Рибени вариации

• 2 046
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, кулинарки!Нуждая се от помощта ви.Предстои ми  празничен обяд .Предвидила  съм за основно-печена риба/бял амур/.Зелената салата е ясна ,картофената също,но какво предястие да предложа.Няма ли много да се объркат вкусовете , ако предложа млечна или руска салата с месо.Ако пък е рибна салата/риба под шуба напр./няма ли да ми станат много рибите? Помагайте

# 1
Бих се въздържал от сервиране на млечна салата преди риба (имаше мит някъв, за натравяния от рибата + кисело мляко). Crackers (солени бисквити) с някви сирена отгоре и МНОГО бяло вино ще сложи "празничен" в "празничен обяд"

# 2
Бялото вино е ясно Laughing .Може би наистина някакви тестени -крекери с дипове или крокети

# 3
  • София
Много добре звучи менюто , към което като предястие аз бих добавила брускетки (разядки) с маслинова паста
Много подходяща предястие са брускетите. Също така класически брускети с домат и босилек също може.
А защо не и брускета с авокадо и домат.
Успех!

# 4
Бих се въздържал от сервиране на млечна салата преди риба (имаше мит някъв, за натравяния от рибата + кисело мляко).
Абсолютен мит е. Вероятно от времената преди дълбокото замразяване, когато се е продавала застояла риба (сама по себе си достатъчна за отравяне и без мляко). Има сума ти рецепти, които включват риба и млечен продукт в едно ястие.
Иначе като питателна салата бих предложила и цветни фузили + зеленчуци. Брускетите са много добра идея. Крекери с гуакамоле също.

# 5
Съгласна съм с предложенията за предястие (брускети,маслинова паста.....Може да се предложи и орехова разядка ) .....

За отравянето с риба и млечни продукти...... Ако рибата е солена ,или се консумира хайвер,тогава се избягват млечните продукти,особено комбинация с прясно мляко!

Когато рибата е прясна няма никакъв проблем за комбинация с яйца и риба !

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 18:38 от TheNMaster

# 6
Благодаря за предложенията, момичета.Но гостите ми са възрастни и консервативни хора и да им предложа тънка филия с пастет ,та бил той и маслинов ,не мисля че ще го оценят.Какво ще кажете за http://www.bonapeti.bg/recepti/Selyodka-pod-shuba/ .Аз много я харесвам/Много рибно ли ще стане???

# 7
Аз бих направила примерно малки магданозени кюфтенца или панирани топени сиренца.

# 8
Аз обичам риба, но ще ми дойде в повече. По-добре нещо зеленчуково.

# 9
А може би да е това. Неутрално като картоф.Интересно като поднасяне.Познато донякъде , но и ново http://pep-4o.blogspot.bg/2014/04/blog-post_19.html

# 10
  • София
Нали каза , че ще правиш и картофена салата ? Картофи салата, картофи предястие не е ли малко множко? Иначе е много добро!

# 11
Щом са възрастни и консервативни гостите направи нещо традиционно. Ако харесват руска кухня по-добре направи салата винегрет вместо още риба и в предястието още повече е сельодка под шубой е тежичка работа, няма да им остане място за основното. Нашенската си хубава зелена салата също ще подхожда. Важно е какво харесват, разпитай и тогава реши, защото вариантите са много.

Общи условия

Активация на акаунт