БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 099
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София
  • Мнения: 1 193
Благодаря  Hug !

# 496
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Пека на слаба температура-150 градуса. И всеки път едно и също-опечена коричка отгоре и отдолу, а в средата каша!... Опитах да пека най-отдолу на фурната -пак същото.
A, бухва ли ти печивото?  Опита ли да печеш на по-висока Т?
Обичайно кексове и този тип теста се пекат на умерена Т - 180* (от степените на копчето ти си знаеш... от 4 степени - на 3, от 6 степени - на 4 и т.н.) и то загрята, щом е тесто с набухвател.
Опитай да сложиш в загрята на 180* (или 170, ако ти е силна фурната) и след като се надигне, ако започне да потъмнява, а вътре е сурово, покрий с фолио и намали на 150-160*.
Друг вариант е да печееш само на долен реотан в началото, но пак на 170-180*, а като се надигне, да включиш и отгоре.

# 497
  • Мнения: 2 883
За сгушенката по - напред в микровълнова дали ще стане с обикновено прясно мляко (домашно) и захар?

# 498
  • Мнения: 7 849
За сгушенката по - напред в микровълнова дали ще стане с обикновено прясно мляко (домашно) и захар?

Мисля, че не. Млякото трябва да е кондензирано.

# 499
  • Мнения: 2 814
За сгушенката по - напред в микровълнова дали ще стане с обикновено прясно мляко (домашно) и захар?

В микровълновата- не. На котлон  Peace
Ето, нагледно

# 500
  • Мнения: 1 884
Здравейте,
сигурно Ви е писнало от едни и същи въпроси, но не можах да видя обяснение на моя проблем Confused
То ясно, че не ми познавате печката, но...да питам все пак
Опитвам се за н-ти пореден път да направя сладкиш. Най-прост и обикновен. Пека на слаба температура-150 градуса. И всеки път едно и също-опечена коричка отгоре и отдолу, а в средата каша! Ама буквално каша. Опитах да пека най-отдолу на фурната -пак същото.
Само да кажа, че печката ми е най-проста и обикновена-не може да се регулира температурата горе и долу, с един ключ е.
Ако на някой му хрумва идея какво да правя(освен да се откажа, де;)) ще съм благодарна.
Лек ден
Опитай на 170*  като прецениш ,че е готов, пробвай  с клечка ,ако отвътре е още глетав, сложи вестник отгоре и допечи. Аз така пека кекса. Задължително покривам накрая, защото моята фурна е от малките и  кекса е много близо до горния реотан и отгоре загаря бързо ,а отвътре остава недопечен. Ако пък прецениш че на 150 е добре, накрая пак сложи вестник и допечи.

# 501
  • Sofia
  • Мнения: 29 019
не разбрах само защо се слага сода,с каква цел и не влияе ли на вкуса?

# 502
  • Мнения: 187
Благодаря Ви.
Ще пробвам , да видим...

# 503
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Бабо Станиславке, може разбърканата, подсладена заквасена сметана да я редуваш с топнати в кафе кръгли, меки бисквити , ядки, плодове . След престой в хладилника за 1 нощ става като крем.

# 504
  • Мнения: 2 883
И пак благодаря   bouquet

# 505
  • Мнения: 4 864
Варя едно добре отгледано старо патенце (патешко) ама толкова добре е отгледано,че си е и доста мазничко. Имате ли идея как да притъпя ароматът малко или много? Ако сложа лук в бульона дали ще има ефект??

# 506
  • София
  • Мнения: 31 391
здравейте,

имам пилешко месо, което е изпечено и филетирано на шайби с дебелина около 1,5см. Какво мога да го направя? Предполагам, че мога да направя някаква гарнитура или пък сос  newsm78

# 507
  • Мнения: 9 445
Варя едно добре отгледано старо патенце (патешко) ама толкова добре е отгледано,че си е и доста мазничко. Имате ли идея как да притъпя ароматът малко или много? Ако сложа лук в бульона дали ще има ефект??

сложи подправки - бахар, дафинов лист, целина, лук, пащърнак  - каквото имаш.  И малко твърд алкохол, уж поема миризмата. После го остави бульона да изстине и обери мазното отгоре -  ако сложиш в камерата, ще се залови и ще ти е по-лесно  .

# 508
  • Мнения: 9 445
здравейте,

имам пилешко месо, което е изпечено и филетирано на шайби с дебелина около 1,5см. Какво мога да го направя? Предполагам, че мога да направя някаква гарнитура или пък сос  newsm78

доматен сос; сметанов сос със сирене или без; можеш да напълниш палачинки сметана, картофки, краставичка, кашкавал..

# 509
  • София
  • Мнения: 5 728
Варя едно добре отгледано старо патенце (патешко) ама толкова добре е отгледано,че си е и доста мазничко. Имате ли идея как да притъпя ароматът малко или много? Ако сложа лук в бульона дали ще има ефект??
Няколко щедри лъжици с ракия сипи. Аз така на дивеч притъпявам миризмата.

Общи условия

Активация на акаунт