Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 664
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте отново от мен Simple Smile

Аз мога да споделя докъде съм с предварителните етапи преди слагане на брекетите.

Ходих на консултация при Галина Димова - много внимателна и усмихната. Доколкото разбрах, тя работи само и единствено с Damon, тъй като смята тази система за най-добрата. Мисля, че цените й са ясни, но за всеки случай ги пиша: Damon Q (т.е. метални) горе и долу - 5200 лв. Ако са Damon Clear горе (т.е. от 5-ти до 5-ти зъб безцветни керамични) - цената е 6500 лв. Каза ми година и половина като очакван срок на лечение и без вадене на зъби (освен един мъдрец). Аз имам изведени вече 4-тите горни зъби (преди много години, като носих шини), та при мен въпросът е ще трябва ли и долу или не.

Ходих днес на консултация и в Клиника Валор - бях при Д-р Гаврилов. Изключително положително впечатление ми направи този човек! Според него, в моя случай, тъй като имам така или иначе вече извадени зъби и имам място, за мен са по-подходящи обикновените брекети (т.е. тези със силиконовите лигатури) и предлага такива на 3M. Цената на металните е 5500 лв., а за прозрачните - по 1000 лв. на челюст отгоре. Срокът отново е 1,5 години.

Та сега, тъй като клоня към него Simple Smile искам да питам тези, които имат от обикновените прозрачни брекети - колко точно ви се оцветяват лигатурите?

Мерси предварително за отговорите  Hug!

# 196
  • Бургас
Здравейте на всички и аз ще слагам брекети  Simple Smile На 27 години съм. От доста време си мечтая за хубава усмивка, не чак перфектна, но поне красива. Не искам да знам вече колко съм чаровна с криви зъби, които при мен отгоре на всичко са оцветени от антибиотично лечение като малка, но това после ще го оправям. Та сега ще се впускам с мазохистично удоволствие в изправянето на зъбите си, преди парите да са изчезнали за нещо друго Laughing Поздравления на всички, които са се решили.

От Бургас съм и смятам да посетя някой от местните ортодонти. Ще си запиша час за преглед при д-р Будинова, д-р Игнатова и д-р Енчева, за да мога да сравня впечатления и цени. За тях най-много ми допаднаха описанията, които прочетох във форума (и аз като колегите "новаци" изчетох огромно количество мнения  Crazy ).

Най-много ме притеснява да не ми откажат да слагаме още брекети, защото 4 от мъдреците ми са пораснали наполовина, а на мен определено не ми се чака да излязат целите и да ми доразместят зъбите.Отделно имам един умъртвен зъб поради зъболекарска некадърност - 1ви (май) долен. Него ще трябва да го извадя със сигурност. Надявам се бързичко да се затвори разстоянието, то не ми се вижда голямо.

@6sense6
Как върви при Игнатова, доволна ли си?

# 197
  • Пловдив
Ariya , за мъдреците не се притеснявай - ще ги извадиш преди започване на лечението или към края - ортодонтът ще прецени, но не е пречка да се почне лечението.
Аз съм към финала на лечението и сега ще вадя мъдреците.
В четвъртък ми предстои операция на 2 долни ретинирали мъдреца - не са поникнали и на мм - вътре в костта са всички и нямат шанс да излязат, тъй като растат хоризонтално  Confused

# 198
  • Бургас
Ariya , за мъдреците не се притеснявай - ще ги извадиш преди започване на лечението или към края - ортодонтът ще прецени, но не е пречка да се почне лечението.
Аз съм към финала на лечението и сега ще вадя мъдреците.
В четвъртък ми предстои операция на 2 долни ретинирали мъдреца - не са поникнали и на мм - вътре в костта са всички и нямат шанс да излязат, тъй като растат хоризонтално  Confused

Оо, дано всичко мине бързо и безболезнено. Звучи малко страшно, но съм сигурна, че щом са преценили, че могат да се извадят знаят какво правят.   bouquet

