Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ПАРИЖ 9

• 54 418
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Здравейте, следя темата от няколко месеца тъй като сме планирали екскурзия до Париж за периода от 28 Октомври до 05 Декември. Повода за пътуването ни е 10-тия рожден ден на дъщеря ни и съответно посещение на Дисниленд /един ден/. Летим с Уизеър и пристигаме късния следобед на Лутън. Следващите дни са събота и неделя и за да избегнем опашките пред забележителностите през уикенда  сме решили да следваме пешеходния тур на Роца. Понеделник е отреден за Дисни. Вторник ми се щеше да е по-лежерен /и на топло/ и да посетим Лувъра ама – ядец! Той пък тогава почива. Къде бихме могли да отидем на топло и където може да се посяда и почива за поне половин ден? Моловете не са ни особено интересни /а има ли някакви сезонни намаления по това време?/ И въобще дали бихте ми препоръчали атракциони подходящи за 10 годишно момиче. Много ни се ще да отделим и един ден на зоопарка, но дали зимата има много за гледане? На аквариум е ходила няколко пъти така, че тази атракция вероятно ще я пропуснем. Восъчните фигури не ми се струват много подходящи за нея /не познава 80% от личностите/ . Със сигурност ще посетим Нотр дам, Айфеловата кула /първи етаж, че имам фобия от високо/, Дисни, Музеят на науката?!, Монмартър, Триумфалната арка, Латинския квартал /всъщност пеш ще обикаляме много, но не съм убедена в кои платени забележителности ще влезем./ Струва ли се например да ходим до Версай, то разбира се че си струва, но дали би било интересно за дете?  Дали да и купя карнет с намаление след като по средата на почивката навършва 10 години, би ли имало проблем и искат ли децата да се легитимират?  И зная, че има друга тема за Дисниленд, но много моля ако някой може да ми каже мога ли да разчитам на този сайт за билети http://www.ce-multiavantages.com/produit/1075/disneyland-paris-o … e-noel.html?id=76 познат ли ви е?

Благодаря предварително на всички отзовали се. 

# 421
Ние купихме билетите за Дисниленд директно от техния сайт.  Peace

# 422
  • Бургас
но цените там са двойни  Rolling Eyes

# 423
. Яна ., не съм ползвала този сайт, но щом съм го сложила на първа страница, някой писаб в темата го е ползвал и всичко е било ОК. Просто има много хора, които пишат и поглеждат в тази тема само около тяхното пътуване и може да не се включат по въпроса.

Като ходила в Париж с дете да кажа, че след Дисни всичко им бледнее.  Laughing
Вариант е Музей Д'Орсе, където също има богата колекция от картини, но доколко ще са интересни на детето не знам. Разходка с корабче също е вариант или туристически автобус, ако времето е лошо.

И още нещо се сетих...първо ниво на Айфеловата изобщо не е ниско и може да се отиде там или пеша, или след като посетиш второ ниво - просто асансьора спира на първия етаж, но отваря вратите само на слизане към ниво 1.  Laughing

# 424
но цените там са двойни  Rolling Eyes

Лично аз не мога да си представя как ще са редовни значително по-евтини билети и просто не бих рискувала. Ще е интересно наистина, ако някой с опит се включи.
Цените в сайта са като цените на касите и си имат нужните баркодове, реквизити и т.н. С тях със сигурност няма проблеми на влизане и просто се избягва една опашка. Това исках да кажа. А това с опашката не е за подценяване, защото вътре със сигурност се чака по много за всичко.  Peace

# 425
  • Луната
И зная, че има друга тема за Дисниленд, но много моля ако някой може да ми каже мога ли да разчитам на този сайт за билети http://www.ce-multiavantages.com/produit/1075/disneyland-paris-o … e-noel.html?id=76 познат ли ви е?

Аз не успях да резервирам през този сайт  Sad. В TripAdvisor четох, че за го ползваш трябва да платиш 20 евро (може би като членство). А и някой се оплакваше, че платил и имал проблеми и се отказах от него да резервирам.
Резервирах от тези 2 сайта и нямаше никакви проблеми с билетите (отидете по възможност през седмицата тогава са по-евтини билетите MINI и няма много хора) Peace
Този имаше промоция и взех за 1 парк
http://www.fnactickets.com/recherche/recherche.do?search=disney& … 78799372673614132
А от този сайт (цена в евро), имаше бонус корабче по Сена за 2-та парка:
http://www.365tickets.co.uk/disneyland-paris/disneyland-paris-ti … kets#booking_form

# 426
  • пак на Рив Гош
Летим с Уизеър и пристигаме късния следобед на Лутън.

И зная, че има друга тема за Дисниленд, но много моля ако някой може да ми каже мога ли да разчитам на този сайт за билети http://www.ce-multiavantages.com/produit/1075/disneyland-paris-o … e-noel.html?id=76 познат ли ви е?

Да не е Бове? Защото от Лутън ще ви се наложи да прекосите после Ламанша Wink

За посещения може да пробвате Природонаучния музей с Галерията на Еволюцията, може да е интересно на детето: http://www.mnhn.fr/fr и http://www.mnhn.fr/fr/visitez/lieux/grande-galerie-evolution.

И да внеса малко яснота за сайтовете за билети за Дисни (от типа CanalCE, CE Multiavantages, etc.), понеже често получавам запитвания и на лични.

Тези сайтове са основно за хората, работещи тук. Накратко и много повърхностно: според френското законодателство, всяко предприятие с повече от 50 служители, трябва да има т.нар. "комитет на предприятието" (Comité d'entreprise, CE). Работодателят плаща ежегодно определена допълнителна сума, с която чрез този комитет се финансират различни социални придобивки, напр. намаления за билети за кино, за паркове, за транспорт, почивки. По-големите фирми имат собствени СЕ-та, а по-малките се обединяват, или минават през нещо като специализирани посредници, за да могат да договарят добри цени (каквито са например сайтовете CanalCE, CE Multiavantages). Затова тези сайтове са насочени към работещите тук, понеже, за да могат служителите да ползват намаленията, напр. за Дисни, работодателят плаща допълнително (пряко или непряко) част от цената. Затова при записването, в тях може да ви поискат да ъплоуднете доказателство за професионално състояние (копие от трудов договор, фиш от заплатата с по-малко от 3-месечна давност, професионална визитна картичка, спортен лиценз (за професионален спортист) и т.н.), тоест, да докажете, че сте работещ тук. Или пък да поискат специален код, който се дава от работодателя.
Не знам дали някой е успял да се регистрира от чужбина и как, но според мен вероятността да успеете да резервирате билети през този тип сайтове е сравнително малка  Peace.
Не че искам да откажа когото и да било да пробва, но нека просто желаещите да имат едно наум, въпреки изгодните цени (а цените наистина могат да бъдат много добри).

# 427
Здравейте! За рожденици входът за Дисниленд е безплатен, и то май до няколко дена след рождения ден.

# 428
Роца, резервирах ресторант за 31.12.14  посредством сайта за резервации, който беше дала. Получих потвърждение от сайта, смяташ ли, че това е достатъчно, за да съм сигурна, че ще имаме резервацията. Трябва ли да се обаждам за потвърждение в ресторанта или да очаквам обаждане или някаква комуникация от тяхна страна?

# 429
  • Бургас

Да не е Бове? Защото от Лутън ще ви се наложи да прекосите после Ламанша Wink

хихи, да /сърцето си оставих в Лондон и вероятно от там идва грешката/
Природонаучния музей ни е в списъка със задължителните  Peace

Здравейте! За рожденици входът за Дисниленд е безплатен, и то май до няколко дена след рождения ден.
не го срещнах никъде на сайта. Зная, че преди години е било така, но май вече не е.

Мимии, разходката с корабче не ми е вариант, че миналата година проспа тази по Босвора, а после само се жалваше, че и е студено. Автобуса обаче си е алтернатива.  Peace

А дали биха ни направили проблем да купим билетите от официалния сайт на Дисниленд, но с цени за Франция  Embarassed

Благодаря на всички за помоща!

# 430
.Яна., ако под Музея на науката имаш предвид Cité des sciences et de l'industrie, там определено може да седите поне половин ден (а дори и цял, ако и стане интересно на девойката), има къде да се посядва и почива, има и ресторанти за бързо хранене. Основната локация е отдалечена от центъра (достъпна е с метро). Музеят също има и крило, което е в центъра (Palais de la decouverte), но там не сме ходили и нямам представа колко е голямо и как е организирано (единственият ми отзив е от наше познато дете, 13 год., което беше посетило някакво изложение+демонстрация там и беше много впечатлено, обаче то говори френски).

пп За Дисни - някой тук беше писал, че е успял да си вземе билети от френския сайт като е ползвал за доставка адрес и телефон на хотела. После не са му искали документи, че е французин. Мен обаче все ме е страх да опитам...

пп2 Сега погледнах за Дисни безплатни билети за рожденник, че ми стана интересно. Имало е такава оферта по случай 20-годишнината на парка, но вече я няма според това, което излезе в гугъл (примерно тук).

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 12:52 от Maria.St

# 431
  • Milano
Роца, резервирах ресторант за 31.12.14  посредством сайта за резервации, който беше дала. Получих потвърждение от сайта, смяташ ли, че това е достатъчно, за да съм сигурна, че ще имаме резервацията. Трябва ли да се обаждам за потвърждение в ресторанта или да очаквам обаждане или някаква комуникация от тяхна страна?

Не съм Роца, но и аз ползвах този сайт по време на престоя си там - никакъв проблем.
Нищо не трябва да правиш, просто си отиваш на вечеря.  Grinning

пп. после те заливат с и-мейли с предложения Grinning, но след време спират.

# 432
  • пак на Рив Гош
sashosiana, потвърждавам - щом си получила потвърждение по мейла, друго не се очаква. Ако си дала телефонен номер, може и да ти пратят потвърждението като СМС.
Бих те посъветвала за всеки случай да си разпечаташ резервацията (въпреки че на мен досега не са ми искали да я показвам).

П.П. Какво му става на форума? От снощи ми зарежда страшно мъчително... или повредата е в моя телевизор?  newsm78

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 21:49 от Роца

# 433
Роца,не е твоя телевизор Sad

# 434
  • София
Завърши нашето пътуване до Париж. На първо място преди да разкажа за него искам да благодаря на всички пишещи в темата, най-много разбира се на Мимии  bouquet за приятелските и съвети, на Роца и на останалите "мами"  bouquet, които с мненията си ни помогнаха да открием красотата и потайностите на един от най-красивите градове в Европа.
За да бъде полезно мнението ми за всички, които тепърва ще откриват този невероятен и величествен град ще се опитам да синтезирам най-важното от нашето пътуване. Не е задължително да приемате мнението ми за меродавно. Аз така или иначе винаги съм настроен изключително позитивно към местата, които посещаваме Simple Smile. Защо да ходя някъде ако там не ми харесва Joy Така че да не се учудвате на суперлативите, които мога да изкажа Laughing
Моят първи съвет към всички пътуващи в Париж.
Изберете си хотел или апартамент близо до метро станция. Може и да не е в центъра, но да е близо до метро. Париж има изключително развита метро мрежа и нощуването ви в близост до метрото е само предимство. Лично аз след пътуването ни трудно мога да си представя по-добро място за отсядане в Париж от местоположението на нашия апартамент. Той се намира на ул. Вашингтон №3, пресечката с Шанз Елизе до Лидо и срещу магазина на Луи Вюитон. Два дни преди пристигането ни Мимии направи инспекция на адреса и ми се обади, за да ме успокои, че всичко е ОК Grinning
Ето и сградата, в която се намираше  апартамента ни и фоайето и.

Апартамента бе само на 10м. от Шанз Елизе и метро станция Джордж V. На кръстовището на Шанз Елизе и булевард Джордж Пети, който води към моста Алба и на който се намират някои от най-големите и луксозни магазини на световните модни брандове. Това бе изгледа към Шанз Елизе от прозореца ни.

На летище Бове кацнахме по разписание.
Съвет втори. Купете си предварително билети за отиване и връщане от Бове до Париж.
Освен, че ще Ви излезат по-евтино. 15,90 срещу 17 евро, ще спестите време и ще можете да се качите в първия тръгващ автобус за Париж. И да спечелите малко време за разглеждане на Париж още вечерта. Има и други полети по това време, така че има доста пътуващи.
На Порт Майло в Париж бяхме в 21 часа. В 21.10 бяхме на метро станцията. Там винаги има няколко любезни момчета, които ще се опитат да Ви помогнат да си купите от най-скъпите билети за метрото. Опитайте сами и си купете такива каквито са Ви необходими. Има няколко апарата за билети. Част от тях работят само с монети. Има и такива за кредитни и дебитни карти. Поне там за мен не е препоръчително да се използват, защото не се знае какви четци допълнително има поставени Mr. Green
Но пък на касата на станция Джордж Пети на следващия ден платих с карта.
Ние си купихме 10 билета /карнет/ за 13,30 евро.
В 21,15 вече бяхме пристигнали на Джордж Пети, а в 21,30 се поздравихме с бонсоар с хазяина ни, който ни чакаше, за да ни даде ключовете от апартамента и да ни обясни кодовете за отваряне на трите врати, които трябваше да се отворят преди да стигнем до него и паролата на WiFi.
Разположението на апартамента  ни позволи в 21,40 да сме оставили багажа и да се разхождаме в прекрасната есенна вечер по Шанз Елизе. А там все едно си бе 18часа в София. Толкова много народ навсякъде. Като се започне от Лидо, където цели групи чакаха да влезат и се мине през невероятните шоу румове на всички известни автомобилни марки и препълнени кафенета.

За три дни успяхме да видим почти всичко, което си бяхме набелязали и то без да бързаме и препускаме.
Съвет трети. Ако сте за кратко време в Париж и искате да видите много неща използвайте градския транспорт. Освен, че ще спестите много време за придвижване от място до място ще пестите и сили, за да можете действително да се насладите на това, което виждате, а не с изтерзани и изморени физиономии да се чудите кога ще свърши тази мъка Joy
Действително видяхме и такива туристи, които с мрачни физиономии едва едва кретаха.
Колкото и да Ви казват, че всичко е много наблизо не вярвайте.
Едва ли можете да минете повече от 10 км. на ден.
А това като разстояние е да минеш от Шанз Елизе през авеню Джордж Пети, през моста Алба, Марсово поле, Айфеловата кула, Трокадеро, Триумфалната арка и обратно до Джордж Пети. Тоест нищо като район. Париж е огромен и красив. Използвахме често транспорта, за да ни остане повече време за разходки из местата, които посещаваме.
За дните от петък до понеделник ние използвахме за първия и последния ден карнета /точно ни стигна/ и карти мобилис за събота и неделя. Т.е. без да се притесняваме ползвахме всички възможности, които предлага транспорта в Париж. Придвижвахме се с Метро за по-далечни разстояния, и автобуси, РЕР и фуникуляр за по-кратки. И то при положение, че бяхме на отлично място за придвижване пеша.
Съвет четвърти: Париж е един от най-посещаваните туристически градове в света. Затова не се колебайте: купете си предварително билети за най-посещаваните забележителности. Примерно за Айфеловата кула и Лувъра.
Опашките са големи, особено при кулата и ще изгубите много време в напразно чакане.
А с предварително закупения билет 10 минути преди часа му отивате до входа пред който има около 7-8 човека и си влизате по празния коридор, съседен на този, по който пъплят стотици хора с билети без час. Качете се с асансьора до второ ниво, оттам със следващия до върха. На връщане слезте на първо ниво и се полюбувайте на най-новата придобивка на Кулата. Стъкления под. Мимии първа го пробва, успокои ме, че няма да се счупи и аз с удоволствие се любувах на невероятното усещане под теб да е почти бездна.

Качвал съм се на някои от най-високите места в света. Бурж Халифа и Бурж Ал Араб в Дубай, Кулите близнаци в Куала Лумпур, инфинити басейна на хотел Марина Бей Сандс в Сингапур. Гледката от върха на Айфеловата кула е една от най-прекрасните, които човешкото око може да види. Мога да я сравня като емоция единствено с качването на покрива на Свети Петър във Ватикана.  Затова и никъде другаде от по-горе изброените места нямаше толкова много хора колкото на кулата. И Вие не я препускайте. Париж без кулата е различен.
За Лувъра: отидете колкото се може по-рано.
В 9,30 все още ги няма тези, които идват в 10,30. А те са.
1. Организираните туристически групи от по 20 човека, водени от екскурзовод със знаменце. Ужас, докато ги чакате да се източат пред вас, да си направят групови и по отделни снимки можете да си отстоите на едно място. Не дай си боже пък ако са японци....
2. Студентите със свой преподавател, който си изнася лекцията в някоя от от залите. Всички пишат. Половината на тетрадки, половината на лаптопи. На скоростта им на писане със сигурност могат да завидят много стенографи.
3. Ученически класове с преподавател в час по изобразително изкуство пред някои от най-големите платна.
4. Дечица на 3-4 годинки от детска градина с две три учителки, събиращи ги около себе си като квачки пиленцата си.
Хубавото на Лувъра е, че можеш да го поемаш на глътчици.
Билета Ви важи за целия ден. Във фоайето на Лувъра, под пирамидата се влиза свободно, минавайки само секюрити контрол на багажа. Никой не Ви иска билети. Във фоайето се намира и багажното. Оставяте си багажа на него, връхните дрехи на гардероба на отсрещната страна и тръгвате да разглеждате. В първото крило в което се качите Ви късат перфорираната част от билета и в другите крила само го показвате.

Можете да влизате и излизате от Лувъра колкото пъти искате през деня без някой да Ви спира или да Ви пита къде отивате. Ние го разглеждахме от 9,30 до 11 часа. След това решихме, че вече е прекалено шумно и натоварващо. Излязохме и ходихме до магазина за парфюми на Николи. Мимии, за наш късмет ни обслужи мъжа с впечатляващия си маникюр Party, предлагайки ни наистина най-добрите аромати.

