Събраните рецепти на Кана

  • 59 845
  • 160
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 832
Спаначена салата със синьо сирен, домати и орехи

Спанак
синьо сирене
доматки
печена червена чушка
орехи

Поръсват се със сол на вкус, зехтин и оцет балсамико.

# 121
  • Мнения: 832
Салата от авокадо и риба тон

1/2 меко авокадо
малко сок от лимон
1 ч.л. нарязан много на ситно червен лук
1 консерва с риба тона
черен пипер

Авокадото се намачква със сока от лимона, черния пипер и лука до пълно омесване. След това се разбърква и с добавената риба тон.

Рецептата е адаптирана за моя вкус от тук: http://www.fatsecret.com/recipes/collections/nutrition/low-carb/ … ladDressings.aspx

# 122
  • Мнения: 832
Салата с авокадо, ябълка и яйца

3 яйца, сварени и обелени
2 с.л. майонеза
1 зелена ябълка
1 авокадо
малко лимонов сок
магданоз

* по желание може да се добави и малко зелена салата за гарнитура

Нарежете на много ситно продуктите (без зелената салата) и ги разбъркайте добре. По желание поднесете със селена салата отстрани.

Рецептата е адаптирана за моя вкус от тук: http://www.fatsecret.com/recipes/egg-white-avocado-salad/Default.aspx

# 123
  • Мнения: 832
Лайм винегрет

4 tbsp зехтин
1 tbsp ябълков оцет
сок от 1/2 лайм
1/2 tsp риган
1/4 tsp черен пипер
1/4 tsp сол
1/3 чаша нарязан магданоз
1 скилидка чесън

Разбъркайте съставките до еднородна маса. Да се остави да преседи минимум 30 мин. преди консумация.

http://www.fatsecret.com/recipes/cilantro-lime-vinaigrette/Default.aspx

# 124
  • Мнения: 832
Яйчна салата 1

2 tbsps заквасена сметана
3-4 яйца
3 tsps горчица
2 tbsps майонеза
(1/3 чаша ситно нарязана целина тип celery)
1 tbsp ситно нарязан лук
сол, черен пипер

Сварените яйца се нарязват на ситно и се объркват с другите продукти.

Адаптирана от: http://www.fatsecret.com/recipes/creamy-egg-salad-ii/Default.aspx

# 125
  • Мнения: 832
Американска салата с риба тон

за 4 порции:

2 консерви риба тон
1 dl creme fraiche (заквасена сметана)
2 с.л. нарязан магданоз
1 ч.л. сок от лимон
1 с.л. къри
1 малка глава лук
1 малка зелена ябълка
1/2 краставица
1 ч.л. горчица
сол, черен пипер, червен пипер

Сервира се върху зелена салата.

Разбъркайте майонезата, сметаната и рибата тон в купа. Добавете магданоза, сока от лимон и подправките. Накрая добавете нарязаните на ситни кубчета лук, ябълка и краставица. Поднася се върху зелена салата/ спанак и т.н., и се залива със зехтин.
Може да се добави отгоре и настъргано сварено яйце. Simple Smile И маслинки... И меко авокадо...ммм!

(много е вкусна и без краставица  Wink)



Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 22:34 от кана

# 126
  • Мнения: 832
Мусака с патладжани

за 2 порции:

1 патладжан
1 глава лук
1 скилидка чесън
масло
200-250 гр. кайма
200 гр. домати от консерва
1/2 dl течна сметана
сол, черен пипер
1 dl настърган кашкавал

За заливката:
1 dl течна сметана
1 dl creme fraiche (заквасена сметана)
1 жълтък
1 dl настърган кашкавал

Фурната се загрява на 175 градуса. По желание обелете патладжана, нарежете го на шайби, посолете ги и ги наредете в тава. Запечете патладжана в средата на фурната за ок. 5 мин. Задушете нарязаният на ситно лук в маслото на бавен огън (до омекване, но без цвят). Добавете в тигана каймата и оставете до пълна готовност на каймата. Добавете доматите на кубчета, течната сметана и оставете да къкри 10-15 минути. Посолете и добавете черен пипер.

