер скъпа

Вив, любимо с тиква ми е пюре от сварена и пасирана с малко горгонзола
мммм

да ви пусна албумът, с чиято помощ чистих три дни
благодарение на него не усетих как мина времето с такава омразна работа

http://www.youtube.com/watch?v=_n9sOACcas8

# 664
Аз съм много назад в четенето, но искам да питам Merelenda какъв ефект има чаят от сушени смокинови листа.Имаме смокиня в двора и мога да си направя, но не знаех до сега за това приложение на смокиновите листа.

# 665
W'A'S'P' , не съм слагала, но не виждам проблем да се добави печен.
Аз не харесвам лютеница с патладжан (странно, защото пък много харесвам салата от печен патладжан, печени чушки, домати, всичко нарязано на ситно и подправено с чесън, лук, сол, оцет и зехтин), затова не използвам.

Тези дни записах една уж лесна рецепта за лютеница....
равни количества домати и червени чушки се нарязват на по-едро и се слагат в дълбока тава.Наръсват се с 2-3 с л захар и сол, заливат се с 1 ч ч олио и се пекат на фурна около 2 часа.Като се извадят, се добавя една глава счукан чесън.Пасира се, насипва се в бурканчета и се стерилизират 15 минути.
От 5 кг продукти-2,5 кг домати и 2,5 кг чушки излизали около 6 буркана.
Смятам в неделя или другата седмица да я пробвам.

# 666
  • SA
virgin2012, мазен фаст означава няколкодневно (3-5) приемане на около 1000 ккал храна, от които 90% идват от мазнини. Препорьчва се храната да се раздели на 4, или 5 части, от по 250 , или 200 ккал,  които да се консумират равномерно през деня. Подходящи за ядене през този период са например ядки , заквасена сметана, масло, крема-сирене, парченца бекон и др. Ето, тук са описани някои примерни ястия:
http://www.carbsmart.com/fatfast.html
Кьм този фаст се препорьчва да се прибегне при хора, които вьпреки стриктна вьглехидратна рестрикция и придьржане кьм режима, не се получава отслабване.
За шоколада - ами някои хапват от време на време шоколад 70-80-99% какао, други си забьркват сметана с какао, или маскарпоне с какао- варианти много и не мисля, че точно шоколад ще ти липсва.  Simple Smile
Щом не си вегетарианка, няма да ти е трудно да спазваш режима - може да хапваш повече яйца, риба, черен дроб, сьрца ( ако ги обичаш) , сьщо млечни ( ако не ги избягваш). Пьк с времето и месото може да започне да ти допада повече.
В подфорума има тема с рецепти - по-горе на страницата, може да ги погледнеш.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 14:58 от kameloth

# 667
Аз съм много назад в четенето, но искам да питам Merelenda какъв ефект има чаят от сушени смокинови листа.Имаме смокиня в двора и мога да си направя, но не знаех до сега за това приложение на смокиновите листа.
Като чай е много ароматен и приятен на вкус. На мен дори ми сладни ( не добавям подсладители в чая, а го пия чист). Simple Smile Една възрастна жена веднъж ми донесе сушени смокинови листа да си направя чай. Не бях чувала - опитах, много ми хареса и вече всяка година суша листа за чай. Иначе в нета пише, че чаят от смокинови листа намалява нивото на инсулина. Не знам колко е вярно.

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=607737

# 668
  • Бургас
Krasi,мерси за рецептата и аз ще се възполвам когато остане време
аз пък да питам за слънчогледа,предполаг е суров,ако е така накисваш ли го предварително?

# 669
Ули , аз стойностите на баща ми не съм ги писала.
Мисълта ми е, че като сравнявах всичко - преди и сега, забелязах, че само реф. ст/сти на глюкозата са променени. Горната граница сега, е по-висока от преди. За това казах, че изследванията са правени в една и съща лаборатория.. Ама може и да е нормално..  Rolling Eyes
Rain, не ме учудва, според мен съзнателно ги вдигат. Майка оня ден ми се хвалеше как кръвнат аи захар на гладно е 6,5 а референтата стойност била до 7. Аз нищо не разбирам, но според мен това е високо за жена 50 килограма и на близо 70 години. Аз съм с доста повече кила, кръвнат ами захар на гладно е 4.
Интересно вдигат референтните стойности за захар в кръвта, а за холестерол ги намаляват Simple Smile))

Краси много благодаря за рецептата за лютеница (бързата) , мога ли да помоля да я сложиш в темата с рецептите (извинявам се ако вече си  Embarassed ) Защото като тръгна да правя нещо се присещам че е имало рецета в темата, ама не намирам.
Например, ако мацката която даде рецептата за майонеза с варени яйца и масло чете, моля моля моля моля да я даде пак  Mr. Green рових стари теми, рових рецепти, рових в гугъл е не я намирам.

И в заключение, много ме е срам  Embarassed Значи тези дни 5 (последни) не знам защото идва сутд ли, заради нерви ли, заради какво (не е цикъл) изпитвам зверски глада за въглехидрати. Например сутринта си пия мазното кафе, не съм гладна, обядвам салата и малко месо и вечерта озверявам, ям режимно но окото ми е все в въглени. Опитах се да се озъптя до малко картофче в супа или малко ориз, поне да не е глутен, но не издържах, нападнах и тестени и вече трети ден не мога да спра. Знам че ще го преодолея до няколко дена, но проблема е че се изпъпчих а точно си бях изчистила кожата. Та моля който е с подобни проблеми, за емо глад, не за пъпки, да сподели съвет. Как да го овладея този глад, ям месец режимно нямам физическа нужда от такива неща, и в един момент ми пада пердето и се нахвърлям. Ужасно е просто, мислех че съм го овладяла, сега пак се върна  Cry

# 670
  • Пловдив
Joya, а протеин ядеш ли достатъчно?...Когато преди почти не ядях месо (от убеденост, че не ми се яде, не от някакви други съображения), започнах да налитам на въглехидрати. Като увеличих протеина, и веднага въглехидратният глад мина. Няколко пъти ми се е случвало в последната половин година и наблюденията ми потвърждават, че причината все е тази.
Като ти се ядат въглени, можеш да си направиш заквасена сметана с брашно от рожков. Получава се чудесен десерт, който е режимен (понеже е нужно съвсем малко брашно). Рожковът дава чудесен сладникав вкус. Също тиква+масло+канела+кокосови стърготини. Можеш също да вземеш сурови тиквени семки. Или пък ядко+сушени плодове. Или заквасена сметана с плод (любимо ми е с праскови).
В тази връзка ето една статия (не помня споделяна ли е) за видовете глад - истински, хормонален, социален и т.н.: http://robbwolf.com/2013/08/14/kind-hungry-you/
А дали тези пристъпи не са сигнал за недостиг на нещо?  newsm78 Например дефицит на хром?Бях чела някъде, че точно гладът за сладко и въглени е сигнал за такъв дефицит. Разбира се, едва ли това е единствената възможна причина, но можеш да проучиш въпроса...

# 671
Как да го овладея този глад, ям месец режимно нямам физическа нужда от такива неща, и в един момент ми пада пердето и се нахвърлям. Ужасно е просто, мислех че съм го овладяла, сега пак се върна  Cry
Това все едно аз съм го писала. Не знам какво става. Трае няколко дни до седмица и после преминава. От януари съм на режима и все така става. Не съм открила от какво се провукира.

# 672
Krasi,мерси за рецептата и аз ще се възполвам когато остане време
аз пък да питам за слънчогледа,предполаг е суров,ако е така накисваш ли го предварително?
Да, накисвам го.   

joya , няма проблем.Отивам да я публикувам и там.    Peace

# 673
  • София
Краси, а каква е целта на слънчогледа в рецептата?

Момичета, да попитам и вас ...
Поръчала съм си пакета протеолитични ензими и ги чакам.
Ще се намали ли ефекта им, ако взимам цялата дневна доза от трите (серрапептаза, натокиназа и бромелаин) на веднъж, еднократно през деня?
Питам, тъй като ограничението относно храната не ме притеснява толкова, колкото това, че сутрин не мога да си пия кафето заради това, че ензимите тр. да се приемат 1 час преди хранене. (демек и преди кафето). А и аз в него добавям кокосово масло, та съвсем ...
А е много криво да станеш сутрин рано рано и да трябва да чакаш 1 час, за да пиеш кафе  Tired

# 674
Joya, especially for you: 4 сварени яйца, четвърт пакет масло ( от 250 гр.), разбивам в блендер добре, понякога добавям малко прясно мляко или заквасена сметана, на око, за разреждане. Подправки по желание. Със сметаната става по-мазно. Ако не се консумира всичко и се прибере в хладилник се стяга от маслото.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт