Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 664
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Здравейте,предстои ми слагане на брекети Деймън.Отворена съм за всякакви съвети.Някой да сподели дали са му правили процедурата''стрипинг''?Благодаря предварително!Може и на лично да ми пишете.
Понякога ортодонтите решават да вадят зъби или да прибягват към стрипинг. Аз лично смятам, че както към едното така и към другото трябва да се прибягва само и единствено в краен случай! Емайла е най-здравата част от зъба и е желателно да бъде запазена възможно най-дълго!
В зависимост от възрастта ти и състоянието на зъбите ти е възможно цялото ти чене да бъде изнесено навън така, че да се освободи място за зъбите ти, като това разбира се ще промени лика ти, което в зависимост от сегашните пропорции на лицето ти може да бъде желателно или не. В общи линии ако се съмняваш най-добре отиди на консултация при друг ортодонт и/или попитай за друг вариант. В крайна сметка това което ти предлагат може и да се окаже разумно предложение!

Но не забравяй и един друг важен момент - идеалното съотношение на зъбите 1:1.618 ( http://www.smilesart.com/smile-design ), съответно ако сега зъбите ти са много дълги - едно допълнително стрипване може да доведе до още по-лоши пропорции!

Иначе освен деймън, виж дали не предлагат и 3M Clarity SL ( http://www.monortho.ca/clarity-en.html ), които според мен са също много добър вариант Simple Smile

# 601
Здравейте, искам да попитам за актуални телефони на д-р Лаура Андреева. Друг ортодонт ми я препоръча. Някоай знае ли дали пък не е в отпуска? Днес цял ден звъня без резултат. Става дума за сина ми - на 11г. е. Благодаря предварително!

Да, отпуска е, до колкото разбрах две седмици...

# 602
  • София
преди стрипинг е хубаво да се консултирате със стоматолога ви.
На мен ми е правен, но аз съм с дебеличък слой емайл и нямах/и все още нямам никакви проблеми (визирам дори кариеси и пломби) Simple Smile Стоматолога ми, при който се лекувам от години и знае всичко за зъбите ми, даде зелена светлина. А и отнемането е много малко, не си представяйте да ви изпилят половината зъб!

# 603
  • Бургас
Благодаря за отговорите.Вече ходих при други ортодонти и без много да му мислят искаха да ми вадят 4 зъба,което ме доведе до ужас.В крайна сметка се оказа,че евентуално в краен случай,може да се прави стрипинг,но не и вадене,след взета отливка.В кои случаи може да се наложи вадене след време евентуално и то при поставени вече брекети?

# 604
  • София
cara mia, при моята дъщеря се налага вадене при поставени брекети.
За четири месеца с брекети и вместване на кучешките в редицата
предните й резци хвръкнаха ужасно грозно напред, а задните кътници почти не мърдат
назад. Днес сме на преглед, но като гледам как са се придвижили зъбите този месец,
другата седмица сигурно ще пристъпим към вадене  Cry

# 605
  • Бургас
Carmela Biscuit,съжалявам да го чуя.Надявам се да има друго решение.При мен случая е,че трябва да се изкара напред единия резец,а другия леко да се прибере.Когато има прибиране на зъби в редицата/до колкото съм чела/в повечето случаи се налага вадене,защото за да е приберат зъбките им трябва място.Това е ,което знам аз.Попитайте за тази процедура стрипинг.Няма ли да се получат нещата само с нея?

# 606
  • София
Carmela Biscuit  Hug

От вчера имам едни метални "кукички" - направени от тънка тел - на предните си два резеца за да се захващат ластичетата по-добре, че иначе падат. ОД смята, че добре се прибира захапката, от ляво е малко по-отворена като цяло, но че върви добре. Съвсем станах смешна с ластиците, хубавото е, че ги нося само нощем Simple Smile

# 607
Здравейте колеги и колежки по усмивки Simple Smile Или както казва шефа ми - Iron smile  Joy Искам да се присъединя към темичката, тъй като след дълго умуване, после дълго търсене и пак дълго умуване при кой да станат нещата, от 2 седмици и аз съм с брекети. Не знам до колко ще е интересно, но ще споделя накратко моя скромен опит най-вече в търсенето на ОД. Първо отидох при д-р Алагьозова - направи ми много добро впечатление, даде ми точка кратка и ясна информация - вадене на един долен преден зъб, година и половина брекети, 1200 евро метални и 1800 евро естетични. Пари за прегледа не ми взе. След това отидох при друга ОД някъде в Люлин (даже не й запомних името ) която ми каза същите цени, но по схема вадене на 2 долни и 2 горни зъба  ooooh! А за мнението на Алагьозова каза "Да, това е най-добрия, лесен и бърз вариант, но аз бих извадила 4 зъба и после ще видим какво ще стане"... разбирате защо не й помня името   bouquet
След известен период на още умуване, страх и чудене, една колежка си сложи хоп-троп за 4 дена брекети и отидох при нейния ОД, от който беше много доволна. Става дума за д-р Видев от Ортоестет. Човека ми обясни всичко на дълго и широко и след като го изслушах с интерес, с лек страх в душичката попитах за ваденето на колко зъба става дума и ще има ли стрипинг. Той ме изгледа странно и каза, че никакви зъби няма да ми вади, от което аз подскочих до тавана и преди да си тръгна вече знаех, че там ще си сложа брекетите. И така вече съм оборудвана със симпатични самолигиращи брекети (3 800лв) и се присъединявам към вашите задружни редици.
Бях ужасно наплашена от болките (колежката 3 дена кара на аулин като й ги сложиха), но слава богу, всичко беше в много нормални граници. Имаше някаква болка, разбира се, но като цяло не е нетърпима, дори не е досадна. За сега съм само с брекети отгоре, края на август ще имам и отдолу, където предполагам ще е по-неприятно, защото основния проблем ми е при долните предни криви зъбки (единия си е направо зад другите на втори ред) и дълбока захапка (долните ми се удрят почти при венците на горните) и ще видим как ще са там нещата... та имам като за край и един въпрос - аз освен четка, паста и вода за уста друго не ползвам... това ми дадоха, с това си ги мия... никакви четчици, конци, работи... нормално ли е?

# 608
  • София
Честито, попаднала си на добър лекар. Моят син му е пациент. Сложиха горните брекети на 27 април, аз с неопитното си око смятам, че вече са почти поредени зъбите, остава малко + захапката.

На нас също каза, че с четка Курапрокс + вода за уста 3 пъти дневно няма нужда от повече грижи.

# 609
  • Sofia
От това, което съм чел - доста рядко се налага вадене на зъби. Проблемът е, че с вадене на зъби им е по-лесно и по-бързо им се махаш от главата. Според мен, това е признак, че ортодонта не е добър и не знае как да се справи с по-сложен случай, без да ощети пациента.
Много е хубаво, че сте потърси ли друг лекар.

# 610
  • Бургас
Скоро ще ми сложат само горе първо.Четох за случаи,които са си сменяли ортодонтите при неудовлетворение и прочие.Може ли някой да сподели как става?Какво се случва с таксата,лечението?

# 611
  • BG
Khalees, ние също се отказахме от Алагъозова, поради факта че след първоначален преглед дава  списък кои зъби да се извадят.

# 612
  • София
Имам въпрос към клиентите на Цв. Иванова - сега, когато е в отпуск,
имате ли координати на друг ортодонт за спешни случаи?
Забравих да попитам, а случаят е неотложен.
На последното активиране миналата седмица сложи на дъщеря ми не
от обичайните ластичета на брекетите, а някакви преплетени тънки,
едното от които се скъса за два-три дни и сега брекетът директно
дълбае в устната й, вече е незарастваща кървясала рана.
Не съм сигурна към кого да се обърна, но спешно трябва да се направи нещо.
Восъкът не помага особено.  Sad

# 613
  • София
нека жабури с ЕУДРИЛ, докато намерите решение - ще щипе, но от него минават раничките

# 614
  • Sofia
Има страшно много ортодонти и клиники! Потърси в Google и избери някой, който ти е най-близо! Така ще стане най-бързо!

Не вярвам някой ортодонт да ти откаже помощ - до колкото разбирам става дума за смяна на едно ластиче, при това на дете!

Общи условия

Активация на акаунт