# 199
  • София
Змейче, късмет! Дано мине леко и безболезнено Praynig Hug Heart Eyes

При мен само един не се беше показал (имах един поникнал и два едва едва...), но минава и се забравя  Hug И по онова време Габи още не се беше отбила и си беше гърч, защото на 4 пъти го правихме това упражнение. Най-хубавото беше, че си спестих антибиотиците Blush

Пиши после как си!  Hug

# 200
  • Пловдив
Кажи как спести АБ? Много ми се иска и аз да не пия, ама ОД каза, че с това дълбаене в костта най-вероятно ще се наложи....  Confused

Ще пиша, 2 дни и без това ще съм извън строя и сигурно ще общувам само писмено  Mr. Green
Стига да има възможност - дано да няма непредвидени пречки - искам да ги махне на 2 пъти по 2 мъдреца, че 4 пъти не ми се минава през това  Rolling Eyes

# 201
  • София
С хомеопатия. Ама нали знаеш там как е..
Иначе пих Арника 200 и Стафисагрия (но когато тя ми каже за второто). Първото беше веднага след ваденето. Арниката май е от задължителните при такива интервенции...
При последния зъб бая й звънях - беше най-драматично и се наложи да попия и от двете.

# 202
  • Пловдив
Да, Арниката е за всякакви наранявания, операции и т.н. Ще я питам и моята, но за арника непременно ще взема - ако не друго поне по-бързо да заздравее   bouquet

# 203
  • Пловдив
змейковица, дано да мине бързо и безболезнено ваденето на мъдреците!  Hug

Аз от няколко дни съм с ужасни рани в устата. Имах нещастието да се прехапя няколко пъти и сега си търпя болките. Снощи си купих Тантум верде и се надявам до няколко дни да ми мине, че не мога да се усмихна безболезнено.

# 204
  • София
Здравейте! Следя темата и все се каня да се запиша и аз. По повод ретинираните мъдреци и изваждането им не мога да бъда много полезна като информация, но искам да споделя моите преживявания с ретинирания ми кучешки зъб. След разкритието (операцията) още на другия ден трябваше да се постави брекетче, чрез което с помощта на ластици и телчета да се осъществи същинското теглене на постоянния зъб до подpеждането му в зъбната pедица. Предполагам, че от това, което обясних не стана много ясно за какво става дума, но искам да успокоя змейковица, че аз вече три месеца продължавам да имам дупка в небцето си и телове и ластици, които са хванати за горната дъга и теглят зъба, който е в костта, а при теб след приключване на операцията с всеки изминат ден ще става по-лесно и по-лесно, защото единствената ти грижа ще бъде зарастването на раната. Между другото и с дупка в устата успях да мълча само 2-3 часа, но това предполагам не е изненада имайки предвид дължината на публикацията ми.  newsm62 Успех и стискам палци всичко да мине бъpзо и безболезнено.  fingerscrossed

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 23:33 от millenna75

# 205
Момичета, колко време горе долу отмена слагането на брекети на горната челюст...че днес имам час за това в 17ч и се опитвам да организирам домашните любимци да оправят децата...а както обикновено питах и забравих какво ми казаха  Crazy

# 206
  • Germany
На мен ми ги сложиха за около час и половина - максимум два, ако не се лъжа. Успех!   bouquet

Момичета, колко време горе долу отмена слагането на брекети на горната челюст...че днес имам час за това в 17ч и се опитвам да организирам домашните любимци да оправят децата...а както обикновено питах и забравих какво ми казаха  Crazy

# 207
Да, около два часа отнема Simple Smile

# 208
  • София
мойте горни ги поставиха за 45 минути барабар с 4те пръстена (които се слагат по-бавно)

# 209
Ето ме дамиии, целия масраф за горната челюст беше 35-40мин...за сега не ме боли, странно мие, нооо ще видим как ще е натам...тва миене много цръцкаво с тези четчици и въобще, ама...като трябва значи трябва Crazy

Общи условия

Активация на акаунт