ВМ-НВХ, част 63

• 49 633
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
забравих да споделя другата ми хватка
за борба с тестеното
ако няма накъде и ще се яде, е съъъвсем тънко резенче и отгоре
два пъти по-дебел резен масло
обикновено помага да се огранича до хапка две
но ско е без маслото може и половин хлебче да отиде
 Embarassed

още веднъж благодаря на всички за милите думи
 Hug

# 721
vici75, моят яде и не пие. Ама пак 2 часа отиват. Mr. Green

Lemy, само саламите да бяха. Аз не ги ям от... не помня кога. Сигурно от дете.  Simple Smile
То сега ми е мъка и бекон да включвам в менюто и нещо по-мазно, ама се опитвам, че иначе не е здравословно и нищо няма да постигна.

Аз от вчера удържам без хляба. Лимецовия стои и само го гледам. Laughing
Днес по едно време яко ми пригладня ( може би, защото очаквам и цикъла) и сгънах две яйца със сметана.
Вечерях много малко и режимно. Можеше и да не ям, не бях гладна ( през деня повече огладнявам, а вечер не ми се яде), но заради хапчето хапнах няколко хапки.

# 722

ама белете ги бадемите след киснене, стават като млади бебешки бадемчета... като орехите, когато са още в зелаената обвивка

joya на някои месото им е естествено предпочитана храна, и тъй като аз не съм от тях, единственият ми изход е в хладилника да няма нищо въглехидратно
хляб не ям от години, но покрай бара в офиса минавам със затворени очи  Flutter

# 723

Merelenda то в нас и с пиене и без пиене все около 2 часа ни хваща Mr. Green.

Herzen ами да белим, ама няма време. Аз освен да взема една торба бадеми накиснати и като се прибирам от работа докато съм заседнала в трафиците да пощя в колата.... Joy.

# 724

те мокри се белят, ще ти се хлъзнат ръцете и айде ПТП заради едните бадеми  Sunglasses

# 725
  • SA
Цитат
Kameloth ох ще ме умориш с този твоя мъж 35, как той се храни различно от теб и ти няма доверие. Ами ти си лекар той на теб ако няма доверие на кого друг.

vici75 ,
Скрит текст:
то той не само, че не слуша какво му говоря, ами се опитва и мен да сьветва как да се храня.  hahaha Най-често ми обяснява как навремето баба му на село спряли да гледат прасе, защото селският доктор им казал, че е вредно за холестерола, или пьк ми цитира какво пишело в списание "Здраве" по соц.време. ( като например, че от маргарин се отслабвало).
На нас май основно месото, яйцата и някои зеленчуци са ни общи в храната. Иначе като пазаруваме, аз си купувам авокадо, кокосови стьрготини, фьстьчено масло, тикви, джинджифил, лимони, вино, кафе, чай, които той не докосва. Той пьк си купува кашкавал, сирене, сладолед, едни питки ( тип арабски), кока-кола, портокали, мед, банани, разни ябьлкови пайове, бисквитки, картофи, чипс, сушени плодове... които пьк аз не поглеждам. И така,  Grinning.

# 726
Аз си бера плодовете на снощното прегрешение, стана ми лошо, а ядох колкото  друг път обикновено.  Crossing Arms Допълних вечерята със кашкавал и маслини и 2 чаши вода, та се пооправих.
Мереленда, мисля, че за сега все още е по-добре да хапваш по нещо малко и режимно, отколкото нищо. може и да греша де
За мен хляба и сладкото не са толкова изкусителни, но как страдам по саламчетата.... Tired
И да се оплача, не мога да се доредя до костният бульон в къщи, след като разбраха, че е добре за косата и кожата.  Laughing

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 22:29 от Lemy

# 727
Как се справяте с режима ( който изключва повечето зеленчуци и плодове, да не кажа всички плодове) без месо... Shocked??
Аз например не мога без месо да се наям. А иначе още от малка никога не съм разбирала хората, които ядат с хляб...ядене+хляб.... #Crazy според мен хляба разваля вкуса на храната....а пък вкъщи се е яло хляб Thinking...

Ако не ядете месо, тоест само млечни, яйца, зеленчуци и масло ли хапвате???

П. С . По повод бадемите- вчера накиснах една шепичка бадеми, днес ги измих. Направих бадемово мляко. Хоп в блендера+авокадо+50гр малини и се получи невероятно супер смуути Heart Eyes Blush

# 728
Kam Heart Eyes ех че забавно и весело във ваща къща Joy Joy. Много ме разсмя. Явно човека има доверие на негов си доктор, не на „кого да е“. Да тези арабските питки и тук ги има. По някой път завивам на детето от тях за училище вътре със зеленчуци.

Herzen Grinning.

А някоя от вас кваси ли мляко newsm78? Снощи за първи път от много години го прецаках Embarassed. До сега винаги съм го сварявала предварително и го чакам да истине. Добре обаче снощи беше късно и викам само ще го претопля до необходимата температура (имам термометър) без да го варя. Аз разсъждавам така – едно време са го варили, понеже от кравата направо. Сега то пастьоризирано, хомогенизирано, не му трябва варене. И в този ред на мисли реших да пробвам да го затопля, без да варя и да чакам да истина после. Добре обаче тази сутрин нищо не станало. Естествено мъжо само това чакаше да ми припомни че така урголешката нищо не ставало и бля бля бля... Mr. Green та важно ли е да се превари млякото в крайна сметка и защо?

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 22:59 от vici75

# 729
  • SA
Вики, аз заквасвам редовно и само загрявам млякото, без да го варя. Но го загрявам доста повече от температурата, при която го заквасвам и пак го чакам да поизстине. Според мен не е задьлжително млякото да е сварено. При теб предполагам, че се е получило така, защото ако си затоплила млякото точно до необходимата температура, докато прибавиш закваската, докато сложиш в буркани и т.н. , температурата е спаднала повече от необходимото. Пьк може и сьс закваската нещо да не е било наред.  newsm78

# 730
АА значи трябва до по-висока температура да загрея, а аз загрях до точно 130Fдо колкото по принцип го чакам да истине. Но явно е едно да спадне до толкова от висока Т, друго е от ниска ....Иначе закваската ми е ок. Аз както и преди съм казвала купувам едно нещо кефир от тук и ми върши идеална работа. А някой познати от БГ си носят, ама колко пъти ще правя с нея, тя нали отслабва с времето. Е мога да пробвам пак по урголешката, но с по-малко количество, че по-малко да ме овикат тоя път.

# 731
Благодаря ви много за всички съвети и съпричастност.
Ще приготвя големи количества режимна храна в хладилника и вечер по-добре да преям с нея от колкото с хляб.

Вики взимах преди мляко от една ферма и го подквасвах с тукашното кисело мляко дори балкан стайл 8% моето мляко става рядко. И после го правих с едни прахчета с бактерии. Добре стана ама пак редичко. И никога не му нацелвам температурата. Или е по-студено или по-топло Sad
Между другото видях машини за заквасване май на тефал.
Иначе баба винаги го вареше, даже в определен сезон когато било по-рядко, го изваряваше 15-20 минути да излезела водата и винаги и ставаше много хубаво и гъсто. Завито максимум за 4 часа...
А ти като взимаш пастьоризирано колко процента е, 3% ? аз тук над 3 не съм виждала, то 3 рядко виждам как после правят кисело 10% не ми е много ясно  newsm78

# 732
Скоро ще трябва да се пуска нова тема  Sunglasses

Аз пак да докладвам какво четох снощи (първо гледах лекция на Ан Фернхолм, та не остана много време за четене, но все пак):

Проучванията за калорийна рестрикция при животни (най-различни видове - от съвсем нисши от сорта на червеи та до мишки и маймуни) винаги показват, че животните живеят по-дълго (понякога с 50% повече), евентуални тумори се развиват по-бавно или пък направо се появяват значително по-късно, а често и изобщо не се появяват. Въпросът е кое точно е причината за тези положителни резултати - ограничаването на количеството храна и/или калориите ли, намаляването на теглото ли, намаляването на процента мазнини ли? Оказва се, че най-вероятното обяснение е, че се блокира действието на инсулина (той отговаря и за натрупването на мазнини, и за ускоряването на процеса на остаряване) и на инсулиноподобния растежен фактор (който пък ускорява нарастването на туморите). Следователно, ако хранителният режим се промени в посока намаляване на храните, предизвикващи повишаване на инсулина, тогава е възможно дори да не е необходима калорийна рестрикция и въпреки това да се получат всички тези положителни ефекти (то това е всъщност начинът на действие на калорийната рестрикция - ограничава се и количеството въглехидрати, а оттам и произвежданият инсулин и неговото действие върху организма).

Как обаче се интерпретират тези данни в науката? Понеже вече се смята за доказано и ясно (и не се подлага под съмнение), че въглехидратите са полезни, а мазнините, особено наситените - вредни, затова не се залага на нисковъглехидратно хранене - то се смята за вредно. За сметка на това усилията на учените са насочени към откриване на медикамент, който да потиска действието на инсулина и на инсулиноподобния растежен фактор, за да могат хората да си ядат каквото и колкото искат, но без неприятни последствия Rolling Eyes

А другата посока на мислене е следната: да, вярно е, че високите нива на инсулин и ИРФ са вредни, следователно не трябва да се допуска напълняване - това е основна грешка: приема се, че напълняването е задължителна част от пъзела, а то не е ooooh! А какво води до напълняване според учените? Прекомерният прием на калории Rolling Eyes И понеже мазнините са най-калорични, затова трябва да се спазва нискомазнинно и високовъглехидратно хранене и да се спортува повече ooooh! И ето как данните се изкривяват така, че да паснат на вече установената парадигма за вредността на мазнините и безвредността на въглехидратите ooooh!

# 733
  • Пловдив

А на тези от вас които споделиха, че имат тестена и захарна зависимост искрено съчувствам. Предполагам че битката е жестока.  Съдейки по себе си, аз това което обичам , не мога да го спра например. Не знам ако здравето е свързано по някакъв начин как бих разсъждавала. Но ми прави впечтление, че любимите неща могат да се ограничат или спрат за малко, но рано или късно човек се предава и пак посяга (това за себе си го казвам, съвсем не обобщавам всички хора под един знаменател). За това желая много сили Peace на всички които продължават да се борят, много търпение и поздравления за упоритостта им Hug.

Ох,борбата е безмилостно жестока наистина.Аз нямам проблем с хляба например,не го ям от години,но сладкото е друга работа,много по-трудно ми е с него.Издържам известно време и после трябва да си хапна.Напоследък поувеличих мазното,купих си и кокосово масло и усещам разлика в това отношение.

# 734
Толкова абсурдно звучи всичко. Tired
На мен не ми е нужно да ми казват колко са полезни или вредни въглехидратите или да ме убеждават в това - аз го усещам върху тялото си и не може никой доктор да ме убеди, че са полезни.
Съвсем друга работа е вътрешната борба, която водя.
Както казва една приятелка : знам колко е вреден хляба на думи, ама на практика нищо не правя.

Общи условия

Активация на акаунт