Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 625
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 135
За пореден път се убеждавам, че разлика между ортодонт и автомонтьор - няма. Накрая, току съм се отказал да слагам брекети. Наистина е много трудно да се намери ортодонт, който да ти вдъхне доверие и да си сигурен, че знае какво прави.

1. Посетих д-р Стоилов - каза ми , че зъбите ми са много  зле трябва да се вадят 5 корена и ще отнемело 6 месеца " защото не става с магическа пръчка " ( за кривината нямало проблем )
На този етап нищо не можело да се каже за цена .
 2. Д-р Джуркова - честно абсолютно нищо не разбрах от това, което ми каза освен думите сложно и незнам, трудно и така нататак. Питаше ме кой щял да ми слага мост след година и половина, тя не се наемала после нещо ако не е ок. Имал съм обратна захапка - newsm78 странно обратната захапка се изразява във втори и трети зъб, които са по навътре. Колко да е обратна нз. Аз не бих се доверил на ортодонт ,който сам не е убеден в крайния резултат и себе си. Цената пак не се знае може би около 3000 3500 за метални брекети, тъй като за моя ОГРОМЕН проблем щяло да бъде мъчение и за двамата ако е с естетически или някви др
. 3-тия ортодонт,  при когото смятам да отида е д-р Йозгюр ( последна надежда )
Ако и там се получи същото се отказвам, в крайна сметка искам нормално наредени зъби - не холивудска усмивка или чудеса. Не съм притенциозен, все ми е едно дали ще са метални.
Споделям просто моето мнение, не желая да засягам никой.

# 136
  • Пловдив
Изи при д-р Йозгюр - тя ще ти даде честно и адекватно мнение
На мен лично ми вдъхна голяма увереност още от първия преглед - аз подходих с огромно недоверие и не вярвах, че може да станат при мен нещата на такава възраст.я ми каза - няма какво да е убеждавам с думи - просто ще ти покажа резулати при пациенти. Показа ми снимки на нейни пациенти преди и след - на моя възраст, със сходни на моя проблем.
Все още не ми е завършило лечението, но за момента съм много доволна. Освен това цената при нея е 1200 на челюст за метални брекети.

# 137
  • Пловдив
syler, при Стоилов не съм ходила, но от Джуркова и аз не бях много очарована, въпреки че имам приятелка, която си сложи брекети при нея. Пробвай с Йозгюр задължително. Аз не съжалявам, че я избрах. Много съм доволна към момента.  Peace

Каква марка са вашите интердентални четки?   Thinking  Нещо не мога да попадна на нещо, от което да съм доволна. Искам да са с по-твърда тел и да не се огъват като ги използвам.

# 138
syler, при Стоилов не съм ходила, но от Джуркова и аз не бях много очарована, въпреки че имам приятелка, която си сложи брекети при нея. Пробвай с Йозгюр задължително. Аз не съжалявам, че я избрах. Много съм доволна към момента.  Peace

Каква марка са вашите интердентални четки?   Thinking  Нещо не мога да попадна на нещо, от което да съм доволна. Искам да са с по-твърда тел и да не се огъват като ги използвам.

Ами и аз затова се спрях на тях. Седнах един ден и изчетох всичко, което сте писали от 2012 до сега и реших кои ортодонти да посетя, ама сега вече съм шах с пешката  Grinning Аз немога да разбера какво е това отношение, все едно безплатно ще го правят . Никой няма да те посрещне, да каже браво моето момче сетил си се, макар и късно, ела сега дай тука ето всичко ще е ок, давай да започваме. Вместо това хън мънн.... Ми то ти зъби нямаш. Като имам-трябва да махаме много са , като няма ооо как така то няма зъби. Другата седмица махам всичко ненужно и бягам при Йозгюр

# 139
Изи при д-р Йозгюр - тя ще ти даде честно и адекватно мнение
На мен лично ми вдъхна голяма увереност още от първия преглед - аз подходих с огромно недоверие и не вярвах, че може да станат при мен нещата на такава възраст.я ми каза - няма какво да е убеждавам с думи - просто ще ти покажа резулати при пациенти. Показа ми снимки на нейни пациенти преди и след - на моя възраст, със сходни на моя проблем.
Все още не ми е завършило лечението, но за момента съм много доволна. Освен това цената при нея е 1200 на челюст за метални брекети.

Ще си запазя час Simple Smile Мерси

# 140
  • Пловдив
Един съвет от мен - за да чакаш по-малко - искай сутрешен час. След това винаги има много хора.
Аз си записвам винаги в 8,30-9 преди работа

# 141
Един съвет от мен - за да чакаш по-малко - искай сутрешен час. След това винаги има много хора.
Аз си записвам винаги в 8,30-9 преди работа

Добре сутрешен час ще запазя Simple Smile мерси за съвета Simple Smile

# 142
Днес ми извадиха и 4-ти отгоре, другата седмица слагам брекетите. Може ли някой, на който са му вадили по-преден зъб да каже за колко време горе-долу се затваря мястото? Аз имам изместване на оста на горната челюст и затова извадих само един зъб.

# 143
  • София
syler, независимо кой ортодонт избереш,  ще е най-добре да оправиш всички проблеми, със зъбите и венците, преди да започнеш лечението. Това също ще отнеме време, но ще ти спести много главоболия.
Личен ссъвет от личен опит  Peace успех и дано намериш ОД, с който да си допаднете взаимно, това също е много важно

# 144
Здравейте , днес ми сложиха брекети , за сега само горе и след 3-4 месеца долу . Не ме боли изобщо , но ми е доста странно , защото се чувствам по - скоро некомфортно и си мисля , че всеки само там ще гледа ( суета ) .Проблемът ми с кривите зъби е предимно долу , но трябваще да се сложат и горе , защото трябва да се регулира цялата захапка . Днес ми е първи ден и се надявам утре да ми е да не ми е толкова кофти .

# 145
syler, независимо кой ортодонт избереш,  ще е най-добре да оправиш всички проблеми, със зъбите и венците, преди да започнеш лечението. Това също ще отнеме време, но ще ти спести много главоболия.
Личен ссъвет от личен опит  Peace успех и дано намериш ОД, с който да си допаднете взаимно, това също е много важно

Аз точно това се чудя. Като ги носиш тези железа 2 години (грубо казано) как се почиства зъбен камък, как се оправят кариеси, ако се появят и т.н.?
И аз ви чета с идеята есента да сложа. Другия месец съм на преглед, но ми е чудно как се поддържат зъбите. Има си редовни неща, които се правят като почистването на зъбен камък, а ми е непонятно как ще стане с брекетите.

# 146
  • Варна
И аз това се чудих и зададох тези въпроси на моя стоматолог. Тя каза, че всичко може да се прави по зъби с брекети  Peace

# 147
И аз това се чудих и зададох тези въпроси на моя стоматолог. Тя каза, че всичко може да се прави по зъби с брекети  Peace

Мерси за отговора и то положителен Simple Smile

# 148
  • София
няма проблем почистването на зъбния камък. Е, малко по-бавно става и по-трудно за стоматолога, но няма проблем. Аз ходях на 3 месеца за профи почистване, да ми е мирна главата.

Кариеси нямам и не съм имала никога, незнам как се оправят. Но предполагам зависи от мястото, на което се намират. Ако е по ръба на брекета сигурно ще е трудничко.

Но затова се иска упорита хигиена!

# 149
няма проблем почистването на зъбния камък. Е, малко по-бавно става и по-трудно за стоматолога, но няма проблем. Аз ходях на 3 месеца за профи почистване, да ми е мирна главата.

Кариеси нямам и не съм имала никога, незнам как се оправят. Но предполагам зависи от мястото, на което се намират. Ако е по ръба на брекета сигурно ще е трудничко.

Но затова се иска упорита хигиена!

Тя хигиената, колкото и да е упорита, понякога няма измъкване. Повярвай ми. Според моя зъболекар, зъбите ми са толкова на гъсто, че се блъскат един друг и на места ми се пука емайла. Затова и ще слагам брекети, за да се оправя и както каза "Да ми е мирна главата".

Общи условия

Активация на акаунт