Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 138 996
  • 811
  •   1
Отговори
# 270
Започна да свиква, днес щом сандвич е яла( как го е дъвкала идея нямам ) каза че вече няма болка, почти не ги усещала.Цялата и горна челюст е в железца като към кътниците е най- страшно положението имаше рани по бузите .За горе - долу една седмица виждаме разлика, ама в първите две зъбчета , които даже не бяха криви .Започна да се оформя разстояние между тях.На някой случвало ли се е и дали после това разстояние се е запълвало.Не е кой знае колко голямо , но го има. На преглед сме в края на месеца инструктирана е да пита , ама да питам и аз тука дали се е случвало.

# 271
Напълно нормално е когато се наместват зъбките, някъде да се появи някое разстояние. Със сигурност ще се запълни, няма страшно.   bouquet

# 272
Когато ви се покеже телта от последен брекет каква дължина се показва? На мен доста /около 5-6мм/ и не дере ами направо ми се забива в бузата. На вас случва ли ви се? И все на едно и също място ми се получава, въпреки че от тази страна са ми по-подредени зъбите т.е. не се изпъва телта в следствие на наместване на зъбите. Не мога да си го обясня. Сега ми е почти четвърти месец и съм с втората дъга, която ми е по-трудно да връщам обратно с нокът. И дори малко да успея почва да боде на друго здраво място и до ден, два се връща обратно. ОД ми разреши да пробвам да намествам сама с нокът, но е безполезно. Дори восък няма как да слагам, защото след последния брекет само на телта трудно се задържа - трябва да слагам по много и да не шавам много. При някого от вас има ли подобен проблем и как се справяте? П.С.: Аз съм с Damon Q

# 273
Здравейте усмивкиииии  Grinning

престраших се и аз да ви пиша Embarassed решила съм да си слагам брекети /най-накрая след 1 година чудене/ На 26 години съм от София и проблема при мен е едри зъби и малко чене, няма достатъчно място за всички. Преди време ходих на консултация при д-р Грета Йорданова на ул. Ами Буе 27 и тя искаше да ми извади 4-тите горе и резец на долната  Shocked Питах я дали може да оправим редицата без да ми вади резец и тя каза "не, ще го извадим". Това много бързо ме разколеба, защото хич не ми се ще да ми вадят здрави зъби пък и предни. Започнах да търся други ортодонти и попаднах при вас. Изчетох почти всичко във форума и се насочих към д-р Иванова /Цар Асен/. И така намерих телефона /02-944 9456/ и звъннах, но никой не вдигна. На следващия ден пак звъня и ми казаха да се обадя след 13:00h когато е нейната смяна, обаждам се аз към 14:30 и тази жена /доста неучтива/ ми каза да се обадя след два дни в смяната на д-р Иванова  newsm78 Обяснявам, че ми е казала да звънна след 13:00h и тя ми затвори телефона  #2gunfire 

Дали има и друг телефон за записване на час за консултация?  Praynig

Вече се чудя какво да правя ..... помагайте  Praynig

# 274
Когато ви се покеже телта от последен брекет каква дължина се показва? На мен доста /около 5-6мм/ и не дере ами направо ми се забива в бузата. На вас случва ли ви се? И все на едно и също място ми се получава, въпреки че от тази страна са ми по-подредени зъбите т.е. не се изпъва телта в следствие на наместване на зъбите. Не мога да си го обясня. Сега ми е почти четвърти месец и съм с втората дъга, която ми е по-трудно да връщам обратно с нокът. И дори малко да успея почва да боде на друго здраво място и до ден, два се връща обратно. ОД ми разреши да пробвам да намествам сама с нокът, но е безполезно. Дори восък няма как да слагам, защото след последния брекет само на телта трудно се задържа - трябва да слагам по много и да не шавам много. При някого от вас има ли подобен проблем и как се справяте? П.С.: Аз съм с Damon Q

Аз имах и като се оплаках на ОД ми отговори, че явно не я е извил .... И следващия месец беше перфектно, но След месец се повтори дисконфота ми .... само като усетих накъде отиват нещата взех си пинсетата и със дръжката (по-гладка и стабилна) леко я подвих крайчето на дъгата навътре от брекетчето към зъба и драмата приключи ОФ как го обясних дано да си ме разбрала  Embarassed

Ben40_ok само да ти кажа, че имах подобна ситуация с нея и накрая като успях да се свържа ми казаха да се обадя след определена дата, защото тогава записвали за след 3 месеца  #Crazy  и аз се отказах от нея  Peace

# 275
  • Sofia
Когато ви се покеже телта от последен брекет каква дължина се показва? На мен доста /около 5-6мм/ и не дере ами направо ми се забива в бузата. На вас случва ли ви се? И все на едно и също място ми се получава, въпреки че от тази страна са ми по-подредени зъбите т.е. не се изпъва телта в следствие на наместване на зъбите. Не мога да си го обясня. Сега ми е почти четвърти месец и съм с втората дъга, която ми е по-трудно да връщам обратно с нокът.
При мен се събират разстояния. Което означава, че зъбите като се прибират един към друг остава излишна тел от едната или двете страни. За това подсещам ортодонта при всяко посещение да изрязва излишната тел за да не се забива или дращи бузата.
Когато обаче говорим за движение на телта, без да има събиране на пространства (или изправяне на наклонени напред зъби) то има техники, които би трябвало да прилага всеки ортодонт за ограничаване движението на телта. Например - поставяне на чупка на дъгата, така че самостоятелно да не може премине през канала на брекета или да се постави малко топче цимент (като за пломба), което също да ограничи движението.

Попитай ортодонта си, какво пречи на дъгата сама да се измъкне, както и да ти подкъсява всеки път стърчащите краища на дъгата Simple Smile

# 276
  • Sofia
Питах я дали може да оправим редицата без да ми вади резец и тя каза "не, ще го извадим". Това много бързо ме разколеба, защото хич не ми се ще да ми вадят здрави зъби пък и предни.
Предни резци да се вадят - аз не съм чувал.  #Crazy Вадят се малко по-задни зъбки. Също така НЕ се вадят основни дъвчащи зъби като кътници Simple Smile
Отиди при друг ортодонт. Ако положението е кофти и няма как да се мине без премахване на зъби, то поне да се махнат правилните Simple Smile

# 277
Благодаря за бързите отговори. Поне придобих някаква идея. Реално не знам дали самата тел се движи или се коригират разстояния. Видимо не мога да преценя, но само на едно и също място ми се подава след последния зъб и с двете дъги. Странното е, че колкото и да се подаде от едната страна от другата никога не се изнизва, дори и да не се е показвала въобще. Сякаш се удължава едностранно Grinning Лошото е, че съм от ВТ, а ходя при ОД в Русе на 2 месеца и през това време нищо не може да се направи. Но търпя геройски, а и се свиква!

# 278

Ben40_ok само да ти кажа, че имах подобна ситуация с нея и накрая като успях да се свържа ми казаха да се обадя след определена дата, защото тогава записвали за след 3 месеца  #Crazy  и аз се отказах от нея  Peace

Избрах първо нея заради добрата цена и всичките добри мнения. Мисля да пробвам отново утре, надявам се да стане  Praynig

Питах я дали може да оправим редицата без да ми вади резец и тя каза "не, ще го извадим". Това много бързо ме разколеба, защото хич не ми се ще да ми вадят здрави зъби пък и предни.
Предни резци да се вадят - аз не съм чувал.  #Crazy Вадят се малко по-задни зъбки. Също така НЕ се вадят основни дъвчащи зъби като кътници Simple Smile
Отиди при друг ортодонт. Ако положението е кофти и няма как да се мине без премахване на зъби, то поне да се махнат правилните Simple Smile

И аз останах доста изненадана, за това се отказах от нея. При мен положението е такова, че няма начин без вадене, ама поне да не ми вадят предни......

# 279
На мен в крайна сметка  ще ми вадят пети зъб горе и четвърти долу вляво. Другият вариант е да се извадят кътни зъби, което би било по-зле, защото са по-големи и основно с тях се дъвче.

# 280

Избрах първо нея заради добрата цена и всичките добри мнения. Мисля да пробвам отново утре, надявам се да стане  Praynig

И аз останах доста изненадана, за това се отказах от нея. При мен положението е такова, че няма начин без вадене, ама поне да не ми вадят предни......
И аз се бях спряла на Иванова, но прецених, че да ми се обръща достатъчно внимание и да се лекувам ЕДИН път ми е по-важно от всичко, а за мен имаше значение каква е цената на лечението- не можех да си позволя брекети за 6 000лв. Не ми хареса главно това, че претупва.. Чаках за консултация половин година, като самата консултация беше 5 минути и то на отворена врата, пред всичкия останал народ в кабинета й... Също не съм съгласна и на всяка цена да се взимат пациенти, когато графикът ти е препълнен!!
Надявам се да не съжаляваш.Успех!

# 281
Благодаря за бързите отговори. Поне придобих някаква идея. Реално не знам дали самата тел се движи или се коригират разстояния. Видимо не мога да преценя, но само на едно и също място ми се подава след последния зъб и с двете дъги. Странното е, че колкото и да се подаде от едната страна от другата никога не се изнизва, дори и да не се е показвала въобще. Сякаш се удължава едностранно Grinning Лошото е, че съм от ВТ, а ходя при ОД в Русе на 2 месеца и през това време нищо не може да се направи. Но търпя геройски, а и се свиква!

Аз имах подобен проблем с първите дъги, дотолкова, че единия месец ми се беше извадила от другата страна до предпоследния брекет.... в крайна сметка след малко логическо разследване стигнах до извода, че винаги започвам да си мия зъби от една и съща страна и явно избутвам брекета на другата. Помоли ОД да ти ги извие леко при следващата смяна и ще ти се реши проблема. Аз също пробвах да я върна с пръст, но усещах напрежение в предните зъби като я места и се притесних да не я прецакам. Но за дрането на бузата ти съчувствам, много е гадно... Мажи го с Parsonal, на мен лично ми помага доста.

# 282
Здравейте, бузата и цялата е рана, обадих се на лекарката утре ще идем да изреже телта.От снощи е със зверско главоболие, не и помагат и хапчета, на някой случвало ли му се и възможно ли е да е от бреките или от наместването на зъби.Болката е отзад.

# 283
Главоболието може да е не само от напрежението в зъбите, а и от притеснение и напрежение от дискомфорта, който изпитва. Аз дори ставах доста раздразнителна като ми се беше забила телта в бузата. Нищо не съм пила, нищо не съм мазала. Няколко дни дори усещах вкус на кръв в устата си, но с времето зарасна раната около края на телта и остана като набръчкана тъкан. Сега вече се оправи напълно, макар че и втората дъга ръчка няколко дни на същото място. Неприятно е докато тъканта свикне с новия дразнител. Не мисля, че е необходима каквато и да е намеса. Но ако може ОД да извие поне малко дъгата това е най-добрия вариант.

# 284
  • Карлово
Здравейте, бузата и цялата е рана, обадих се на лекарката утре ще идем да изреже телта.От снощи е със зверско главоболие, не и помагат и хапчета, на някой случвало ли му се и възможно ли е да е от бреките или от наместването на зъби.Болката е отзад.
А восък на проблемното място не помага ли?
Пиши как сте.

Общи условия

Активация на акаунт