Любители на Котки Тема 86

• 35 506
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е, сега ако ще си цитираме статии от журналисти, дето са видели котка само на картинка -това е друг въпрос. Peace

Въпросната статия не е писана от журналисти, а от такива като нас и е базирана най-вече на опит.  Wink От "Сдружение на котката" са се постарали да я напишат, за да предупредят неопитните котколюбители. И проблемът с падането от необезопасени балкони и прозорци наистина е сериозен.

Все пак въпросната черно-бяла хубавица на фона на дъгата има доста широк парапет за наблюдение и ако е спокойна и улегнала котка, едва ли ще тръгне да гони птички и пчелички. Виждам примера у дома си - за нищо на света не би си мръднал дебелото д.., за да подгони нещо.  Laughing Въпреки това предпочитам затворените прозорци.  Wink

# 106
  • Варна

Добро утро от един московчанини и от мен Simple Smile

# 107

Днес питах - доктор Лалев ни прегледа днес и като говорихме за разгонването,той каза че е най-добре да е приключила.Отделно също да изчакаме да завехне екземата,тъй като ако не се оправи,ще трябва да й се слага ваксина.Но сега като слагахме лекарството,ми се струва че е по-добре.
Май ще се доверим на Ситивет,прочетох много из нета - има добри мнения,а и днес ми хареса как се държаха с моето екземирано диваче  Laughing
Естествено, че е по-добре да не е разгонена.
Ако екземата е на място, където ще се "реже" в никакъв случай, не приемайте операция! Peace
Но, ако е на друго място, какво му е съображението на д-р Лалев??? Тя, екземата, в зависимост от какво е причинена, може да продължи ен брой месеци! Peace  
Под челюстта е. Ставаше въпрос за ваксината за микози - при операции не трябва да се ваксинира..поне така разбрах.
Но за 4 пъти слагане на препарата,раната завехна.Продължава да се мята и върти,да дебне вратата и прозорците  CryНямам търпение да се приключи.
Сега се крие под леглото...Горкото ми коте.

# 108
Може ли да ми препоръчате къде в София да кастрирам Шийра? Вече два пъти ражда по 5 и мисля, че трябва. Има ли място, където това да става най-безопасно, най-безболезнено и на каква цена? Чувала съм, че има и безплатен център за кастрации. Къде се намира, доколко като е безплатен мога да разчитам, че няма да я ...
Благодаря Ви

# 109
Привет и от нас  Hug
Пухи е добре, днес беше на чичо доктор - даде и витамини, мина ваксинация и каза да спя спокойно, да не се шашкам чак толкова. А нетипичното продължително ровенето в тоалетната може да се дължи на смяната на марката силиконови гранули, които явно не я кефят  Thinking

Относно обезопасяването - аз съм твърдо "ЗА". Не ме интересува имат ли чувство за височина, или не, аз да съм си взела мерки, после да не роня крокодилски сълзи. Пухи седи с часове на отворения прозорец и гледа прилитащите врабчета. Виждала съм я как се снишава, как заема позиция "нападение", присвива уши и почва странно да мяучи.... На няколко пъти се е хвърляла на комарника, добре че е ролетен и здрав. Ами ако не бе мрежата  #Crazy
Пък тя нека си има чувството за височина или опасност.

Поръчах и още един ролетен комарник за прозорец и в детската, за да може спокойно да ходи там, а дъщерята спокойно да си отваря прозореца.

# 110
  • София
Уау голямо вълнение предизвиках.  Stop Всеки е намерил за себе си как да си гледа животинката- къде да спи, с какво да се храни, да се къпе ли, да се реши ли, да се разхожда ли... То е като как да си гледаш детето. Моята котка е моя отговорност, вашите - ваша. Peace

# 111
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
kashmir , не се сърди!  Hug Момичетата се написали тези неща, защото в многото броеве на тази тема не веднъж сме ронили заедно сълзи и сме утешавали някоя от нас заради погубеният от падане любим пух. Уверявам те, веднъж става, но се помни цял живот. Дано никога не ти се случи да го изпиташ!  fingerscrossed А котчицата  Laughing изглежда добре накосменка и само за мачкане. Grinning Heart Eyes Hug

# 112
  • София
 Hug Тя дава.

# 113
  • София
Може ли да ми препоръчате къде в София да кастрирам Шийра? Вече два пъти ражда по 5 и мисля, че трябва. Има ли място, където това да става най-безопасно, най-безболезнено и на каква цена? Чувала съм, че има и безплатен център за кастрации. Къде се намира, доколко като е безплатен мога да разчитам, че няма да я ...
Благодаря Ви

В първи пост има посочени места, където се правят безплатни кастрации. Доколко можем да се доверим на безплатната операция - не знам, защото нямам опит, но доста котки минават през ръцете им. Обаче едно е сигурно - режат им крайчето на ухото като вид белязка, за да не се водят повторно. Все пак акцията е за улични и дворни котки, които всеки може да хване и заведе.   Wink

Ако те интересува платена кастрация, приятели наскоро водиха 7 годишната си котка някъде в Слатина. Доволни са. Разрезът беше малък, конците сами се разградиха и котката се възстанови много бързо. Координатите на кабинета не ги знам, но при интерес ще ги издиря.

# 114
Благодаря Ви

В първи пост има посочени места, където се правят безплатни кастрации. Доколко можем да се доверим на безплатната операция - не знам, защото нямам опит, но доста котки минават през ръцете им. Обаче едно е сигурно - режат им крайчето на ухото като вид белязка, за да не се водят повторно. Все пак акцията е за улични и дворни котки, които всеки може да хване и заведе.   Wink

Ако те интересува платена кастрация, приятели наскоро водиха 7 годишната си котка някъде в Слатина. Доволни са. Разрезът беше малък, конците сами се разградиха и котката се възстанови много бързо. Координатите на кабинета не ги знам, но при интерес ще ги издиря.

Благодаря и се извинявам, че не погледнах първия пост.
Това за ухото хич не ми харесва. Как така ще ми режат ушетоооо. Не!
Моля те, издири адреса на платеното. Там не режат ушета, нали?

# 115
Режат се ушетата само на уличните котки, за да се знае, че са кастрирани. Освен това мисля, че безплатни са кастрациите само за улични котки - ако греша, поправете ме.
А ти искаш да кастрираш твоето коте, нали така? Лично аз бих предпочела да си платя. Peace

# 116
  • София
Да ви споделя един хубавец, който не иска да излиза от водата  Mr. Green
http://www.onegreenplanet.org/news/meet-max-arthur-the-cat-who-l … -bath-time-video/

# 117
Режат се ушетата само на уличните котки, за да се знае, че са кастрирани. Освен това мисля, че безплатни са кастрациите само за улични котки - ако греша, поправете ме.
А ти искаш да кастрираш твоето коте, нали така? Лично аз бих предпочела да си платя. Peace

Да, моето коте искам да кастрирам. То е дворно-домашно - справя се с всички улични проблеми, има и приятели (идват ни на гости), има и врагове (как си пазеше малките докато бяха безпомощни ...), но си влиза въщи, спи си на дивана, яде с нас ... Пълна свобода.
Каква може да е цената на кастрацията?

# 118
Варират около 50 лв някъде, при всеки вет е различно Wink
Ооооо, това коте обича да го къпят!!!! Голямо сладурче Crazy

# 119
  • София
Уау голямо вълнение предизвиках.  Stop Всеки е намерил за себе си как да си гледа животинката- къде да спи, с какво да се храни, да се къпе ли, да се реши ли, да се разхожда ли... То е като как да си гледаш детето. Моята котка е моя отговорност, вашите - ваша. Peace
Да и аз доста се учудвам на вълненията. Peace
При положение, че първа писах на arrival колко е опасно котка да скача по прозорци.
Без да прочета, че неговия скачал в/у гардероба. Embarassed
Аз остъклих и двете тераси заради котка. Не виждам противоречие. Peace

Под челюстта е. Ставаше въпрос за ваксината за микози - при операции не трябва да се ваксинира..поне така разбрах.
Но за 4 пъти слагане на препарата,раната завехна.Продължава да се мята и върти,да дебне вратата и прозорците  CryНямам търпение да се приключи.
Сега се крие под леглото...Горкото ми коте.

Стискам палци! Дано по-скоро приключи, та всички да се успокоите. Hug

Добро утро от един московчанини и от мен Simple Smile
Уау!  Heart Eyes И този е за корица. Hug

Да ви споделя един хубавец, който не иска да излиза от водата  Mr. Green
http://www.onegreenplanet.org/news/meet-max-arthur-the-cat-who-l … -bath-time-video/

Hug Joy Hug

Общи условия

Активация на акаунт