На море в Гърция 2014 - XI

• 60 707
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • София...........
Пълнени калмарчета хапнахме юли месец на Уранополи на една крайбрежна таверна. Пълнени с фета и подправки и след това на скара (нямаше домати и чушки), уникалноооо...

Ето моя разказ за Лефкада, не е описателен  Embarassed
Скрит текст:
Лефкада - уникална е! Имах притеснения относно малкия и плажовете, а той беше безкрайно доволен. Даже на Амудиа се нервираше, че било много плитко Simple Smile))
Другото ми притеснение беше ветровете..., но се оказа, че часовник носят от 15-16 часа до към 19-20 ч. духат – точно нашето разписание  Simple Smile Към 16 часа се отправяме за обяд около 2 часа , после санитаризиране на фемили-то и точно за вечерята е утихнало и е безкрайно приятно ...
Не успяхме да стигнем до плажовете Агиофили и Гиалос- просто 6 дни са малко или ние нещо сме неорганизирани  Embarassed
Накратко:
1 ден - пристигнахме към 14 часа, настанихме се тук http://villagio.gr/ и веднага към плажа - Катизма - хубав плаж и много лесно достъпен. Аз след като се полюбувах на гледката, полегнах и заспах - едвам ме събудиха моите хора към 19 часа да се прибираме от плажа.
2 ден - Егремни..., влюбена съм в този плаж(усещането е чистота, въздух, свобода...)и ако имахме време да повтаряме плаж щеше да е той - 300-те + стълби не са чак толкова тежки, за да не кажа , че на слизане дори и не ги усетих. Малчо ги пребори също без проблем. На връщане хапнахме фантастични агнешки дробчета в бекон и страхотно агнешко печено тук http://www.t-aloni.gr/?lang=en . После само минахме да видим Пефкулия и Агиос Йоанис.
3 ден - Порто Кацики - прекрасно и интересно (както казват драматично), но много пренаселено място. 85 стълби нищо работа. Прекрасен обяд тук http://www.taverna-ionio.gr/- ярешко месце и домашно бяло вино ...
4 ден - решихме да ходим на плаж по-близо и затова тръгнахме към Никиана - нито едно плажче не ни впечатли и затова решихме К-бийч, но за съжаление и това не беше нашия плаж Sad Имах/ме усещането, че съм/сме на езеро и затова решихме да пробваме най-северните плажове. Гира - във водата равни скали/плочи като на Агиос Йоанис, Кастро - не е лошо, но неподдържан плаж и се разходих да видя Амоглоса - пясък, разкош, НО точно там е входа/изхода по вода за Лефкада(над понтония мост) и не бих плажувала. Като цяло тези плажове са занемарени , на Кастро е имало таверни , които бяха изоставени и тн... Вечерта разходка Лефкада град.
5 ден – отпрашихме към Каламици – по -точно плажовете Каваликефта и Мегали Петра. Е това ми е плаж/ове номер 1 на Лефкада. Пътя , пътя до там е ужасен – завои и наклони..., на някои завои се налагаше по две маневри за да завием ... Късен обяд в похвалената таверна Посейдон в Агиос Никитас и после погледнахме как е плажа там – разкошен ... Следва тежка вечер в Лефкада град- уникална таверничка в една тясна уличка, но име ... не помня, явно от хубавото вино...
6 ден – събиране багаж и разходка до Фанеромени манастира. Път към Парга. За обяд хапнахме в Амудия до плажа някакви гироси – добри бяха или ние много гладни. Плажа наистина много плитък и пясък, но малко по-късно се сгрочи, задуха и ние се натоварихме към Парга. Ех, Парга – точно пристигаме тук  http://petrospenthouse.com/ и започна дъжд из ведро, но след това изясни и имахме една прекрасна вечер за разходка и уникална вечеря таверна Сакис!!!
7 ден – Парга сутринта облачна и решихме разходка до крепостта, след това обяд ресторант Флисвос с гледка към залива Валтос. Времето се оправи и даже стана жега – време е за плаж – най-близкия Крионери – нищо особено става за няколко часа.
8 ден – багаж и отпътуване към Сивота. Е видяхме я Бела Врака – хубаво, но очаквах много повече и бях леко разочарована, хапнахме на крайбрежната за утешение. Минахме да видим и Платария – хареса ми ... Wink Игуменица и магистралата ... на влизане в БГ нашето фемили си има закон една прекрасна вечер в Мелник със задължително тежка вечеря в Алексовата къща Simple Smile

Пропуснала съм да опиша, че всеки ден на прибиране си купувахме уникални сладкиши от захаросница Серано - чийзкейк-а и кадаиф-а ни бяха любимите.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 00:56 от divna_

# 376
  • София
lidiya_ilieva, мерси за отговора   bouquet Много апетитно изглежда на снимката Simple Smile След всички разкази днес ще опитам пълнен калмар следващия път, надявам се да е през октомври Simple Smile

Задължително опитай! Разбира се, хората имат различни вкусове по отношение на храната, но съм почти сигурна, че ще го прибавиш към списъка с любими.  Wink

# 377
  • София

Ето моя разказ за Лефкада, не е описателен  Embarassed

Много хубав разказ - пренесе ме там   bouquet

# 378

zorita, много полезно, благодаря. Не спирай да пишеш  Simple Smile
Аз пък цяло лято се разсипах да ям миди във Варна, а не се сетих едно саганаки да си направя.
Сега на Крит ми хареса страшно, също и клефтико, риба меч, агн. чревца завити върху шкембе  Mr. Green и мн. др.

