ПАРИЖ 9

• 57 313
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • пак на Рив Гош
За вечеря сигурно ще може, стига да има свободни места. Но се пригответе за новогодишни цени и твърде възможно е да има фиксирано меню  Peace

Какво правят всъщност французите - излизат на улицата, ходят на ресторант или са си вкъщи?

Ами, зависи от французите  Laughing. По-младите могат да излязат на улицата (Шанз-Елизе и около Айфеловата кула са предпочитани места, но там са и туристите), могат да се съберат с приятели в или извън Париж, със семейството, на ресторант или сами вкъщи... абе, като в България Wink.
Ние лично или каним приятели, или ходим у приятели. А докато Камбанката беше малка, сме имали случаи 3-4 години подред да си празнуваме сами вкъщи. Докато бях сама и студентка, съм ходила и на Шанз-Елизе, и на Айфеловата кула да гледам фойерверките с компания от общежитието, или на парти с гадже.

# 391
  • Milano
Роже, дъжд, дъжд, ама парижки!  Grinning
Засега времето е прекрасно за сезона. От години не съм виждала хубаво време...по това време.  Joy
[/b]

Виждам как от едни макарони мога да си поискам половината сладкарница. Laughing

Приятно изкарване.

# 392
макароните са...слепени бисквитки какво толкова обаче какви цени!Мими ако се завъртиш из латинския квартал из уличките с многото заведения не пропускай тунизийската сладкарница,на един ъгъл е срещу една френска шоколадова сладкарница .
Дядовците тунизийци не са мистър симпатия обаче баклавата и един десерт с грис изчезват само като изнесат тавите,такава баклава не бях опитвала и след вечеря все от там минавах.

# 393
Роца Благодаря много за информацията ! Simple Smile
А понеже четох по-назад за хора, които поради смяната на часа им се е сменил съответно полета. Ако сега си вземем за април и ни ги сменят в последствие от наша страна какво ще трябва да направим и те по email ли ни оповестяват за промените Simple Smile И другото, ще приема съвета ви да си купим Wizz Discount club,но да ви попитам, понеже четох условията, знаете ли ако си закупим сега картата до края на тази година ли важи или от датата на закупуване 1 година напред? Благодаря за отделеното внимание!  Hug

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 17:08 от Радмилкаа

# 394
Роца Благодаря много за информацията ! Simple Smile
А понеже четох по-назад за хора, които поради смяната на часа им се е сменил съответно полета. Ако сега си вземем за април и ни ги сменят в последствие от наша страна какво ще трябва да направим и те по email ли ни оповестяват за промените Simple Smile И другото, ще приема съвета ви да си купим Wizz Discount club,но да ви попитам, понеже четох условията, знаете ли ако си закупим сега картата до края на тази година ли важи или от датата на закупуване 1 година напред? Благодаря за отделеното внимание!  Hug
ако ви харесат датите нищо не трябва да правите, ако не ви харесат там пише три възможности, да ги промените, да си искате парите и забравих какво беше още.

за дискаунта важи една година напред. Като полета който можеш да си закупиш не е рамкиран да е в този период. Т.е. ако си я купиш сега декември, до година декември 2015 можеш да си купиш самолетен билет март 2016 примерно. Картата важи за закупуването, а не летенето. Дано да съм се изказала правилно  Tired

# 395
wantmenow Благодаря много, отговора беше достатъчно изчерпаем и разбирателен! Да се надявам,че няма да се случи. Какво се случва в момента в Париж, има ли и при тях като в други европейски градове коледна треска Close-mas: Close-mas: Close-mas:

# 396
  • пак на Рив Гош
Още е рано. След седмица - две ще започне да става по-коледно, като пуснат светлините по Шанз-Елизе (предвидено за 20 ноември) и украсят магазините. Днес следобед забелязах, че на доста улици в центъра са сложили и коледната украса, но още не свети.

# 397
И французите са като българите- всеки празнува, както му е кеф.Всекиму, според способностите, всекиму, според потребностите- както са казали ония братя М и Е...Бах в Нотер Дам е нещо божествено неописуемо.Акустиката е невероятна.На пода на входовете има урни за дарение, пуснете бонбон..., или франк...Записвам се да Ви следя.Спонтанно реших,че трябва да заведа дъщеря си в Париж и да я разходя навсякъде,където съм била аз.Ще бъде чудесен подарък за , РД нали...

# 398
  • пак на Рив Гош
На пода на входовете има урни за дарение, пуснете бонбон..., или франк...

Извинявам се за тъпия въпрос, но това пък защо?

# 399
Поверието е такова.Може би за късмет и щастие, и аз не знам.Урните са вкопани в земята и са огромни и пълни с монети.Някои хвърлят и бонбони.

# 400
  • пак на Рив Гош
Урните за парични дарения са ясни Wink. Аз се озадачих от съвета за пускане на бонбон или франк, при положение, че дори централната френска банка не приема франкове вече повече от 2 години  newsm78

# 401
Грешката е моя.По времето, когато бях там, все още бяха франкове.Преди 32г.- 1982г.

# 402
Грешката е моя.По времето, когато бях там, все още бяха франкове.Преди 32г.- 1982г.
Доста неща са се променили за това време...

# 403
Предполагам.За това искам да отида.Боже, боже, помня как припадахме в сладкарниците им, след нашите Витошки...Помня и майка ми как припадаше при вида на едни чехли, които в корекома бяха 7 долара.А иначе французите са традиционалисти, уважаващи религията си.Предполагам, че нито Сена си е мръднала от мястото, нито Лувърът, нито Нотер Дам, нито Айфел от третия етаж.Асансьорите все си вървят настрани и нагоре по краката на кулата.Като се върнах тук, бях пред нервна криза...

# 404
Записвам се да следя темата, защото ми предстои пътуване февруари месец  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт