БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 309
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 783
Олиото го добавям малко по малко, не го слагам наведнъж, защото не мога да преценя колко олио ще ми отиде! Опитай този начин със сухарите, няма какво да се провали, просто няколк дни предварително сложи филийките хляб да изсъхнат хубаво на сухари , киснеш след това във вода и действаш!Рецептата е от свекърва ми, в тях така разбиват и да ти кажа преди това съм се мъчила да разбивам, то не беше газирана вода, то не беше незнам си какво, отиваше по една бутилка олио и накрая рядка смес, която не става!  chef

# 181
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Как да се сготви заешко месо по възможно най-здравословния начин?

# 182
  • София
  • Мнения: 10 825
Как да се сготви заешко месо по възможно най-здравословния начин?
Най-здравословно е варено, нали така?! В този смисъл на супа сигурно ще е най-здравословно Peace



Аз пък имам смешен въпрос Blush Мога ли за месене да използвам физиологичен разтвор?
Непрекъснато купувам половин литрови банки с физиологичен разтвор за да правя инхалации на някой от домочадието и използвам 15-20 мл и останалото го изхвърлям..... ми скръндзаво ми става да го изливам в канала, та ако може да го вкарам в някаква употреба  newsm78

# 183
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
И печено също.
В лидълската тема преди време споделях моята рецепта за заек, та ето я.

# 184
  • Мнения: 168
Как да се сготви заешко месо по възможно най-здравословния начин?

Аз пък имам смешен въпрос Blush Мога ли за месене да използвам физиологичен разтвор?
Непрекъснато купувам половин литрови банки с физиологичен разтвор за да правя инхалации на някой от домочадието и използвам 15-20 мл и останалото го изхвърлям..... ми скръндзаво ми става да го изливам в канала, та ако може да го вкарам в някаква употреба  newsm78

А защо го изхвърляш? Той може да си стои така дълго време и да се ползва от всички в домочадието. Слагаш нова игла и спринцовка и си ок  Simple Smile

# 185
  • Мнения: 2 082
харесах си този хляб,но нещо не мога да разбера как става оформлението.някой би ли разяснил?

http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/07/blog-post_22.html

отделните ленти се захлюпват една в/у друга или всяка отделно се завива?

# 186
  • Мнения: 22 867
харесах си този хляб,но нещо не мога да разбера как става оформлението.някой би ли разяснил?

http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/07/blog-post_22.html

отделните ленти се захлюпват една в/у друга или всяка отделно се завива?

Захлупват се и после се нарязват. Погледни стъпка по стъпка, снимките в постингите на Sorba, един под друг са. Peace  

# 187
  • София
  • Мнения: 10 825
А защо го изхвърляш? Той може да си стои така дълго време и да се ползва от всички в домочадието. Слагаш нова игла и спринцовка и си ок  Simple Smile

И аз не знам защо. Струва ми се, че дая стои седмица-две в хладилника не е добре newsm78

# 188
  • Мнения: 2 082
двете ленти се слагат една под друга във формата ли?и нали май трябва да са с разреза надолу?
нещо не мога да се съсредоточа...
благодаря ти  Hug

# 189
  • Мнения: 11 607
Идвам с добрата новина, че -True Blue- е станала мама и си има дъщеричка......
Блу, жива и здрава да е, много щастие и радост да има в живота си!!!!! Честито и на теб, мамо!

# 190
  • София
  • Мнения: 12 215
Идвам с добрата новина, че -True Blue- е станала мама и си има дъщеричка......
Блу, жива и здрава да е, много щастие и радост да има в живота си!!!!! Честито и на теб, мамо!
Чудесна новина!! Да е честито!!   bouquet

# 191
  • Мнения: 4 560
...
Естел, освен ако  не съм се клонирала  Laughing но аз майонеза с горчица нито правя, нито съм писала.  Правя отделно и майонеза и горчица и когато ми трябват - ги смесвам.  Нямам идея какво  си гледала  newsm78
  ooooh! ох, пак съм била разсеяна като съм писала. На Лабрекс е, извинявам се и на двете ви, че ви обърках.
Ето я рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg22360988#msg22360988


Майонезата на Пепчо без горчица дали ще се получи?
Ще се получи. Hug

bongo_2007 ® Без горчица ще е майонезата на Естел. Heart Eyes
Няма да се получи.  Crossing Arms
Купих горчица с идеята всичко да е по рецепта ама нъцки  finger
Отгоре прилича на течна майонеза, а отдолу си е чисто олио.   Спазвах рецептата точно и замина почти половин бутилка олио; в случая - залудо.  #2gunfire
Къде сбърках? Може ли да се поправи забърканата смес? Ако не стане, ще я сложа в питка.  Crossing Arms


ами това е и отговора де - без горчица няма да се получи майонезата на пеп-4о , а ще получим майонезата на Естел.  доволни ли сте ?    bouquet
Естел не е доволна (от себе си).  Crossing Arms

# 192
  • ...до морето..
  • Мнения: 75
Момичета, имам нужда от помощта ви - правих майонеза по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg22360988#msg22360988, но нещо не се получи.Стана много течна, няма нищо общо с плътността на майонеза.Може ли нещо да се направи или за какво бих могла да използвам тази смес  с толкова много олио...

# 193
  • София
  • Мнения: 31 393
Морена, да се отчета. Намерих замразени ягоди и малини, търсенето на вишни продължава  Peace

# 194
  • Мнения: 1 884
Естел Бързоход направо ме разби. Аз съм я правила няколко пъти и толкова гъста ми е ставала ,че съм я олекотявала с кисело мляко.  Какъв ти е пасатора? Аз правя на най-високата степен. Наистина става за секунди. Да не би да си измерила грешно?

Ето и  aleks_s се оплаква ,че не  станала и при нея. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт