БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 309
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Олиото го добавям малко по малко, не го слагам наведнъж, защото не мога да преценя колко олио ще ми отиде! Опитай този начин със сухарите, няма какво да се провали, просто няколк дни предварително сложи филийките хляб да изсъхнат хубаво на сухари , киснеш след това във вода и действаш!Рецептата е от свекърва ми, в тях така разбиват и да ти кажа преди това съм се мъчила да разбивам, то не беше газирана вода, то не беше незнам си какво, отиваше по една бутилка олио и накрая рядка смес, която не става!  chef

# 181
  • Варна
Как да се сготви заешко месо по възможно най-здравословния начин?

# 182
  • София
Най-здравословно е варено, нали така?! В този смисъл на супа сигурно ще е най-здравословно Peace

Аз пък имам смешен въпрос Blush Мога ли за месене да използвам физиологичен разтвор?
Непрекъснато купувам половин литрови банки с физиологичен разтвор за да правя инхалации на някой от домочадието и използвам 15-20 мл и останалото го изхвърлям..... ми скръндзаво ми става да го изливам в канала, та ако може да го вкарам в някаква употреба  newsm78

# 183
  • Sofia
И печено също.
В лидълската тема преди време споделях моята рецепта за заек, та ето я.

# 184

Аз пък имам смешен въпрос Blush Мога ли за месене да използвам физиологичен разтвор?
Непрекъснато купувам половин литрови банки с физиологичен разтвор за да правя инхалации на някой от домочадието и използвам 15-20 мл и останалото го изхвърлям..... ми скръндзаво ми става да го изливам в канала, та ако може да го вкарам в някаква употреба  newsm78

А защо го изхвърляш? Той може да си стои така дълго време и да се ползва от всички в домочадието. Слагаш нова игла и спринцовка и си ок  Simple Smile

# 185
харесах си този хляб,но нещо не мога да разбера как става оформлението.някой би ли разяснил?

http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/07/blog-post_22.html

отделните ленти се захлюпват една в/у друга или всяка отделно се завива?

# 186
харесах си този хляб,но нещо не мога да разбера как става оформлението.някой би ли разяснил?

http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/07/blog-post_22.html

отделните ленти се захлюпват една в/у друга или всяка отделно се завива?

Захлупват се и после се нарязват. Погледни стъпка по стъпка, снимките в постингите на Sorba, един под друг са. Peace  

# 187
  • София
А защо го изхвърляш? Той може да си стои така дълго време и да се ползва от всички в домочадието. Слагаш нова игла и спринцовка и си ок  Simple Smile

И аз не знам защо. Струва ми се, че дая стои седмица-две в хладилника не е добре newsm78

# 188
двете ленти се слагат една под друга във формата ли?и нали май трябва да са с разреза надолу?
нещо не мога да се съсредоточа...
благодаря ти  Hug

# 189
Идвам с добрата новина, че -True Blue- е станала мама и си има дъщеричка......
Блу, жива и здрава да е, много щастие и радост да има в живота си!!!!! Честито и на теб, мамо!

# 190
  • София
Идвам с добрата новина, че -True Blue- е станала мама и си има дъщеричка......
Блу, жива и здрава да е, много щастие и радост да има в живота си!!!!! Честито и на теб, мамо!
Чудесна новина!! Да е честито!!   bouquet

# 191
...
Естел, освен ако  не съм се клонирала  Laughing но аз майонеза с горчица нито правя, нито съм писала.  Правя отделно и майонеза и горчица и когато ми трябват - ги смесвам.  Нямам идея какво  си гледала  newsm78
  ooooh! ох, пак съм била разсеяна като съм писала. На Лабрекс е, извинявам се и на двете ви, че ви обърках.
Ето я рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg22360988#msg22360988

Майонезата на Пепчо без горчица дали ще се получи?
Ще се получи. Hug

bongo_2007 ® Без горчица ще е майонезата на Естел. Heart Eyes
Няма да се получи.  Crossing Arms
Купих горчица с идеята всичко да е по рецепта ама нъцки  finger
Отгоре прилича на течна майонеза, а отдолу си е чисто олио.   Спазвах рецептата точно и замина почти половин бутилка олио; в случая - залудо.  #2gunfire
Къде сбърках? Може ли да се поправи забърканата смес? Ако не стане, ще я сложа в питка.  Crossing Arms

ами това е и отговора де - без горчица няма да се получи майонезата на пеп-4о , а ще получим майонезата на Естел.  доволни ли сте ?    bouquet
Естел не е доволна (от себе си).  Crossing Arms

# 192
  • ...до морето..
Момичета, имам нужда от помощта ви - правих майонеза по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg22360988#msg22360988, но нещо не се получи.Стана много течна, няма нищо общо с плътността на майонеза.Може ли нещо да се направи или за какво бих могла да използвам тази смес  с толкова много олио...

# 193
  • София
Морена, да се отчета. Намерих замразени ягоди и малини, търсенето на вишни продължава  Peace

# 194
Естел Бързоход направо ме разби. Аз съм я правила няколко пъти и толкова гъста ми е ставала ,че съм я олекотявала с кисело мляко.  Какъв ти е пасатора? Аз правя на най-високата степен. Наистина става за секунди. Да не би да си измерила грешно?

Ето и  aleks_s се оплаква ,че не  станала и при нея. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт