Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 598
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 750
  • TX
....

страхотен резултат   bouquet със здраве да се зъбиш на ляво на дясно  Heart Eyes
вече спокойно мога да не следя темата  Hug
.....
аааа такива да си ги нямаме  Naughty толкова си препатила покрай твоя перфектен резултат и толкова си полезна за темата, че не позволявам да не хвърляш по едно око  Wink от две години и половина ви чета

# 751
  • Sofia
Харесвам и одобрявам! Grinning

# 752
Вчера се прибрах,вече с ''поцинковани'' зъби.Бях при д-р Балева- Бургас.Смея да твърдя много добра в работата си.Тиха,спокойна,върши си качествено работата. Smile Доволен съм.
Работи с НЗОК,т.е. не ми взе пари за преглед,а анализа на лечението беше 50 лв.
Няма болки,нищо плашещо.Малко е кофти с храненето,ама се свиква.  chef

# 753
  • Бургас
Моля ако някой е имал същия проблем като мен да сподели.Та,днес ми сложиха брекети и на долната челюст,но единия от тях ми опира в зъб на горната челюст и така оставало,тъй като това трябвало да му е разположението.А аз не мога да дъвча въобще,тъй като въобще не си усещам зъбите,а само  брекеа,който се опират.Не мога да сдъвквам храната.Едно от решенията било да ми сложи материал за пломба на здрав зъб,за да го повдигне/нещо такова/,но не било добре.Някой чувал ли е за подобен случай?Благодаря предварително на отзовалите се?

# 754
  • Пловдив
Моля ако някой е имал същия проблем като мен да сподели.Та,днес ми сложиха брекети и на долната челюст,но единия от тях ми опира в зъб на горната челюст и така оставало,тъй като това трябвало да му е разположението.А аз не мога да дъвча въобще,тъй като въобще не си усещам зъбите,а само  брекеа,който се опират.Не мога да сдъвквам храната.Едно от решенията било да ми сложи материал за пломба на здрав зъб,за да го повдигне/нещо такова/,но не било добре.Някой чувал ли е за подобен случай?Благодаря предварително на отзовалите се?

Да, при мен ОД сложи полимер на 6-тите долни зъби и така се повдигнаха нагоре - в противен случай с моята дълбока захапка щях да избия веднага долните брекети. 2- месеца преди да ми ги свали махна този полимер, защото от него вече нямаше нужда. Материалът е същия, с който ти залепят брекетите

# 755
  • Бургас
Благодаря за отговора!Върху здрави зъби ли ти сложи полимер?Имаше ли проблем с тези зъби после?Ще пробвам известно време дали ще свикна,но се съмнявам.Това да не си усещам зъбите и да мога да дъвча.Много неприятно!

# 756
  • Пловдив
Да, върху здрави зъби - няма какво да те притеснява - самия брекет се лепи със същия материал за зъба, после при свалянето този материал се почиства и няма следа. А това се прави на кътник. Не, нямам проблеми на тези зъби.
Да не те плаша, но и като се сложи този материал си е нужно свикване и е съвсем нормално първите месеци да нямаш дъвкателен контакт със зъбите. Но положението, в което си в момента е по-опасно, защото може да счупиш някой брекет или даже да си нараниш зъб.

# 757
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Змейковице, страхотна усмивка! Браво! Hug
А зъбите с изграждане ли ги изравниха?

# 758
  • Бургас
Благодаря,змейковица!Чудесна усмивка!Ето за това се боря Simple SmileТъй като естествено имам проблем с храната и не мога да дъвча-ти какво и как хапваше?

# 759
  • Пловдив

Мерси, Дени  Hug Да, малко пилване и малко изграждане  Peace Ти докъде стигна, сложи ли ги вече?

Hug Ще се получат нещата, не се притеснявай! Лека полека с наместването ще имаш контакт и ще успяваш да дъвчеш. Аз се нагаждах според възможностите да дъвча - по-меки храни, супички за няколко дни... Най-трудно ми беше с месото, но и без това не го обичам особено  Mr. Green А с времето чак не ми правеше впечатление  Laughing Това е само първите няколко месеца докато се понаместят и после няма да е така

# 760
Уау, Змейковица ! Усмивката ти е страхотна ! Не можах да се въздържа да не коментирам ! Благодаря ти за снимките, така ни амбицираш ! Аз сега съм с шини като начало на лечението, но след няколко месеца ще сложа брекети. Лечението ми сигурно ще продължи минимум 2 години, защото и при мен е много дълбока захапка, но като гледам снимките ти, заслужава си !!! Heart Eyes

# 761
Ден трети.Не ми харесва,че хората не ми забелязват брекетите  Laughing За тея пари ги считам за някакво бижу и би било добре да се виждат  Laughing Вече почти го няма и дискомфорта при храненето. Днес се очертават пържоли и пелмени,ще видим как ще се справя  Joy

# 762
  • TX
Ден трети.Не ми харесва,че хората не ми забелязват брекетите  Laughing За тея пари ги считам за някакво бижу и би било добре да се виждат  Laughing Вече почти го няма и дискомфорта при храненето. Днес се очертават пържоли и пелмени,ще видим как ще се справя  Joy
Joy Joy някъде си  ми беше попаднала информация, че сред децата (не нашенските де)  тези които са с брекети се водели с добър семеен финансов статус и имало такива, които си слагали "имитация" на брекети като бижу и за имитиране на завидно финансово положение, та поста ти много ми напомни за това  Mr. Green
сори за оффтопика, но да не е съвсем такъв ще споделя, че на едната ми щерка ще и слагаме местопазител, защото  тотално липсва зародиша на постоянен 5-ти зъб, а млечният го извадиха по ред причинии и  да не се "сурне" цялата зъбна редица да заема празнината  образувала се от липсващия зъб и за да бъде по-лесно ортодонткото лечение, което ще е след доста дълъг период (трябва да смени всички млечни, а засега е сменила само първите резци).  

# 763
Здравейте, мили хора,

От няколко дни съм без брекети и все още не мога да свикна с мисълта. Искам обаче да използвам този форум, за да вдъхновя тези от вас, които все още се чудят дали да предприемат тази стъпка! ДА! Това е отговорът, и ако това не ви стига, по-надолу ще видите снимка на резултата, което се надявам да ви помогне в решението.

Историята ми на бързо: На 23 години съм. Събирах пари 2-3 години от стипендии, спестяване от излизания и пр. Март 2013 сложих горните - Daemon Clear. Октомври дойде ред на долните - метални. След година и 6 месеца - Септември 2014, ги махнах. Носих ластици 2-3 месеца - може би най-досадното нещо през целия период, но е поносимо. Махането - почти безболезнено. Ритейнъри - постоянни!

Цена: 2600 лв (включва всичко - от начални отливки, посещения, до ритейнъри и последващи посещения)
Град: София
ОД: д-р Надежда Куюмджиева (най-добрата за мен, страхотен човек, страхотен професионалист, обръща внимание, обяснява всичко, страхотно отношение към пациентите)

Сега като гледам снимките от преди се радвам изключително много, че инвестирах в това!

# 764

Ех че добри резултати.При мен положението е поне 150 % по-плачевно.Момента,в който почна да усещам разликата,ще турА и снимки Simple Smile) Макар,че за 3 дни си виждам милиметрова разлика  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт