Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 587
  • 318
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз съм за нормално раждане!А това за травмите ......ами само по себе си излизането от утробата на майката по какъвто и да е начин е шок за бебето така че тези които пишат за видовете травми (евнтуално ако имат в предвид главата или някакви изметвания), но това се случва когато напъваш без да са ти казали.Ако слушаш инструкциите на лекари и акушери внимателно и не действаш на своя глава не би триабжало да има проблем. При нормалното раждане възстановяването ще е много по-бързо'!Вече ако имаш някаква здравословна причина или проблем тогава давай секцио!

# 286
Според мен ако няма показания, секциото си е лигавщина  Thinking

# 287
placenta accreta
мисля че едно от последствията от секцио
Аз съм за нормално вагинално, освен ако няма причини

# 288
Момичето, задало този въпрос със сигурност отдавна е родило, ама защо не се включи да разкаже Laughing
Родих секцио поради седалищно предлежание на плода, а много исках да родя нормално. Аз по принцип съм много страхлива с нисък праг на чувствителност и сигурно затова секциото ми се видя много страшно. През септември очаквам второто си детенце и бях категорична "Никога повече секцио". Разговарях с гинеколога си и той каза, че е напълно възможно да родя нормално след секцио (изминаха 4 години от операцията), стига всичко да е наред. Да, но бебо пак е седалищно и аз нямам избор Confused В никакъв случай обаче не се заблуждавам, че да раждам нормално ще ми е по-лесно. Преди 4 години в една стая бяхме 3 родилки - две със секцио и една с нормално раждане. Бяхме голяма картинка. Тази с нормалното раждане беше едро момиче с доста широк ханш, а така се беше "разпорила" отдолу и така яко я бяха "кърпили", че непрестанно пъшкаше и викаше, не можеше изобщо да седне, не можеше да кърми детето седнала. И само псуваше по лекарите : "Била съм широка в ханша, щяла съм лесно да родя, а..." Ние двете със секциото пък пъшкахме и охкахме при всяко ставане от леглото, вървяхме превити на две придържайки се за операцията, а да не ви казвам как болеше при кашлица и смях... А момичето родило нормално беше такава майтапчийка, че ние все си умирахме от болка (заради смеха) Laughing
 Така, че аз бих цитирала тук откъс от едно популярно детско стихче: "Да си майка не е лесно, да си пиле е чудесно".  Hug

# 289
Най-кървавото нещо в тоя ресор е цезаровото сечение. Ако нямаш някакви усложнения, които да го налагат, по-добре е да го избегнеш. Малко по-продължително е нормалното раждане (и ненадейно понякога), но зависи от много неща. Някои майки раждат много бързо, други по-дълго. Каквато и да е ситуацията, бързо се забравя.
Аз родих с операция, защото бебето ми беше много голямо и беше седалищно разположено.

# 290
Най-кървавото нещо в тоя ресор е цезаровото сечение. Ако нямаш някакви усложнения, които да го налагат, по-добре е да го избегнеш. Малко по-продължително е нормалното раждане (и ненадейно понякога), но зависи от много неща. Някои майки раждат много бързо, други по-дълго. Каквато и да е ситуацията, бързо се забравя.
Аз родих с операция, защото бебето ми беше много голямо и беше седалищно разположено.

# 291
Моят опит показва - твърдо за нормално раждане. Преди пет години родих нормално и два часа след раждането вече се разхождах. След две седмици нямах корем, а след месец от 20те кила бяха останали 3. Преди 12 дена родих втори път секцио. Още ме боли, корема ми е като в 5 месец. Отново качих 20 кила и от тях имам още 15.

# 292
  • Варна
Аз съм за нормално раждане, секцио само по мед. причини Peace

# 293
нормално раждане

# 294
  • Бургас
Момичета, на авторката на тази тема терминът и е утре. Дори и още да не е родила вече е решила. Няма да е зле да влезе в темата си и да съобщи решението си или как се е стекла ситуацията.

# 295
  • Ботевград
Дано да влезе да разкаже поне как е минало!  FlutterЧАКАМЕЕЕ!!!

# 296
Здравейте!Е ще пиша как мина!
Значи на мен термина ми беше определен на 03.08.,в крайна сметка поради притеснения на лекарката, че бебо ще е доста голям - плановахме секцио за 17.07. Но се оказа, че човек никога не трябва да се разпорежда с живота на друг човек. На 24.06. около 10:30 вечерта, ми изтекоха водите и отидохме в болницата. Обадих се на моята лекарка, но се оказа че тя е в Трявна и се обади на нейна приятелка лекарка, която беше на смяна.И така се започна, първо не искаха да ми направят секцио, защото бях яла съвсем скоро.Лекарката каза че ще изчака до сутринта и ще видим какво ще правим. Оставиха ме да лежа в предродилна зала.Към 5:30 сутринта аз вече мрънках за секцио,защото ми бяха много силни болките.Лекарката дойде провери ми разкритието и вика: "Какво секцио бе момиче, та ти си с 8,5 см разкритие. Хайде напъвай два пъти и те качваме на магарето. Аз доста се изплаших, защото психически бях подготвена за нещо друго. Но след два напъна на магарето(2-3 мин.) бебо се роди. И така родих нормално, 40 дена по-рано(точно на датата на термина ми бебо направи 40 дни) живо и здраво бебе Виктор, тежащо 2,750 кг. и 48 см.
Не съжалявам, че родих нормално, възстанових се точно за 5 дни.В болницата бях в леглото само вечер като спях, иначе през цялото време изкарах на кафетата до болницата.Имаше момичета родили със секцио, едва се движеха. Но ако бебето е голямо или има друга причина съм твърдо за секцио.

# 297
  • Ботевград
Браво!
Честито бебче, да ти е живо издраво и много да те радва!   bouquet

# 298
  • Бургас
 Hug ЧЕСТИТО ТИ БЕБЧЕ. Много да те радва. newsm44 newsm10 newsm30

# 299
Честита Мъжка рожба на мама marinam  newsm51 stork-boy smile3504!
Да ти е живо и здраво синчето newsm32, много да те радва и да изкараш едно приятно майчинство изпълнено с много детски смях  1crib!

Общи условия

Активация на акаунт