За белия сос:
Разбъркайте продуктите в тенджерка докато започне да къкри и кашкавалът се разтопи.

Изсипете соса с каймата върху патладжаните, a отгоре - белия сос. Завършете с кашкавал. Пече се 40-50 мин. в средата на фурната.

# 127
  • Мнения: 832
Салата на шефа

1 моцарела
3 tbsps сос ранч
нарязани сварени/ на грил пилешки гърди
1 авокадо
нарязана шунка
зелена салата/ айсберг
1 домат

# 128
  • Мнения: 832
Гръцка салата

сирене
маслини Каламата
краставица
червен лук
домати
чушка
сол, черен пипер, зехтин, балсамов оцет

# 129
  • Мнения: 832
Салата с топла риба тон

1 tbsp пармезан
1 tsp босилек
1 tbsp зехтин
сок от 1/2 лимон
1 чаша нарязана зелена салата
1 чаша ситно нарязани домати
1 консерва риба тон
сол, черен пипер
Directions

Мазнината се загрява и в нея се задушават рибата и подправките.
Останалите продукти се смесват в купа. Отгоре им се изсипва рибата топла, а върху нея - пармезанът, за да се разтопи.

http://www.fatsecret.com/recipes/lemon-pepper-tuna-salad/Default.aspx

# 130
  • Мнения: 832
Яйчна салата 2

4 яйца
2 ч.л. горчица
2 ч.л. майонеза
сол, черен пипер

# 131
  • Мнения: 832
Пиле Тандори с кисело мляко

За 4 порции:

600 гр. пилешко месо (гърди)
1 с.л. подправка тандори
2 dl кисело мляко
1 скилидка чесън
2 ч.л. настърган джинджифил
1/2 ч.л. соло.
1 dl зелен грах (най-добре от консерва, за да не се попарва после)
масло
кориандър

Фурната се загрява на 200 градуса. Месото се нарязва на парчета. В съд се разбъркват киселото мляко, подправките и джинджифила. С тях се мариноват пилешките късове за ок. 30 минути. След това месото, маринатата и грахът се поставят в намазнена тава. Пече се ок. 20 мин. или до готовност. Обръща се от всички страни, за да за запече равномерно.

# 132
  • Мнения: 832
Сос за салата Цезар

2 dl рапично олио
1 яйце
2 ч.л. горчица
1 скилидка чесън
1 с.л. сок от лимон
сол, черен пипер
1 dl настърган пармезан
*вода

Олиото, яйцата и лимонения сок трябва да са с еднаква температура - разбъркват се с миксер. След това се добавя пармезана и се разбърква пак. Разрежда се с вода до постигане на желана консистенция.

# 133
  • Мнения: 832
Пълнени чушки с кайма и сметана

За 4 порции:
4 големи чушки (камби)
1 глава лу
50 гр. масло
500 гр. кайма
2 скилидки чесън
1/2 dl течна сметана
200 гр. домати от консерва
2 1/2 dl настърган кашкавал
сол, черен пипер

Фурната се загрява на 175 градуса. Чушките се разрязват на 2 половини и се почистват. Редят се в тава. Лукът се задушава в маслото, добавя се каймата и пресованият чесън. Овкусява се със сол и пипер. Изсипва се сметаната и доматите, оставя се да къкри 10 минути. Чушките се пълнят и се покриват с кашкавала. Пекът се ок. 20 минути.

# 134
  • Мнения: 832
Лазаня с кори от тиквички

За 6 порции:
1 глава червен лук
2-3 скилидки чесън
50 гр. масло
500 гр. кайма
400 гр. пасирани домати
2 dl creme fraiche (заквасена сметана)
100 гр. кашкавал
1-2 тиквички
сол, черен и червен пипер, риган и евентуално малко червено вино
200 гр. кашкавал за отгоре

Фурната се загрява на 225 градуса. Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в масло. Добавя се каймата. След като се запържи се добавят доматите и подправките. Накрая се добавят сметаната и кашкавалът.

Тиквичките се нарязват по дължина със специлния "нож" за кашкавал. В тава се редят ред тиквички, ред от соса. Завършва се с тиквички и кашкавал. Пече се ок. 20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт