Събраните рецепти на Кана

  • 59 148
  • 160
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 832
Бял лимонен сос за салата

сокът от 1/2 лимон
2 dl creme fraiche
2 с.л. майонеза
сол, черен пипер, копър

# 136
  • Мнения: 832
Сос от авокадо

1/4 ч.л. чесън на прах
сол
1 1/4 ч.ч. зехтин
2 авокадо
2 ч.л. сок от лимон
3/4 ч.ч. вода

Всичко се разбива с блендер/ пасатор. За максимален ефект - първо се пуска за разбиване авокадото на малки парченца с малко вода. После се добавят другите съставки. Издържа в хладилник ок. седмица.

http://www.fatsecret.com/recipes/avocado-dressing/Default.aspx

# 137
  • Мнения: 832
Салата от авокадо, спанак и грах


1 ч.л. зехтин
оцет/ лимонов сок
1 авокадо
1/2 ч.ч. грах от консерва
спанак
сол, мента

# 138
  • Мнения: 832
Салата с авокадо, сирене, домати и маслини

1/2 ч.ч. сирене
1 ч.л. балсамов оцет
2 ч.л. зехтин
1 авокадо
маслини
1/2 глава лук
2 домата

# 139
  • Мнения: 832
Салата с риба тон, яйца и млечен вкус

1/2 ч.ч. кисело мляко
3 големи твърдо сварени яйца
сол, пипер
1 с.л. майонеза
сокът от 1/2 лимон
1/2 ч.ч. целина тип celery
магданоз
2 консерви риба тон

# 140
  • Мнения: 832
Млечно-яйчна салата с риба тон

1 консерва риба тон
1 с.л. майонеза
1 сварено яйце
1/5 ч.ч. celery

# 141
  • Мнения: 832
Салата с авокадо и пиле

1 ч.л. балсамов оцет
1 ч.л. зехтин
парче пилешко филе на грил
1 авокадо
1 домат

# 142
  • Мнения: 832
Сос Honey Mustard

1/4 ч.ч. горчица
1 1/2 dl майонеза
2 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.ч. мед

# 143
  • Мнения: 832
Салата с риба тон, яйца и чери домати

салата айсберг
6 чери домата
1 консерва риба тон
2 сварени яйца

# 144
  • Мнения: 832
Магданозено масло

(сервира се върху печени меса)

55 гр. масло (стайна температура)
1 1/2 с.л. много ситно нарязан масгданоз
1 ч.л. лимонов сок

Всичко се смесва добре.

# 145
  • Мнения: 832
Печени зеленчуци с твърд кашкавал

патладжан
морков
карфиол
чушка
лук
домат

Карфиолът и морковът се бланшират до омекване. Патладжанът, чушката, доматът и лукът се запичат на тиган за скара. След това се запичат във фурната с масло и поръсени от горе с твърд кашкавал.

# 146
  • Мнения: 832
Крем супа от карфиол и броколи С

1 броколи
1/2 карфиол
250 мл. течна сметана
2 глави лук
парче ряпа (не люта, парчето да е ок. 1/2 длан и 2 см дебело)
2 скилидки чесън
рапично олио
сол, черен пипер, индийско орехче

Нарязаните лук, чесън и ряпа се запържват под капак. Добавя се гореща вода за задушаване. След това се добавят накъсаните на розички броколи и карфион. Долива се с гореща вода да покрие зеленчуците. Вари се под капак ок. 40 минути на по-слаб огън. След това се добавя сметаната и се пасира.

# 147
  • Мнения: 832
Пиле в оцет

30 гр. масло
1 с.л. олио
2 глави лук
1-2 скилидки чесън
8 бутчета
2 1/2 dl оцет
1/4 с.л. доматено пюре
сол, черен пипер

Нарязаните лук и чесън се запържват в маслото до омекване (без цвят). Кълките се подправят на вкус и се запържват до червено с кожата към тигана. Бутчетата се обръщат и от другата страна. Масло се добавя още при нужда. Готовите бутчета се изваждат в чиния и в тигана се добавят 1 1/2 dl вода и оцет. Огънят се намалява и се добавя доматеното пюре. След това се връщат и бутчетата. След това се слага капак и се оставя бутчетата да къкрят на слаб огън ок. 40 минути.

# 148
  • Мнения: 832
Сьомга с праз лук във фолио

За 4 порции:
2 с.л. зехтин
2-3 стръка праз
12 резена лимон
4 филета от сьомга по 14 грама всяко
1 връзка магданоз
4 с.л. creme fraiche (заквасена сметана)

Наразаният празлук се запържва в мазнината и се оставя под капак да се задуши за ок. 10 мин. Подправя се със сол и пипер. Правят се 4 парчета от фолио и върху всяко се капва малко зехтин, редят се по 3 резена лимон и отгоре се слага сьомгата. Върху нея се разстиля праз лукът, нарязаният на ситно магданоз и по 1 с.л. сметана. Фолиото се затваря така, че да не изтече сосът. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за ок. 15-20 минути или до готовност.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 18:06 от кана

# 149
  • Мнения: 832
Шоколадов мус

За 4-6 порции:
225 гр. тъмен шоколад, натрошен
аромат коняк
4 с.л. вода
30 гр. масло
3 големи яйца (белтъците да са отделени от жълтъците)
1 1/4 dl течна сметана

Шоколадът, водата и ароматът се слагат в малка тенджерка на слаб огън и се бъркат до пълно разтопяване. Тенджерката се сваля от котлона и се прибавя маслото. Добавят се и жълтъците като се бият един по един. Оставя се да изстине малко.

През това време се разбиват белтъците. 1/2 от разбитите белтъци се добавят по малко в шоколадовата смес.

В друг съд се разбива сметаната и се изсипва при сместа с разбъркване. Най-отгоре се добавят останалите 1/2 белтъци. Готовата смес се разсипва в купички, покрива се с фолио и се оставя да преседи в хладилник минимум 3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт