Любители на Котки Тема 86

• 35 479
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Фуфи си е домашна , ама си я заведохме в Четири Лапи за кастрация (безплатна) в Банкя , ама те
кастрират само дворни и улични . Та  занесохме я там , предварително бяхме записали час ,
и тя се дърпа, дращи иска при мен , накрая 3 човека едвам я укротиха  Mr. Green
Гледат я , ама тя с загладена козинка, мекичка ( личи си , че е домашна ) и викат : Абе тази
котка май , май е домашна ?  Flutter Пъхам 50 лв. в касичката за дарения след което : А, да дворна си е , дворна !  Laughing Сутринта я бяхме завели и следобяд към 4 отидох да я взема, замаяна от упойката, няколко км. я мъкнах на ръце , ние живеем на другият край на Банкя , но с 300 зора се прибрахме  ooooh! Laughing

Още там се правят кастрации, само сутрин в работни дни .

# 121
Преди в София правеха безплатни в Богров , без да режат ушета. Сега се местят на място наречено Фермата и още не е готово напълно и за сега не правят. Улични може да кастрирате в Германо-бъгларското дружество , четири лапи ако правят още , ушета режат.И разни клиники правеха минала година безплатни , за тази не знам. Това , че е без пари не значи ,че кълцат на поразия , оправи си се както трябва , лекарите си вземат парите  Wink . В Сеславци също може, но там не водете .

# 122
Трябва да се режат ушите, иначе няма как да се разбере, че са кастрирани. Представяте ли си да ги отворят, за да видят, че са вече кастрирани...ужас Sad дано не се случва Sad

# 123
  • Be realistic - plan for a miracle.
Добър вечер! Ние приготвяме вечерята, а Фрея наблюдава любопитно Simple Smile АБСУРД да изпусне нещо! А вие какво правите?

# 124
# 125
Таня, благодаря за новата тема   bouquet

Включвам се с една любопитна история от днес следобед.
Стейси имаше гост  Mr. Green
Скрит текст:
Това е котето на съседите. Досега не бях го виждала при нас. Като се нанасяхме ни казаха, че от време на време прескача и може да ни посещава терасата.
И така, днес вече разбрах кой е мистериозният посетител, който ми мести саксийката, където съм засяла трева за Стейси /сигурно си пасе и той/, а също и ми замята изтривалката  Mr. Green

# 126
  • София

Много срити сте! Wink

Таня, благодаря за новата тема   bouquet

Включвам се с една любопитна история от днес следобед.
Стейси имаше гост  Mr. Green
Скрит текст:
Това е котето на съседите. Досега не бях го виждала при нас. Като се нанасяхме ни казаха, че от време на време прескача и може да ни посещава терасата.
И така, днес вече разбрах кой е мистериозният посетител, който ми мести саксийката, където съм засяла трева за Стейси /сигурно си пасе и той/, а също и ми замята изтривалката  Mr. Green

Не е полтъргайст, а? Laughing   Hug

# 127
Трябва да се режат ушите, иначе няма как да се разбере, че са кастрирани. Представяте ли си да ги отворят, за да видят, че са вече кастрирани...ужас Sad дано не се случва Sad

Да , но ако са улични . Домашно ако се заведе, няма нужда от рязане на ушето.

# 128
  • София

Да , но ако са улични . Домашно ако се заведе, няма нужда от рязане на ушето.

Акцията е за улични и дворни котки, а не за домашни. За домашните си плащаш и не ги режат.  Wink

kassii, не съм се свързала още с моите познати. Явно са някъде извън София. А може би 2-3 дни няма да имам интернет и няма да влизам във форума. Като разбера името и адреса на ветеринарния кабинет и имам нет, ще пиша.  Grinning

# 129

Акцията е за улични и дворни котки, а не за домашни. За домашните си плащаш и не ги режат.  Wink

Някой може да няма възможност да плати , защо да не си заведе домашното . Също в Богров няма значение дали е домашно или не , сегашната ферма. Там поставят и чип безплатно на домашни . Кампанията е да се кастрират и домашни , защото точно от там се пръкват и уличните.

# 130
Impatiens, вие хубаво си имате гости, ами откъде имате такава хубава изтривалка? Тази червената, на котенца? И ние искаме такава!!! Grinning

# 131
  • София
Impatiens, вие хубаво си имате гости, ами откъде имате такава хубава изтривалка? Тази червената, на котенца? И ние искаме такава!!! Grinning

Провери в Лидл. Може все още да ги има - http://promocii.bg/iztrivalka-655729  Промоцията е била до преди няколко дни.  Wink  Ако няма - следи, защото след време отново ще ги пуснат.  Grinning

Някой може да няма възможност да плати , защо да не си заведе домашното .

Toчно затова не връщат домашните, но не можем да им се сърдим, че резват ушето. Такива са правилата.

kassii, това е кабинета - http://veterinari-sofia.blogspot.com/2012/09/blog-post_2575.html и http://www.julyvet.com/contact.htm

Кастрацията е струвала 70 лв, но са махнали и матката. Обикновено се махали само яйчници. Не знам това дали е от значение при формирането на цената. Разрезът беше малък, конците саморазграждащи се и котката се възстанови много бързо. Взеха си я все още замаяна, но събудена. Не се наложи да я водят повторно на лекар, защото хем се възстанови добре, хем нямаше конци за сваляне.

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 16:02 от Тaня67

# 132
Режат се ушетата само на уличните котки, за да се знае, че са кастрирани. Освен това мисля, че безплатни са кастрациите само за улични котки - ако греша, поправете ме.
А ти искаш да кастрираш твоето коте, нали така? Лично аз бих предпочела да си платя. Peace

Да, моето коте искам да кастрирам. То е дворно-домашно - справя се с всички улични проблеми, има и приятели (идват ни на гости), има и врагове (как си пазеше малките докато бяха безпомощни ...), но си влиза въщи, спи си на дивана, яде с нас ... Пълна свобода.
Каква може да е цената на кастрацията?

Ako kaжеш ,че е улично от 4 лапи с талон или в германо българскто дружество без пари ще резнат ухото . Ако не от 60-80 лв.

# 133
При всеки вет цената е различна. Моята я кастрирахме за не повече от 60 лв. (вече не си спомням с точност цената). Най-добре да се звъни и да се пита, още по-добре и на място да се отиде, за да попиташ какви шевове слагат, задържат ли котето след операцията докато се събуди, с какво се маже разреза, кога се махат конците и т.н. А и не на последно място да видиш дали ще ти допадне ветеринарят - дали ти обяснява всичко внимателно или гледа да претупа набързо нещата  Flutter

Не пазарувам в Лидъл, но ще следя за тези изтривалки  bouquet

# 134
В Лидл често пускат хубави неща за дома, за градината. А тази седмица ще предлагат аксесоари за домашни любимци - играчки, гребени, постелки ...

Общи условия

Активация на акаунт