# 379
  • някъде ... тук ...
Тъкмо прочетох един постинг на Как` Сийка в друга тема. Точно и на място и тук става.

Elito1976, много трудно се четеш.
А аз основно чета тази тема, а и много други.

# 380
По принцип е така, ЕлиТ, Сийка е права за общата картина.
Но тази тема е нова, от 2008-2009 г., не е от зората на интернет Grinning
А и доколкото разбирам от афиширането на проблемните потребители в профилите им, са около наша възраст - не са "нашите деца".

# 381
Здравейте, интересуват ме подробности за плажовете и заведенията в Пефкохори, ако някой може да ми даде.

# 382
  • някъде ... тук ...
Имах предвид принципно общата картинка в момента. Познавам доста хора и на моята възраст, който нямат и идея как точно да се държат в нета.

Много ми беше интересна темата с рибите, калмарите в Гърция Hug

# 383
Дами, понеже докладите до модератор са много еднотипни от различни потребители, ще кажа, че няма доказателство за мултиакаунтинг. Изтрих част от постовете от последните страници, които са на лична основа. Желая ви приятно писане и спокойно четене!

# 384
Здравейте! Пиша този коментар с идеята да предупредя бъдещите желаещи за екскурзия в Гърция в частност Йонийско крайбрежие  с туристическа агенция МЕЛИ ТУРС !!!

Ще започна с дестинацията,която си избрахме. Наистина много красиво кътче на света ,с красиви плажове и възможности за разходки. Но аз съм крайно възмутена от агенцията,която организира това мероприятие, а именно МЕЛИТУРС, начело с екскурзоводката Анелия Терзиева (която в последствие разбрахме ,че е и управителка) . Тази некомпетентна жена,със самочувствие на богиня през цялото време ни пълнеше главите с факти,които в последствие разбрахме ,че са доста далеч от истината. По време на екскурзиите по различните острови имаше лошия навик да тръгва на някъде говорейки по телефона и изобщо не се интересуваше от групата,която води и от там нататък всеки се оправяше сам(при условие ,че повечето от туристите бяха на възраст над 60 г и английският език не им беше силната страна... ). И в стремежа си да се състоят всички възможни допълнително заплатени екскурзии ,за които не получихме документ ни пусна в проливния дъжд да се разхождаме из остров Корфу за 3 часа. Доста неприятно преживяване , завършило с Фервекси и всякакви други подобни лекарства. Но това не е единственото ,което можеше да ни притесни. Хотела ,в който бяхме настанени Preveza Beach беше просто под всякаква критика. Стаите неподдържани, мръсни, занемарени, чаршафите и хавлиите бяха от преди 20тина години с различни на цвят петна по тях. Банята в окаяно състояние и за капак на всичко едната вечер бяхме сюрпризирани и с наводнение от горният етаж. Храната в ресторанта е следващото нещо ,което беше не по нашите очаквания. Гадни зеленчуци , гадни маслини, липса на всякакъв вид плод посред лято ,общо взето за 6 дни менюто беше едно и също... разни манджи  и бъркочи, а рибата беше просто мечта.
Мисля да приключа с разказа и да кажа на всички ,които имат намерение да посетят тази дестинация да имат едно наум! И  да не използват услугите на туристическа агенция МЕЛИ ТУРС!!!!  

# 385
Бубанка, апелирам към модераторите и администраторите на форум да обърнете сериозно внимание на този под-форум. Последната една година положението е нетърпимо. Предполагам, че собствениците на форума нямат интерес да върнат минималния брой мнения за да има право някой да пише тук, но тогава усилете контрола. Ако някой от Вас се заинтересува за какво в подробности иде реч, смятам че много потребители тук имат какво да кажат и ще ме подкрепят.   bouquet

# 386
Това, което зависи от мен, е да обръщам внимание на докладите и евентуално да взема мерки. Или друг модератор да го направи. За това моля за повече доклади, но повече доклади не означава задължително повече изтрити постове или ограничени потребители. Много често нямаме основание /както се казва "черно-на-бяло"/ да направим нещо. Знам, че темата е проблемна и то не от вчера.

# 387
  • София
И аз да не изпусна кулинарната вълна в гръцката тема да попитам.
Имате ли представа как се прави салата от червено цвекло?

# 388
Това, което зависи от мен, е да обръщам внимание на докладите и евентуално да взема мерки. Или друг модератор да го направи. За това моля за повече доклади, но повече доклади не означава задължително повече изтрити постове или ограничени потребители. Много често нямаме основание /както се казва "черно-на-бяло"/ да направим нещо. Знам, че темата е проблемна и то не от вчера.

Не темата е проблемна. А допускането на определени потребители. И липсата на контрол. Проблема не е от вчера и многократно е сигнализирано не само на модераторите.

Разбирам. Значи за съжаление алтернативата е да се оттегляме един по един на по приятни места. Поздравете собственика от наше име.   bouquet

# 389
Оценявам любезността Ви.

Общи условия

Активация на акаунт