Разходихме се след това още около 2 часа. И в 14часа отново влязохме, за да разгледаме и третото крило на музея.
Съвет пети. НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ПАРИЖ НОЩЕМ. Сега разбирам защо повечето снимки на Мимии са вечер. Изключително красив е. Триумфалната арка, Кулата, Сорбоната, Операта и т.н. изглеждат уникално красиви осветени вечер. А и тогава лудницата пред тях е много по-малка и можете спокойно да им се насладите.

Съвет шести. Пазете се от джебчиите.  Както във всеки голям град те не спят, а работят. И ако си отклоните вниманието дори за миг те ще се възползват. Така и не разбрах как отвориха ципа на чантата ми, как успяха да открият измежду два чадъра, два сандвича, два пътеводителя и един разговорник, калъфа с таблета и да го измъкнат без аз да разбера, движейки се с асансьора към втория етаж на кулата, притиснат от всички страни от хората. Браво на тях. Изключителни професионалисти. А все си мислех, че точно на мен няма как да ми се случи. Успокоително е, че щях и без това да си купувам нов, по-бърз, /вчера вече го купих/ но пък толкова много информация в него от всички наши пътувания в последните четири години отлетя с вятъра Joy Това обаче по никакъв начин не помрачи настроението ни и не развали впечатлението ни от прекрасния Париж.
Съвет седми. Ако след няколко дни разходки из величествените булеварди и забележителности изпитате нужда да се отдалечите поне за час два от грандиозния и величествен Париж отидете в Монмартър.

Поскитайте на воля и изпийте чаша вино в някое от десетките заведения в най-прекрасните и китни улички, които можете да откриете в огромния град, контрастиращи на правите и огромни булеварди, където видимостта ти е повече от няколко километра.
Отидете и изпитайте същото удоволствие от разходката около църквата Сан Северин и капана от улички само на метри от шумния Нотр Дам. Там и в Монмартър са и най-евтините сувенири и заведения за хранене.

Ако сте в близките дни в Париж ще можете да се насладите и на открития вече коледен базар на Шанз Елизе от Конкорд до метро станция Франклин Рузвелт. Безброй лакомства Ви очакват, а насладата за всичките Ви сетива е неописуема.

В неделя бяхме и в Дефанс и почти завършваха построяването на всички павилиони и на тамошния Коледен базар. Сигурно вече са го открили.

Съвет осми. Париж е град, в който можете да се чувствате отлично и с два и с двеста лева. Затова не се притеснявайте ако джоба ви не е пълен.
Има толкова много неща, които можете да разгледате и посетите почти без пари.
В събота вечер например бяхме на невероятен концерт за орган по произведения на Бах в Нотр Дам. В пълната зала с още стотици хора от цял свят успяхме да преживеем нещо наистина изключително.
А и като цяло пътуването поне нашето излезе изключително евтино. Билетите за самолета бяха общо 70евро. Бове Париж и обратно- 64 евро. За градския транспорт за билети карнет и мобилис - 40евро. Апартамента за 3 нощувки - 230евро. Това бяха задължителните ни разходи, от там нататък можехме да караме и без пари. Или Париж от петък до понеделник ни излезе 1000лева. По-малко отколкото щяхме да дадем за спа хотел във Велинград. Къде е Лом къде е Лондон Joy
Съвет последен. Внимавайте да не изпуснете полета на връщане. От сайта на шатълите съветват да тръгнете 3 часа преди часа на полета. Тоест в 17,20 от Порт Майло. Към Париж автобуса наистина пътува 1 ч.10минути, но от Париж до Бове пътувахме 2часа и 5 минути. Огромни задръствания и трафик не само в града, но и по магистралата. Ние бяхме в 16,30ч.на Порт Майло и имаше около 80-100човека преди нас. Успяхме да се качим в автобус, който тръгна в 16,50часа. В 19часа, т.е. час и 20мин. преди полета бяхме на летището. Затова не рискувайте с късно тръгване от Порт Майло особено ако трябва да чекирате багаж. Благодаря отново на Мимии, която ми се обади, за да ни предупреди за задръстванията.
И в заключение. Париж е прекрасен, величествен и гостоприемен за онези, които отиват с отворени сърца и сетива към него. Не го пропускайте за нищо на света. Безкрайно много ще съжалявате един ден...

Общи условия

Активация на акаунт