ПАРИЖ 9

• 57 277
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Специално за Роже, казвам за вината. Този път всички опитани бяха много добри! Освен изпитите тук днес купих няколко бутилки и за вкъщи.  hahaha Отзиви ще дам, когато ги изпием. Роца, намерих един магазин от веригата, която ми каза на бул. Опера с двама много сладки продавачи. Получих много добро обслужване и надявам се добро вино.  Laughing
И пак за Роже да кажа и за парфюмите. Днес харесах два многооооо. И там днес беше мъж продавача, излишно е да казвам, че беше готин и интересен. С костюм, изключително смачкана риза, но с чудесно оформен маникюр с безцветен лак.  Laughing И не беше с вид на гей, според мен. Отново получих изключително обслужване. Освен, че ми показваше всичко, което искам, говореше много сладък английски, а аз го молех да ми казва всичко и на френски.  Joy Казах ви, че много обичам да слушам френски, особено, кагато говори мъж.  hahaha
Хайде стига толкова.  Laughing

# 406
  • София
Мимии, много благодаря за информацията  bouquet.
Кажи ми само моля те, кое вино най-много ти хареса. От базара и от магазина, за да зная от кое да вземем за в къщи.
Супер че е мъж в пафюмерията. Така ще може по-добре да ме ориентира Simple Smile

# 407
Аз не помня имената на конкретни производители, защото тук са много, но си избирам вида на виното и разчитам на консултацията с продавача. Май не ти помогнах много.  Embarassed
За парфюмите- не винаги продава мъж.  Laughing
Миналата година ме обслужваше жена, която почти не говореше английски, но това не попречи на пазаруването.  Joy

# 408
  • пак на Рив Гош
Предполагам, че нито Сена си е мръднала от мястото, нито Лувърът
Потвърждавам, все още си е на мястото, само дето има вече няколко пирамиди  Laughing  Wink
Ако се върнеш, мисля, че все пак ще го намериш променен... най-малкото доста по-мръсен и пренаселен. Поне аз го намирам за такъв, а първите ми впечатления са отпреди 20 години...  Peace

Мимии, радвам се, че си успяла да намериш магазина за вина. Няма да питам колко бутилки си купи Wink
За Роже, че може да му е полезно - за тези става дума: http://www.nicolas.com/ (специализирани магазини за вина и високоалкохолни напитки)

# 409
  • София
Роца, много ти благодаря.  bouquet
Между другото аз не знаех за тези магазини, че са от най-добрите, но като разглеждах със стрийт вюто района около апартамента ни  - на 3 Rue Washington и си отбелязвах пекарните, заведенията и магазините за хранителни стоки, кафе и алкохол, отбелязах на 13 Rue Washington магазин за алкохол на Николас.
Сега от теб разбирам, че за мой късмет няма да се наложи да го търся, той е просто до нас Grinning

# 410
Предполагам.За това искам да отида.Боже, боже, помня как припадахме в сладкарниците им, след нашите Витошки...Помня и майка ми как припадаше при вида на едни чехли, които в корекома бяха 7 долара.А иначе французите са традиционалисти, уважаващи религията си.Предполагам, че нито Сена си е мръднала от мястото, нито Лувърът, нито Нотер Дам, нито Айфел от третия етаж.Асансьорите все си вървят настрани и нагоре по краката на кулата.Като се върнах тук, бях пред нервна криза...
Не знам за другите, но за мен би било интересно. Какво е да изживееш преди повече от 30 години Париж. До колкото знам (тогава не съм била родена) е било комунизъм в България. Как ви се стори разликата. И кое беше нещото, с което Париж ви заплени?

# 411
Момичета, успяхме най-накрая да си резервираме билети и благодарение на вас с това намаление,което имат днес  Grinning Grinning Grinning
Това,което ми пратиха на email-a трябва ли да го разпечатам или чакам нещо друго?  newsm78

# 412
Момичета, успяхме най-накрая да си резервираме билети и благодарение на вас с това намаление,което имат днес  Grinning Grinning Grinning
Това,което ми пратиха на email-a трябва ли да го разпечатам или чакам нещо друго?  newsm78
Бравоо на вас. Това, което трябва да разпечаташ е когато се отвори онлайн чекин-а, след като завършиш процедурата по чекин, ще ти позволи да свалиш бордните карти. Трябва да разпечаташ тях. Като всяка бордна карта/полет трябва да е на отделен лист хартия.

# 413
wantmenow Благодаря много Simple Smile Тоест,това което пише,че мога да направя уеб чек-ин 30 дни до 3 часа преди заминаването ми. Ще си почакам няколко месеца  Grinning Grinning Grinning

# 414
  • Луната
wantmenow Благодаря много Simple Smile Тоест,това което пише,че мога да направя уеб чек-ин 30 дни до 3 часа преди заминаването ми. Ще си почакам няколко месеца  Grinning Grinning Grinning

Да така е Simple Smile.
Щом датите ти са ясни вече, може да погледнеш за хотел или апартамент Simple Smile

# 415
Woman^In^White О да, сега довършваме предходните теми да съберем мнения от всичко написано и ще ги разглеждаме обстойно и двата варианта  Hug Hug Hug

# 416
  • пак на Рив Гош
Роже, не знам дали "Никола" са най-добрите Wink, но са специализирани магазини и в тях се намират хубави вина, или поне по-хубави в сравнение със супермаркетите. Иначе има и независими магазини за вино, ама не се сещам къде има в Париж  newsm78.

(а има и ентусиасти като кръстника на моя мъж, които всяка година обикалят с колата си по знайни и незнайни изби и купуват направо от производителите... винаги като сме им ходили на гости съм опитвала страхотни вина)

# 417
Здравейте момичета! Имам въпрос: знае ли някой в Париж кафе тип книжарница? Не знам дали ще ме разберете, в Будапеща посетихме такова (Alexandra book cafe) се казваше тяхното. Или ако няма, някаква верига книжарници,които са много известни в града и Франиця като цяло дали знаете Simple Smile

# 418
  • пак на Рив Гош
Има, но са малко. Само съм чела/чувала, но не съм ходила досега.
Знам за:
- Librarie des Orgues (108, avenue de Flandre, 75019) - http://www.librairiedesorgues.fr/
- Le Café livres (10, rue Saint-Martin, 75004)

Една от най-известните (в смисъл на забележителност и основно сред туристите) книжарници е Shakespeare & Co, за англоезична литература, точно до Нотр-Дам - http://shakespeareandcompany.com/

Може би най-популярната верига книжарници е Fnac (освен книги, продават и дискове, ДВД, електронни игри и техника). Ето тук можеш да погледнеш къде са магазините: http://www.fnac.com/localiser-magasin-fnac/w-4#bl=chMag

# 419
Роца   Благодаря ти много! Сега ще ги разгледам обстойно  Grinning Hug

Общи условия

Активация на акаунт